kosmateuszy Posted January 28, 2005 Posted January 28, 2005 Witam, Ktoś z Was się wybiera? Jakby co to zapraszam do naszego "stoiska", poznamy się osobiście, pogadamy i poobstawiamy wyniki ;-) Dla zainteresowanych - stawka Siberianów (psy): Klasa szczeniąt 628. AWARE OF VICTORY Latrans 629. CASTOR Syberyjska Rodzinka 630. KAMEL z Pierwszej Ręki 631. Nordic Blue MONTE CARLO Klasa młodzieży 632. DUSTIN Sądeckie Pieszczochy 633. Husqvarna FLAMENCO 634. Husqvarna JOKER Klasa poś 635. AMADIS Frotunatus 636. ASTRO NIKE'S Lupinus 637. CONNOR Fortunatus 638. Arktogea DON CORLEONE klasa otwarta 639. Arktogea BLACK DIAMOND 640. GILBEYS z Tatrzańskiej Sfory 641. HUSGVARNA C'EST LA VIE klasa championów 642. CEIK z Tarnawskiej Riwiery Ch Pl Klasa honorowa 643. MINUK Sivudelek Ch Pl SUKI Klasa szczeniąt 644. ALL FOR YOU Latrans 645. CASSANDRA Syberyjska Rodzina 646. TASHEENA Eskimoski Domek 647. Arktogea TSUNAMI Klasa młodzieży 648. ATLANTA Połanieckie Wzgórze 649. DZINA ROCHER Eskimoski Domek 650. Husqvarna FAWORYTA 651. KATIA Eskimoski Domek 652. Husqvarna MERCI 653. NAPI Eskimoski Domek 654. PYSZNA Eskimoski Domek Klasa pośrednia 655. ASHANTI NIKE'S Lupinus 656. BILLA Wataha z Wysokiej 657. Arktogea DOLCE VITA 658. GEORGIA Eskimoski Domek 659. Husqvarna HEROINA OF ARKTOGEA 660. Husqvarna I LOVE YOU 661. LAIS Eskimo River Klasa otwarta 662. ANDALUZJA Księżycowy Pył 663. Husqvarna CASABLANCA 664. HAJNE Canis Arctos 665. HEBE Caniis Arctos 666. INNISFREE SILVER Paracortus Klasa championów 667. Arktogea CHRISTAL MOUNTAIN Ch Pl Pzdr i do zobaczenia! Quote
HUSKYTEAM Posted January 28, 2005 Posted January 28, 2005 ;-) Sorki, powyższy post jest mojego autorstwa, tyle że był omyłkowo wysłany z cudzego konta - korzystając z okazji jeszcze raz serdecznie zapraszam do zapoznania z bliska naszego teamu. Pzdr Quote
rOOn7 Posted January 30, 2005 Posted January 30, 2005 Ja sie wybieram, no i los sprawil ze bedziemy ze soba "rywalizowac" :wink: Quote
HUSKYTEAM Posted January 31, 2005 Posted January 31, 2005 Witam, Bardzo mi miło! Jeżeli uda nam się przebić przez śniegi i zadymy, to liczę na dobrą zabawę w dużym gronie ;-) W której klasie będziesz swojego zawodnika wystawiał? Bo z tego co się zorientowałem to atakujesz klasę szczeniąt, ale może się mylę? Pzdr i do zobaczenia Quote
rOOn7 Posted February 1, 2005 Posted February 1, 2005 Ano mylisz się :wink: jesteśmy razem w klasie młodzieży - psiaki. ufff mam nadzieje, że droga będzie znośna ale po tym co przeszedłem w poniedziałek jadąc z Krakowa do Łodzi mam pewne obawy :-? Quote
HUSKYTEAM Posted February 6, 2005 Posted February 6, 2005 No to gratulacje! Niezła się stawka trafiła jak na krajówkę, co? Niestety na BIS poszło gorzej ;-( ale następnym razem się odegram hehe Pzdr Quote
rOOn7 Posted February 6, 2005 Posted February 6, 2005 Dzieki, fakt byla loteria. Ja gratuluje NPwR to jest cos, a co do bisow, wy sie wyczekaliscie ja sie wyczekalem i ...... qupa wynik ten sam czyli nic :lol: ale jak to mowia raz pod wozem raz na wozie. Nastepny raz bedzie chyba w Katowicach, hymmm ja tam nie licze na zadna lokate, bedzie pewnie ostra stawka, ehhhh a mnie brakuje teraz jednej miedzynarodowoje i bedzie ciezko. Pozdrawiam. PS. droga powrotna juz nie byla taka fajna, przynajmniej w kierunku krakowa byl spory ruch. Quote
