Saththa Posted June 7, 2011 Posted June 7, 2011 Przeczytałam całość :) i dopiero obejrzałam filmik, super ;) Quote
zerduszko Posted June 7, 2011 Posted June 7, 2011 wilczy zew napisał(a): Liz ma ogromny potencjał :crazyeye: I kulę u nogi w mojej osobie :evil_lol: W zyciu bym nie uwierzyła, ze ten pies nadaje się do sportu, zabrałam ją na agi, żeby poćwiczyła wśród psów (których się bała) rzeczy które są dla niej straszne (tunele, wchodzenie na wysokie rzeczy) dla ogólnego ośmielenia :p Na 8 zajęć i koniec. A tu proszę! Nie mam sumienia teraz jej powiedzieć koniec. Ona się tak cieszy jak wchodzimy na plac :shake: Quote
wilczy zew Posted June 8, 2011 Posted June 8, 2011 też nie miałabym sumienia, widać w niej charcią krew :lol: więc nie próbuj tuczyć jej na siłę :mad: Quote
wieso Posted June 9, 2011 Posted June 9, 2011 fajny filmik, mala posuwa swietnie i widac ze sprawia jej to przyjemnosc.....chcemy wiecej takich filmikow, ...... Quote
zerduszko Posted June 13, 2011 Posted June 13, 2011 Na 6 biegów w ciągu dwóch dni zawodów mamy 5 disów :lol: Ale biegi były ładne moim zdaniem, tylko jeden całkowita klapa ;) Lizka mnie zaskoczyła, utrudniłam jej jak mogłam, a ona była cudowna, idealna :loveu: Raz, że jako organizator siedzieliśmy tam ponad 12h każdego dnia! + 2h dojazdu. To jeszcze zabrałam nową saszetkę na żarcie i nową zabawkę, a ona i tak pracowała. Nawet jak widziała (robiłam wszystko żeby nie widziała), że zostawiam żarcie na starcie, to szła biegać... a po biegu bzium szybko do saszetki :multi: Nigdy tego nie ćwiczyłyśmy :-o No i przede wszystkim zrobiła się bardziej samodzielna, nie muszę dobiegać do każdej przeszkody z nią, co zaowocowało dwoma disami, ale to dobrze wróży na przyszłość. Super pies z tego niesocjalnego strachulca się zrobił :Cool!: Masa psów i ludzi nie robiła na niej wrażenia. Quote
zerduszko Posted June 13, 2011 Posted June 13, 2011 Ja nie mam, nie było czasu. Ale ktoś na pewno robił ;) Quote
Saththa Posted June 13, 2011 Posted June 13, 2011 Ja równiez gratuluję;) I ja jak zwykle pytanie mam:) Co to te "disy"?:) Quote
zerduszko Posted June 13, 2011 Posted June 13, 2011 Jak są disy, to nie ma czego gratulować :megagrin: Dis to dyskwalifikacja. Ale o to nie trudno w agility, nawet doświadczone psy disują. Quote
Saththa Posted June 13, 2011 Posted June 13, 2011 zerduszko napisał(a):Jak są disy, to nie ma czego gratulować :megagrin: Dis to dyskwalifikacja. Ale o to nie trudno w agility, nawet doświadczone psy disują. ja gratulowałam ogólnie a nie disów. I dziekuje za wyjasnienia;) Quote
wilczy zew Posted June 13, 2011 Posted June 13, 2011 mówiłam,że w niej jest duży potencjał,za co disują Quote
zerduszko Posted June 14, 2011 Posted June 14, 2011 Trochę tego jest, a ja wstyd się przyznać nie wiem na 100% :P Standardowo za niepokonanie tej przeszkody co trzeba lub nie od tej strony. Bieg z żarciem czy zabawką też disuje, choć w zerówkach na ogół można mieć zabawkę. Sędzia może też dać dis wg. własnego uznania: pies wypuskuje na sędziego, za karanie psa, kontakt fizyczny typu wypychanie psa nogą. Przejście przewodnika przez przeszkodę też jest zabronione. 3 odmowy dają disa. Quote
