mala_czarna Posted May 13, 2009 Posted May 13, 2009 lovemydogs napisał(a): myslice ze dobrze zrobiłam jak ja tak zabrałam ?? ale ja nie mogłam paterzec jak jest bita i chodzi głodna ..:angryy:sunia dopiero dpochodzi do siebie .. ;) No co Ty, masz jeszcze jakiekolwiek wątpliwości?? ;) Medal Ci się raczej należy. :multi: Teraz kwestia tego, czy będziesz mogła tego pieska utrzymać, i dać mu bezpieczne schronienie. No i pewnie jakaś wizyta u weta by się przydała na dobry początek. Quote
aina155 Posted May 13, 2009 Posted May 13, 2009 Dobrze, tylko ze problem polega na tym, ze Ty tego psiaka.... ukradlas :evil_lol: Aha, ja nie namawiam do kradziezy, zeby nie bylo ;) Wlasciciel wie, ze go zabralas? Pewnie nie... Quote
madeleine Posted May 13, 2009 Posted May 13, 2009 ciekawe czy właściciela w ogóle obchodzi, że sunia zniknęła czy była tylko jako ' pies obronny' na posesji. :-? a dla Ciebie wielkie :modla: nie żebym również namawiała do kradzieży ;P Quote
S&A Posted May 13, 2009 Posted May 13, 2009 To niewiele zmieni .On weżmie sobie innego psa i tak samo bęzie go traktować :-( Quote
jarzyna84 Posted May 13, 2009 Posted May 13, 2009 zajebiscie zrobiłas. to jest kradzież w dobrej intencji. jakbys zauwazyla, ze ten dziad przytaszczył nowego psa i tez sie tak z nim obchodzi, to mu ukradnij nastepnego.trzeciego juz wtedy raczej nie przyniesie.... Quote
an1a Posted May 13, 2009 Posted May 13, 2009 jarzyna84 napisał(a):trzeciego juz wtedy raczej nie przyniesie.... Chyba nie doceniasz ludzi :p Quote
wilczanda Posted May 13, 2009 Posted May 13, 2009 lovemydogs napisał(a):Witam was , W czwartek ten co był pojechałam do moich dziadków na wieś , i tam moją takiego sąsiada ktory miał szczeniaka jack russella terrier , i bił ją, malutka spała na dworzu , nie dostawała jedzenia poprastu była zaniedbana :-(az mi płakac sie chciało jak ja zobaczyłam cała w brudzie jak ma biało sersc to ona miała szarą .. poprastu weszłam i zabrałam ja do mojego domu .. :roll: myslice ze dobrze zrobiłam jak ja tak zabrałam ?? ale ja nie mogłam paterzec jak jest bita i chodzi głodna ..:angryy:sunia dopiero dpochodzi do siebie .. ;) Jesteś wielka!:sweetCyb:Jak czytałam tego posta to mi się płakać chciało!:placz:Ale mam pytanie:co z nim zrobisz?Nie żebym była po stronie właściciela pieska, który był bity, ale pytam z czystej ciekawości!;) Jeśli nie chcesz napisać, to nie będę nalegać, bo to Twoja sprawa, że tak powiem osobista!:evil_lol: Quote
filodendron Posted May 13, 2009 Posted May 13, 2009 Mam mieszane uczucia. Z jednej strony dobrze, że ktoś się zaopiekował zaniedbanym psem, z drugiej - do takich interwencji są specjalne służby (inna sprawa, jak działają) i nie wiem, czy to tak fajnie, że można sobie wejść na czyjąś posesję i zabrać jego psa nawet bez powiadomienia o tym właściciela. Rozumiem, że to był szczeniak w typie rasy, bo gdyby był wytatuowany, wart konkretny grosz, a właściciel miałby umowę kupna-sprzedaży, to chyba nikt by tak ochoczo i bez asysty odpowiednich służb psa nie podprowadził. Oczywiście rozumiem dobre intencje, ale jeśli gość będzie złośliwy i jednak brak psa sobie uświadomi i na dodatek będzie miał możliwość dowiedzieć się, kto za tym stoi, to może być nieprzyjemnie. Quote
aina155 Posted May 13, 2009 Posted May 13, 2009 Jesli pies ma rodowod to powinien miec tatuaz- w uchu lub pachwinie. No chyba ze psiak jest z hodowli zagranicznej (w co szczerze watpie) bo podobna w krajach skandynawskich psy nie sa tatuowane. Z reszta w ogole watpie zeby byl z jakiejkolwiek hodowli, poza pseudo Jesli cos pokrecilam z tymi zagranicznymi hodowlami to bardzo prosze o poprawienie mnei Quote
aina155 Posted May 13, 2009 Posted May 13, 2009 No to ja mam apel- zwracamy sie z prosba o zalozenie galerii tej calej ferajny ;):evil_lol: Quote
WŁADCZYNI Posted May 13, 2009 Posted May 13, 2009 Sprawdź u weta czy nie ma czipa - hodowca może być zainteresowany losem dzieciaka:) a niektóre hodowle za granicą czipują zamiast tatuować. Tatuaż albo w pachwinie albo w uchu jeżeli by miała. hihi jrt to malutkie diabełki:) ale przeurocze.:loveu: Quote
aina155 Posted May 14, 2009 Posted May 14, 2009 Pieknosci. Galerie zakladasz w nastepujacy sposob: Wchodzi w fotoblogi -> napisz nowy post -> nadajesz tytuł watkowi (w tytule watku)-> piszesz co uwazasz za stosowne -> gotowe :) Quote
wilczanda Posted May 15, 2009 Posted May 15, 2009 lovemydogs napisał(a):Witam cie wilcznada ... ja,mąż , moje 2 buldogzki angielskie i dziecie zdectowalismy zostawiac szczeniaczka,:painting: suni sie bardzo przywiązała do nas :p:loveu:lubi sie bawic z bulldogami i dziecimi jest taka kochana , a ten własciecie nawet sie za interesował ze sunia zgineła a jak by cos to bede walczyc o nią zeby nigdy nie była traktowana tak jak bylo:angryy:ona jest malutka ale serce ma wielkie :calus:i zasuguje na kochajacy dom i rodzine i my jej to zapewnimy KOCHAMY JA CAŁYM SERCEM i nigdy jej nie zostawimy :buzi: pozdrawiamn ja i sunia Uściskał bym Cię, gdybym mogła to zrobić przez internet!:evil_lol: Quote
Greven Posted May 16, 2009 Posted May 16, 2009 Jak pies nie ma tatoo, to szukamy czipa, a jak... ... niech się po prostu zdrowo chowa i tyle :evil_lol: Quote
Saint Posted May 16, 2009 Posted May 16, 2009 Nie napiszę, że dobrze zrobiłaś, że ją ukradłaś.. Ujmę swoją wypowiedź tak: Bardzo dobrze się stało, że uratowałaś tą biedną sunie! dużo szczęścia na waszej wspólnej drodze! ;) Quote
Recommended Posts