Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

lovemydogs napisał(a):

myslice ze dobrze zrobiłam jak ja tak zabrałam ?? ale ja nie mogłam paterzec jak jest bita i chodzi głodna ..:angryy:sunia dopiero dpochodzi do siebie .. ;)

No co Ty, masz jeszcze jakiekolwiek wątpliwości?? ;)
Medal Ci się raczej należy. :multi: Teraz kwestia tego, czy będziesz mogła tego pieska utrzymać, i dać mu bezpieczne schronienie. No i pewnie jakaś wizyta u weta by się przydała na dobry początek.

Posted

Dobrze, tylko ze problem polega na tym, ze Ty tego psiaka.... ukradlas :evil_lol: Aha, ja nie namawiam do kradziezy, zeby nie bylo ;)

Wlasciciel wie, ze go zabralas? Pewnie nie...

Posted

ciekawe czy właściciela w ogóle obchodzi, że sunia zniknęła czy była tylko jako ' pies obronny' na posesji. :-?
a dla Ciebie wielkie :modla:
nie żebym również namawiała do kradzieży ;P

Posted

zajebiscie zrobiłas. to jest kradzież w dobrej intencji. jakbys zauwazyla, ze ten dziad przytaszczył nowego psa i tez sie tak z nim obchodzi, to mu ukradnij nastepnego.trzeciego juz wtedy raczej nie przyniesie....

Posted

lovemydogs napisał(a):
Witam was ,
W czwartek ten co był pojechałam do moich dziadków na wieś , i tam moją takiego sąsiada ktory miał szczeniaka jack russella terrier , i bił ją, malutka spała na dworzu , nie dostawała jedzenia poprastu była zaniedbana :-(az mi płakac sie chciało jak ja zobaczyłam cała w brudzie jak ma biało sersc to ona miała szarą .. poprastu weszłam i zabrałam ja do mojego domu .. :roll: myslice ze dobrze zrobiłam jak ja tak zabrałam ?? ale ja nie mogłam paterzec jak jest bita i chodzi głodna ..:angryy:sunia dopiero dpochodzi do siebie .. ;)

Jesteś wielka!:sweetCyb:Jak czytałam tego posta to mi się płakać chciało!:placz:Ale mam pytanie:co z nim zrobisz?Nie żebym była po stronie właściciela pieska, który był bity, ale pytam z czystej ciekawości!;) Jeśli nie chcesz napisać, to nie będę nalegać, bo to Twoja sprawa, że tak powiem osobista!:evil_lol:

Posted

Mam mieszane uczucia. Z jednej strony dobrze, że ktoś się zaopiekował zaniedbanym psem, z drugiej - do takich interwencji są specjalne służby (inna sprawa, jak działają) i nie wiem, czy to tak fajnie, że można sobie wejść na czyjąś posesję i zabrać jego psa nawet bez powiadomienia o tym właściciela. Rozumiem, że to był szczeniak w typie rasy, bo gdyby był wytatuowany, wart konkretny grosz, a właściciel miałby umowę kupna-sprzedaży, to chyba nikt by tak ochoczo i bez asysty odpowiednich służb psa nie podprowadził. Oczywiście rozumiem dobre intencje, ale jeśli gość będzie złośliwy i jednak brak psa sobie uświadomi i na dodatek będzie miał możliwość dowiedzieć się, kto za tym stoi, to może być nieprzyjemnie.

Posted

Jesli pies ma rodowod to powinien miec tatuaz- w uchu lub pachwinie. No chyba ze psiak jest z hodowli zagranicznej (w co szczerze watpie) bo podobna w krajach skandynawskich psy nie sa tatuowane. Z reszta w ogole watpie zeby byl z jakiejkolwiek hodowli, poza pseudo

Jesli cos pokrecilam z tymi zagranicznymi hodowlami to bardzo prosze o poprawienie mnei

Posted

Sprawdź u weta czy nie ma czipa - hodowca może być zainteresowany losem dzieciaka:) a niektóre hodowle za granicą czipują zamiast tatuować.
Tatuaż albo w pachwinie albo w uchu jeżeli by miała.

hihi jrt to malutkie diabełki:) ale przeurocze.:loveu:

Posted

Pieknosci. Galerie zakladasz w nastepujacy sposob: Wchodzi w fotoblogi -> napisz nowy post -> nadajesz tytuł watkowi (w tytule watku)-> piszesz co uwazasz za stosowne -> gotowe :)

Posted

lovemydogs napisał(a):
Witam cie wilcznada ... ja,mąż , moje 2 buldogzki angielskie i dziecie zdectowalismy zostawiac szczeniaczka,:painting: suni sie bardzo przywiązała do nas :p:loveu:lubi sie bawic z bulldogami i dziecimi jest taka kochana , a ten własciecie nawet sie za interesował ze sunia zgineła a jak by cos to bede walczyc o nią zeby nigdy nie była traktowana tak jak bylo:angryy:ona jest malutka ale serce ma wielkie :calus:i zasuguje na kochajacy dom i rodzine i my jej to zapewnimy KOCHAMY JA CAŁYM SERCEM i nigdy jej nie zostawimy :buzi:
pozdrawiamn ja i sunia

Uściskał bym Cię, gdybym mogła to zrobić przez internet!:evil_lol:

Posted

Nie napiszę, że dobrze zrobiłaś, że ją ukradłaś..
Ujmę swoją wypowiedź tak:
Bardzo dobrze się stało, że uratowałaś tą biedną sunie!
dużo szczęścia na waszej wspólnej drodze! ;)