rOOn7 Posted February 6, 2005 Posted February 6, 2005 Ja wiem tyle : BOB sunia na H , HuskyTeam bedzie wiedzial dokladnie, NPwR Arktogea BLACK DIAMOND, mlodziez sunie chyba - Katia ED ale pewny nie jestem, mlodziez psiaki niejaki Dustin SP. na bisiach juz marnie niestety tylko w szczeniakach pudlo 2 miejsce sunia chyba ALL FOR YOU Latrans. Quote
sh_maniak Posted February 6, 2005 Posted February 6, 2005 Moje gratulacie Ronn !!! Z tego co wiem Kati nie było wogóle. Bob Heroinka?? Quote
rOOn7 Posted February 6, 2005 Posted February 6, 2005 Wielkie dzieki, HuskyTeam bedzie wiedzial lepiej, pewnie napisze jak sie wyspi :) Ja bylem jak zwykle zbyt zakrecony no i jeszcze nie znam psiakow tak dobrze a ze moja praca to sleczenie przed komputerem 10 godz. dziennie to wzrok mam taki sobie i numerkow wystawiajacych nie bardzo widze :oops: Quote
pmmazz Posted February 7, 2005 Posted February 7, 2005 Wyniki husky - tyle ile widziałem: Psy - Klasa młodzieży: 1. DUSTIN Sądeckie Pieszczochy 2. Husqvarna FLAMENCO 3. Husqvarna JOKER Psy - Klasa pośrednia: 1. Arktogea DON CORLEONE 2. AMADIS Frotunatus 3. CONNOR Fortunatus 4. ASTRO NIKE'S Lupinus Quote
pmmazz Posted February 7, 2005 Posted February 7, 2005 aaa....... chciałbym jeszcze dodać, że jesteśmy bardzo zadowoleni pomimo tego że tylko 3 lokata z brązowym medalem... opis dostaliśmy całkiem OK: "... lżejszy, doskonały w typie i wyrazie, doskonały ruch, świetna szata i temperament..." co prawda nie wiem co oznacza lżejszy (kojot waży ok 23-24 kg), ale jesteśmy zadowoleni... Quote
pmmazz Posted February 7, 2005 Posted February 7, 2005 ..kilka refleksji..... Chciałbym zauważyć, że Arktogea DON CORLEONE to Młodzieżowy Zw.Polski roku 2004, Zwycięzca Rasy, BIS Juniorów i Best in Show , Najlepsza Głowa..., Krajowej Wystawy Psów Zaprzęgowych Chorzów '04 (Świerklaniec). Rodzicami tej czarno-białej gwiazdy są Ch.PL, Mł.Ch.PL, BIS Explorer Bear Hydrargium i Ch.PL Arktogea Prima z Coyoacan. ****************************************************** ...ze wzorca: "...stop - dobrze zaznaczony, grzbiet nosa od stopu do czubka nosa prosty..." ****************************************************** A jak wie wiele osób "dzieci" Hydraulika, gdzieś gubią ten stop, może poza jednym do tej pory zauważonym wyjątkiem (Arktogea BLACK DIAMOND). Również DON CORLEONE ten stop gdzieś zagubił (przynajmniej wg moich niewprawionych oczu...), jak również prosty grzbiet nosa nie jest u niego taki prosty (raczej wypukły).... ...To tylko moje refleksje... Jednak przyznać muszę, że DON jest bardzo dobrze prezentowany i to naprawdę bardzo ładny pies... Gratulacje za zdobycie I lokaty" pozdrawiam pmmazz Quote
pmmazz Posted February 7, 2005 Posted February 7, 2005 Jeszcze tylko uwaga odnośnie ringu husky.... LUDZIE nie pakujcie się z psami na krzesełka wewnątrz ringu... trochę myślenia!!! nie dosyć, że biegnąc trzeba uważać by nie nadepnąć jakiegoś ogona lub łapy, to jeszcze prezentowane psy w większości się rozkojarzają (odwracają za leżącymi wokół wewnętrznej strony ringu) !!! litości!!! poza tym co byłoby gdyby nagle któryś z leżących psiaków nagle zechciałskoczyć do biegnącego? totalny bajzel!!! poza tym mankamentem wystawa ok pozdrawiam pmmazz Quote
