Eruane Posted May 16, 2009 Author Posted May 16, 2009 Przeskakują znów posty. Chciałam powiedzieć, że też mam obawy co do wydawania szczeniaka dla babci i poprosiłam opiekuna maluszków o wstrzymanie się z tą decyzją. Może znajdzie się ktoś fajniejszy. Quote
GoskaGoska Posted May 16, 2009 Posted May 16, 2009 wiecie babci 70letniej szczeniaka byl nie dała, po pierwsze taki szczeniak to obowiązek i trzeba się nabiegać, wogołe co to za głupota dawać babci szczeniaka. Po drugie ludzie teraz wszysko powiedzą co chcesz usłyszeć a przyjdzie co do czego to pies w schronisku wyląduje lub na ulicy. Na szczeniaki zawsze znajdą się chętni, więc ja bym się się wstrzyłam Quote
ewelinka_m Posted May 16, 2009 Posted May 16, 2009 ja dostałam dziś też kilka meili...na razie czekam na odpowiedź czy wyniknie z tego coś sensownego Quote
Majaa Posted May 16, 2009 Posted May 16, 2009 ewelinka_m napisał(a):ja dostałam dziś też kilka meili...na razie czekam na odpowiedź czy wyniknie z tego coś sensownego No niestety to czekanie jest uciążliwe, podobnie zresztą jak na maile na które nigdy później ie przychodzi odpowiedź :shake: Quote
majqa Posted May 16, 2009 Posted May 16, 2009 Majaa napisał(a):No niestety to czekanie jest uciążliwe, podobnie zresztą jak na maile na które nigdy później ie przychodzi odpowiedź :shake: Ludzie nie zastanawiają się nad tym, że ktoś z nadzieją czeka na kolejny mail od nich. Quote
Majaa Posted May 16, 2009 Posted May 16, 2009 majqa napisał(a):Ludzie nie zastanawiają się nad tym, że ktoś z nadzieją czeka na kolejny mail od nich. Niestety ............... :placz: Quote
GoskaGoska Posted May 17, 2009 Posted May 17, 2009 a ktos kontaktowal sié z opiekunem jak z telefonami o psiaki? Quote
Eruane Posted May 18, 2009 Author Posted May 18, 2009 Do opiekuna doszedł tylko jeszcze jeden mail z pytaniem o szczenieta, ale też taki nie zobowiązujący. W zasadzie na większość maili, które wysłałam do zainteresowanych nie dostałam odpowiedzi, oprócz jednego. Jedn pani z Krakowa dzwoniła do opiekuna maluszków. W zasadzie żadna osoba do końca nie jest pewna lub nie jest odpowiednia. W weekend dostałam kilka kolejnych maili, ale też narazie nic konkretnego, same pytania ,bez deklaracji.:shake: Quote
Eruane Posted May 18, 2009 Author Posted May 18, 2009 Dostałam info, że czarny maluszek poszedł do Krakowa. Opiekun psiaków popełnił błąd, bo najpierw powina być wizyta przedadopcyjna i karta, ale właściciele maluszka zgodzili się na odwiedziny i sprawdzenie ,czy piesek ma dobrze. Mam nadzieję, że nie będzie problemów i maluch trafił dobrze. Pani z rozmowy fajna, więc może nie mam się co obawiać, ale jednak wolałabym, żeby wizyta się odbyła. Quote
Eruane Posted May 18, 2009 Author Posted May 18, 2009 Dostałam włąśnie rozsądnego maila w sprawie czarnej suni z krawacikiem. Czy możliwa byłaby wizyta przedadopcyjna w Jaworznie? I ewentualny transport? To troszkę daleko, ale może udałoby się? Państwo przysłali mi zdjęcie swojej poprzedniej małej kundelki, która odeszła mając lat 14. Quote