wieso Posted June 14, 2011 Posted June 14, 2011 ach, zerduszko jak wspaniale....my mamy tez diski :) ale sie nie przejmujemy...Kredka jest tak szybka ze ja nie nadazam i ona czeka, wiec czas leci :)...najwazniejsze ze jest uciecha , znaczy pies sie cieszy.....przez to staje sie odwazniejszy i posluszniejszy :).....gratulujemy :) Quote
malawaszka Posted June 14, 2011 Posted June 14, 2011 kurczaczki ja bym z Dropsem poszła, z Luną też aaaa zazdrszczę Wam Quote
zerduszko Posted June 14, 2011 Posted June 14, 2011 wieso napisał(a):przez to staje sie odwazniejszy i posluszniejszy :).....gratulujemy :) Hehehe, właśnie po to ją zapisałam, żeby zrobiła się odważniejsza :) Jak sprzątaliśmy latała z wszystkimi psami, nawet ogromniaste dobermany ją nie przerażały :) Jestem pod wrażeniem jej przemiany. Waszka to się zapisuj :) Ja żałuję, że z Sadie nic nie zaczęłam w stosownym czasie. Quote
wilczy zew Posted June 14, 2011 Posted June 14, 2011 miło zobaczyć taki efekt swojej pracy i psiakowi łatwiej się żyje Quote
zerduszko Posted June 15, 2011 Posted June 15, 2011 Możecie się pośmiać :D http://www.youtube.com/watch?v=srEqIr79ugY Nagranych jest pięć biegów z czego za ostatni lanie po dpie dla mnie :P Quote
wilczy zew Posted June 15, 2011 Posted June 15, 2011 Ja tam nie widzę z czego się śmiać. Lizka jak nakręcona :cool1: czy ona nie omijała tego zielonego tunelu,rozumiem że na ostatni to Ty się zgubiłaś :cool3: myślę,że najważniejsze iż psica ma radochę :lol: fajne te przeszkody,zazdraszczam ich Quote
Saththa Posted June 15, 2011 Posted June 15, 2011 Ale super ;) Ja się tam nie smieje ogladałam z blyszczacymi oczami;) Quote
malawaszka Posted June 15, 2011 Posted June 15, 2011 Saththa napisał(a):Ale super ;) Ja się tam nie smieje ogladałam z blyszczacymi oczami;) dokładnie!!@!!!!! umarłam z zazdrości - jaka Lizka zachwycona!!!! :loveu: Quote
zerduszko Posted June 15, 2011 Posted June 15, 2011 [quote name='wilczy zew']Ja tam nie widzę z czego się śmiać. Ze mnie :D [quote name='wilczy zew']czy ona nie omijała tego zielonego tunelu,rozumiem że na ostatni to Ty się zgubiłaś :cool3: Nie omijała, jeśli ominęła tunel, to miała go ominąć. Diski są w 0:34, 1:15, 1:55 i 2:15, co widać i słychać ;) Pogubiłam się, to mało powiedziane, zaginęłam jak Andzia w Czechach ;) Zresztą wszystkie disy złapałyśmy, bo ja się nie umiałam ogarnąć. No ale jak widac pies gotowy do startów, ja jeszcze nie zapamiętuje torów i nie ogarniam ruchów. [quote name='wieso']swietnie....a mostek troche inny niz tu..... Mostek? http://www.breska.pl/image/przeszkody/kladka1.JPG Jaki jest u Was? Fajna ta moja suczyna :D Quote
wieso Posted June 15, 2011 Posted June 15, 2011 ach nie, taki sam jest, na filmiku wygladal inaczej.....ja tez sie nie moge polapac i gubie na torze :).......swietnie, powiadam swietnie...dalej tak :) Quote
wilczy zew Posted June 15, 2011 Posted June 15, 2011 uważam,że najważniejsza jest fajna zabawa a psica to ma a ty się wyrobisz ;) Quote
Agucha Posted June 18, 2011 Posted June 18, 2011 zerduszko napisał(a):Możecie się pośmiać :D http://www.youtube.com/watch?v=srEqIr79ugY Nagranych jest pięć biegów z czego za ostatni lanie po dpie dla mnie :P WOW! :lol: Gdzie ćwiczycie na co dzień? Super Ci się nakręca, i skoczna jest - sportowiec jak się patrzy :) Quote
Recommended Posts