Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• 1 month later...
Posted

Monia - dałam ile mam :razz: Przy mojej Sadie, to trzeba meić oczy dookoła głowy, robienei zdjęć to sport wyczynowy :eviltong:

Monday - nie da się zaprzeczyć. Ona nie ma wad, nie ma. Postepy czyni ogromne, własciwie bez mojego wysiłku :oops: Taki wymarzony pies :loveu: A jaki ma wpływ na mojego diabła :-o

Posted

zerduszko napisał(a):
Monia - dałam ile mam :razz: Przy mojej Sadie, to trzeba meić oczy dookoła głowy, robienei zdjęć to sport wyczynowy :eviltong:

Znam to niestety, bo Hexa też ma różne pomysły. Jak wyszłam któregoś dnia z małą w plecaku i Hexoliną na pole to zaraz po odpięciu smyczy Hexolina prysnęła w krzaki i nie było jej ze 3 minuty :mad:. Co ja wtedy przeżyłam...
Ale za zdjęcia domowe psa idealnego się nie pogniewam :eviltong:

Posted

zerduszko jak to nie ma wad:cool1:
takich psów bez wad nie ma, a szczególnie czarnych - toż to same diabły wcielone:evil_lol:,
popatrz, może Lizka jest przefarbowana albo co, teraz to takie rzeczy potrafią z psami zrobić, że nigdy nie wiadomo...;)

Posted

Lizka, to anioł w przebraniu chyba :loveu: Może jest troszkę niewychowana, ale słucha się mnie niesamowicie i juz na stół za moim obiadem nie wchodzi :eviltong: Ją po prostu trzeba poznać żeby uwierzyć, że takie cudne psy istanieją, z tak pogodnym nastawieniem i ugodowym charakterem :p

Ma 2 wady: problemy z zatokami okołoodbytowymi i strasznie się sypie, ale my chyba piszemy o wadach charakteru :megagrin:

Posted

Ta pierwsza przeszkadza jej, jak widzi mnie z papierem w ręku, to ucieka pod łóżko, a niestety ta druga to mega wada, ja toleruję tylko zwierzeta nie sypiące się i nie szkajace - w sumie nie wiem czemu chce miec psy :lol:

Posted

Zmień papier na chusteczki :razz:.
Mi kudły nie przeszkadzają, ale wiem że białych ciuchów nie powinnam kupować bo i tak zaraz czarne od kudłów będą. Jak bym miała jeszcze bialego sypiącego się psa psa to nie wiem w czym bym chodziła :evil_lol:. Rodzicom kudły przeszkadzały na początku, ale ich tolerancja na nie z czasem się zwiększyła ;).

Posted

*Monia* napisał(a):
Zmień papier na chusteczki :razz:.

Pisząc papier miałam na mysli coś papierowego, chusteczki też; szczególnie białe, nawet kartka z zeszytu - a przeciez tym jej nie robię.

Ja z kolie nie nosze czarnych ciuchów, więc mam problem. Najgorzej mają właściciele dalmatów, zawsze widać :lol:

Posted

No to szmatki jakieś :razz:.

Czarnych też za dużo nie mam, ale noszę raczej ciemne i nie widać kudłów. Mam fajną różowiutką bluzę polarową :loveu:, ale niestety za każdym razem muszę ją obskubywać bo się sierść strasznie w nią wbija. Ale i tak rzadko mnie nachodzi na róż ;).

Posted

Zerduszko popatrz jaka ja dziwna jestem - najpierw zmierzyłam psa, później wymyśliłam miejsce i pomirzyłam, a na samym końcu dobrałam klatkę :eviltong:...naszło mnie tak, bo teraz dużo jeżdżę, a jednak młoda potrafi mieć bardzo duże zapędy do pilnowania [zwłaszcza u moich dziadków]... w nowych miejscach jednak wolałabym ją zostawiać samą w klatce, bo moja rodzinka nie zawsze ma instynkty samozachowawcze :shake:

• 3 weeks later...
Posted

My w sumie podróżujemy na trening ok. półtorej godziny. Też nie robiłam tego dla siebie, bo ja leń jestem ;).
Jedynym i jakim pięknym kundelkiem :loveu:.
Będę czekać na jakieś fotki z agility jak ktoś Wam pstryknie :razz:. No i w ogóle jakieś fotki by się przydały, bo zapomnimy jak Lizka wygląda :mad:.

Posted

A myslałam, że tylko ja taka desperatka i tak daleko będę jeździc :eviltong: Najgorsze jest to, ze zapisałam się na grupę tygodniową.... o 15.30 kończę pracę, a o 17 zajęcia. A musze jeszcze do domu przez całe miasto[eczko ;) ] przejechać, wysikać obie suki i spowrotem przez te korki :roll: Helikopter by się przydał jak nic.