majqa Posted May 18, 2009 Posted May 18, 2009 To może a konto tej wizyty i transportu choć na chwilę zmienić tytuł? Quote
Eruane Posted May 19, 2009 Author Posted May 19, 2009 Pewna fajna osoba może zechce mi pomóc z wizytą przedadopcyjną w Jaworznie. Właścicielowi szczeniąt bardzo się śpieszy, bo w weekend musi wyjechać i jeszcze pół biedy zabrać ze sobą sunię z jednym szczeniakiem ,ale dwa szczeniory to juz za dużo. :shake: Quote
GoskaGoska Posted May 19, 2009 Posted May 19, 2009 a szukalyscie na mapie dogo kto jest z tych okolicy, bo ja szczerze nie ma pojęcia:shake: Quote
ewelinka_m Posted May 19, 2009 Posted May 19, 2009 z jaworzna znalazłam: Dogomania Forum - Zobacz Profil: apple Dogomania Forum - Zobacz Profil: Bartiśkowa_ Dogomania Forum - Zobacz Profil: lunarmermaid Quote
Eruane Posted May 20, 2009 Author Posted May 20, 2009 Prawdopdoobnie jednak domek sprawdzi fajna, zaufana osoba. Państwo chętni na suńkę dzwonią. Wszystko wydaje się jak najbardziej w porządku. W tej chwili w domku jest jeszcze kociak rodziców na przechowani, to sunia zaliczy od razu socjalizację z kotkami. ;) Ponoć pojawiła się jedna chętna osoba na sunię - krówkę - jakiś chłopak. Mimo, że miał do mnie dzwonić, narazie telefonu nie miałam. Wszyscy chcą czarnulki, z łaciatkami gorzej. Wyjeżdżam już 29 maja. Mam nadzieję, że do tego czasu uda się znaleźć domek dla przesłodkiej krówki. Quote
GoskaGoska Posted May 20, 2009 Posted May 20, 2009 hm....raczej to zawsze jest odwrotnie i czarne majá najmniejsze powodzenie - to nic zorbie samej krowce ogloszenie Quote
Eruane Posted May 20, 2009 Author Posted May 20, 2009 Moja czarnuszki w miarę szybko domki znajdywały, jeszcze szybciej kolorowe maluszki, ale biało-czarne łaciatki i wliczaste (choć to moje ulubione) najdłużej zawsze szukały domków. Quote
ewelinka_m Posted May 20, 2009 Posted May 20, 2009 mi tam się białe najbardziej podoba:evil_lol: alle ja zawsze białe ubóstwiam :loveu: p.s Asiu...masz pw. Quote
Eruane Posted May 20, 2009 Author Posted May 20, 2009 Już odpisałam tej Pani, Ewelinko. Jest jeszcze jedna Pani z Warszawy zainteresowana sunią. Trzymajcie kciuki, żeby się udało. Quote
Eruane Posted May 21, 2009 Author Posted May 21, 2009 Niestety pani z Warszawy znalazła sobie innego szczeniaczka. Ale w tym samym momencie, kiedy mi o tym napisała, dostałam maila z Krakowa od pani, do której wcześniej napisałam wstępną odpowiedź w sprawie maluszków. Pani bardzo chce naszą "krówkę". :p W domku jest niepełnosprawna dziewczynka, ale jej niepełnosprawność nie koliduje z wychowaniem w domku szczeniaczka. Sunię wstępnie przetestowałam pod względem zrównoważenia. Powinno być ok. Tak więc jeśli dobrze pójdzie, maleństwa będą niedługo ulokowane w nowych domkach. Upraszam się o trzymanie kciuków. Quote
Eruane Posted May 22, 2009 Author Posted May 22, 2009 Zostało mało czasu do soboty, a w sobotę przyszli właściciele chcieliby przyjechać po "Krówkę" z Krakowa. Czy istaniałaby możliwość przeprowadzenia wizyty poadopcyjnej? Domek wydaje się bardzo ok, informacje wszystkie otrzymałam. W domu jest kot z adopcji. Quote
Recommended Posts