Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Przytulisko Ostatnia Szansa w Boguszycach leży kilka kiometrów pod Rawą Mazowiecką. Warunki sa tam tragiczne, zwierzęta sa nieleczone, jedzą kurze łapki nie przechowywane w lodówce, przebywają w grupach po kilkaset psów, biegając luzem. Wśród tych psów sa prawdziwe perełki - takie jak te dwa boksery, które nie dają mi spać po nocy.
Dziewczynka - roboczo nazwana Stella - ma ok 3 lat. To sunia drobna jak na boksera - waży około 15-17 kilogramów. Jest wesoła i przymilna do ludzi, nie wdaje się w konflikty z innymi psami. Ma fantastyczny ogon! Oto ona:

Chłopak - robocze imię Star - ma ok 2-3 lat. Jest pieszczochem - próbuje pakować sie na kolana swojemu opiekunowi. Ma powtarzające się problemy z gruczoąłmi trzecich powiek. One nigdy nie były leczone, więc podejrzewam, że jest to porządnego przeleczenia. Miesiąc temu miał na skórze grzbietu zmiany skórne - kilka dni temu już zniknęły. Nie podbiega i nie prosi o dom - w przytulisku jest od szczeniaka, jednak jakimś cudem pozostał przyjazny i widać w jego oczach prośbę o znalezienie się po drugiej stronie siatki.

Psiaki potrzebują domów tymczasowych, żeby móc trafić do domków stałych. Trzeba je przeleczyć (jeśli tego wymagają) odrobaczyć, zaszczepić, wykastrować. Nie będzie żadnego problemu z zabraniem ich z Boguszyc. Mniej więcej co tydzień possiadamy transport do Łodzi lub do Warszawy. Możliwe jest uzyskanie pomocy finansowej na ich leczenie po przedstawieniu faktur od lekarza weterynarii.
Funkcjonuję głównie na kocim forum i kotom głównie pomagam. Nie mam warunków, żeby przetrzymać bokserki do czasu adopcji. Gdyby nie brak warunków, już dawno siedziałyby u mnie i grzały pupki w czystości, jadły normalne jedzenie i były głaskane. Bardzo Was proszę o pomoc. Sami nie damy rady.

kontakt do mnie:
amrozek1@interia.pl
692-564-537

• Replies 157
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

..o Bogowie
to jego oczko trzeba leczyc:-(
jaki on biedny maluszek
Iza,prosze daj znac do ciotek
chociaz jemu trzeba na początek pomoc...pozniej dziewczynie
no i nie będę mogla spac.....:shake:

Posted

AgaiTheta napisał(a):
Tylko czy właścicielka azylu wyda psy? Z tego co wiem to nie. Przerabialiśmy już temat tych bokserów.

Chole...ra
anie mozna niby adoptowac przez podstawione osoby:crazyeye:
mają tam skonać z głodu i choroby:shake:

Posted

Tak jak napisałam wcześniej - nie będzie żadnych problemów z wydaniem psów z Ostatniej Szansy. Pani Wahl nie jest już prezesem Fundacji i mamy w tej chwili wolną drogę do adopcji. W ciągu ok 2 miesięcy udało się nam wyciągnąć stamtąd 86 zwierząt. W weekend wyjechały z Boguszyc 3 dobermany - kiedyś ich tez pani wahl nie chciała wydac - teraz jest już zupełnie inna sytuacja.

Posted

widzmyyy te piesy cudowne ..widzimyyy ..ach cioteczki te oczka bidniutkie takie ...ale juz wy sie tak zajmiecie :multi::multi:a ten piesio z niebieskim oczkiem noooo cudnosciii Giselko cudoooooo:crazyeye::loveu::loveu::loveu:

Posted

Pomozmy im opuscic Boguszyce, to takie delikatne psy..tak chca do czlowieka.
Dzis dwa wielkie staruszki wyjechaly do dt do Krakowa.Dostaly swoja szanse.
Chcialabym moc napisac to samo o bohaterach tego watku...

Posted

Jakby się znalazł dom stały do Stella mogłaby pójść do adopcji czy na razie szukacie Dt? Jeżeli tak to może warto już zacząć ją ogłaszać?

Posted

Jak najbardziej szukamy domow stalych. Oczywiscie dobrych ds.Swiadomych problemow, jakie moga wynikac z zabrania psiaka schroniskowego.
Ja juz po prostu nawet nie pisze o ds, bo tak ciezko ...
Te psy sprawiaja wrazenie w miare zdrowych. Ale przeciez nigdy nie wiadomo co moze wyskoczyc. Sa w formie, nawet dobrej. Trzeba bedzie je przebadac dokladnie.
Ja ogloszen nie umiem umieszczac, poza tym nie ukrywam...nie dam juz rady jeszcze z ogloszeniami.Jesli ktos bylby chetny i wzial to na siebie, to bedziemy bardzo szczesliwe :-)

Posted

Patisa napisał(a):
A u kogo sa na DT?

Psy jeszcze nie są w żadnym DT. Na razie przebywają w tragicznych warunkach w schronisku 'Ostatnia Szansa' ok.Rawy Mazowieckiej

Posted

mgie napisał(a):
Psy jeszcze nie są w żadnym DT. Na razie przebywają w tragicznych warunkach w schronisku 'Ostatnia Szansa' ok.Rawy Mazowieckiej

ojej.... a jakaś fundacja się nimi zajęła? czy tak an własną rękę coś kombinujecie?