Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Cortina']przeciwna zastrzykom to ja tez jestem, ale niestety Haga ma za czesto cieczke i nie moglabym z nia skonczyc kursu. Moj wet tez zaleca sterylke, ale tez nie robi problemu z zastrzykow. Nie da sie ukryc ze po przypadku tej sunii moglam zwatpic w sterylke, tym bardziej ze moj pies wygladajacy jak okaz zdrowia w rzeczywistosci nim nie jest.

Pozdr
Monika
Mogłabym zwątpić pod jednym warunkiem - że badania wykazałyby, iż śmierć tej suni była skutkiem sterylki. Z tego, co piszesz, tak nie było.

Na Dogomanii pamietam 2 przypadki kłopotów po
- pies soty36 zszedł po kastracji, ale nie na skutek zabiegu, okazało się, że to były nereczki. Dziewczyna bardzo przeżyła śmierć psiaka, ale nie obarczała kastracji za całe zło tego świata
- Ciacho sterylizowała swoją Somę, która bardzo ciężko to przechodziła (na szczęście wyżyła), ale okazało się, że Soma ma babeszjozę

Idąc tokiem Twojego rozumowania: kłopoty po kastracji = kłopoty spowodowane kastracją, możnaby wszystkie powikłania zrzucić na karb zabiegów, a w tych konkretnych przypadkach wiemy, że tak nie było. I takich przypadków jest na pewno więcej.

• Replies 80
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Mokka']
Na Dogomanii pamietam 2 przypadki kłopotów po
Ja pamiętam jeszcze jeden przypadek, ale nie pamiętam czyj :hmmmm:
Jedna sunia okazała się być uczulona na szwy i rana bardzo kiepsko się goiła, ale wszystko dobrze się skończyło. 8)

• 4 weeks later...
Posted

A co z kastracją? Nie mogę nic znależć na ten temat bo wyszukiwarka pokazuje mi jakieś błędy. A koleżanka umówiła się na zabieg nagle ktoś jej napisał, że psa to nie zmieni i ma wątpliwości.
Szukam dla niej opinni.
Dziękuję za pomoc.