Mokka Posted March 30, 2005 Posted March 30, 2005 [quote name='Cortina']przeciwna zastrzykom to ja tez jestem, ale niestety Haga ma za czesto cieczke i nie moglabym z nia skonczyc kursu. Moj wet tez zaleca sterylke, ale tez nie robi problemu z zastrzykow. Nie da sie ukryc ze po przypadku tej sunii moglam zwatpic w sterylke, tym bardziej ze moj pies wygladajacy jak okaz zdrowia w rzeczywistosci nim nie jest. Pozdr Monika Mogłabym zwątpić pod jednym warunkiem - że badania wykazałyby, iż śmierć tej suni była skutkiem sterylki. Z tego, co piszesz, tak nie było. Na Dogomanii pamietam 2 przypadki kłopotów po - pies soty36 zszedł po kastracji, ale nie na skutek zabiegu, okazało się, że to były nereczki. Dziewczyna bardzo przeżyła śmierć psiaka, ale nie obarczała kastracji za całe zło tego świata - Ciacho sterylizowała swoją Somę, która bardzo ciężko to przechodziła (na szczęście wyżyła), ale okazało się, że Soma ma babeszjozę Idąc tokiem Twojego rozumowania: kłopoty po kastracji = kłopoty spowodowane kastracją, możnaby wszystkie powikłania zrzucić na karb zabiegów, a w tych konkretnych przypadkach wiemy, że tak nie było. I takich przypadków jest na pewno więcej. Quote
coztego Posted March 30, 2005 Posted March 30, 2005 [quote name='Mokka'] Na Dogomanii pamietam 2 przypadki kłopotów po Ja pamiętam jeszcze jeden przypadek, ale nie pamiętam czyj :hmmmm: Jedna sunia okazała się być uczulona na szwy i rana bardzo kiepsko się goiła, ale wszystko dobrze się skończyło. 8) Quote
alina71 Posted April 22, 2005 Posted April 22, 2005 A co z kastracją? Nie mogę nic znależć na ten temat bo wyszukiwarka pokazuje mi jakieś błędy. A koleżanka umówiła się na zabieg nagle ktoś jej napisał, że psa to nie zmieni i ma wątpliwości. Szukam dla niej opinni. Dziękuję za pomoc. Quote
Dina2 Posted April 22, 2005 Posted April 22, 2005 [quote name='alina71']A co z kastracją? Nie mogę nic znależć na ten temat bo wyszukiwarka pokazuje mi jakieś błędy. A koleżanka umówiła się na zabieg nagle ktoś jej napisał, że psa to nie zmieni i ma wątpliwości. Szukam dla niej opinni. Dziękuję za pomoc. http://www.dogomania.pl/index.php?name=PNphpBB2&file=viewtopic&t=14351 http://www.klubmolosa.pl/modules.php?name=News&file=article&sid=109 Quote
Recommended Posts