pmmazz Posted February 7, 2005 Posted February 7, 2005 Jeszcze tylko uwaga odnośnie ringu husky.... LUDZIE nie pakujcie się z psami na krzesełka wewnątrz ringu... trochę myślenia!!! nie dosyć, że biegnąc trzeba uważać by nie nadepnąć jakiegoś ogona lub łapy, to jeszcze prezentowane psy w większości się rozkojarzają (odwracają za leżącymi wokół wewnętrznej strony ringu) !!! litości!!! poza tym co byłoby gdyby nagle któryś z leżących psiaków nagle zechciał skoczyć do biegnącego? totalny bajzel!!! poza tym mankamentem wystawa ok pozdrawiam pmmazz Quote
pmmazz Posted February 7, 2005 Posted February 7, 2005 p.s. DUSTIN Sądeckie Pieszczochy to całkiem ładny chłopak, zaś jeśli chodzi o charakter to Arktogea TSUNAMI rządzi!!! :) (Herka jest rewelacyjna, szczególnie kiedy w "uśmiechu" wywali kiełki robiąc "wampirka")... jeśli chodzi o czekanie i konkurencje finałowe to myślę, że jeszcze nie raz się trafi każdemu z nas "czekać na darmo"... :D Quote
HUSKYTEAM Posted February 7, 2005 Posted February 7, 2005 szczególnie kiedy w "uśmiechu" wywali kiełki robiąc "wampirka")... ;-) No wiesz co, lisa chytrusa nazywać wampirkiem ;-) Ja się doczekać nie mogę wystaw na świeżym powietrzu, jednak dużo przyjemniejszy klimat jest. Co do Zw.Rasy: wygrała Arktogea DOLCE VITA, potem zajęła jeszcze 2 miejsce BIS V grupy, więc wielkie BRAWA KLAP KLAP KLAP!!! Pzdr Quote
rOOn7 Posted February 7, 2005 Posted February 7, 2005 pmmazz dokladnie ci na tych krzeselkach to porazka, nie dosc ze na zewnatrz ringu sciask to jeszcze w ringu przeszkadzali,. A Dustin jak wg. ciebie stoi ze stopem ??? moze fotka nie najdoskonalsza ale tylko taka mam z profilu : Dustin tez od hydraulika :lol: Quote
pmmazz Posted February 7, 2005 Posted February 7, 2005 ok....kolejny, który stop odziedziczył najprawdopodobniej po matce..... a stop ma dużo lepszy niż DON CORLEONE (..moja osobista opinia... ;)) gratuluję I Lokaty pozdrawiam pmmazz p.s. popatrz na stop kojota w stopce pod podpisem - taki mu został do tej pory ;) Quote
rOOn7 Posted February 7, 2005 Posted February 7, 2005 no faktycznie kojocik ma stop wyrazny, zreszta teraz kojaze ze kojocik to ten psiak ktory przyciagal moja uwage na wystawie, i nawet myslalem ze to on jest "tym" corleonem hehehehe, tak czy siak to sedzia wybiera zgodnie ze swoimi preferencjami i nie zawsze moze byc tak jak uwazamy, no i mysle ze sami tez nie zawsze jestemy obiektywni, bo wiadomo ze dla kazdego z nas wlasne psiaki sa the best i tak powinno byc. Quote
Monika R. Posted February 7, 2005 Posted February 7, 2005 gratuluje wsystkim!!!! A Dustin ma naprawde dobrze zaznaczony stop co jest unikalne u psów po Gordziku...(chyba dobrze sie doczytalam ze po nim jest) :) No dobra a kto fotki porobil...?? 8) W ogole kto sie wybiera do Katowic i z jakimi piechami(w jakich klasach)?? nie bede zaczynala nowego topicu... Ja biore tylko Runiastego...na wszelkie pyt. co do Lublianki odp. na wystawie... Pozdrawiam Monika Quote
Manu Posted February 7, 2005 Posted February 7, 2005 W ten weekend znaleziono parkę rudo-białych Siberianów na trasie koło Katowic oraz jakiegos psa SH w rzeszowie w okolicy ul. Sportowej.... Więcej info na stronie Bezdomnych Szpiców. Nie wiecie nic, aby któremus z wystawców zaginęły jakies haszczaki ? :roll: Quote
Marzena Pokrywka Posted February 7, 2005 Posted February 7, 2005 [quote name='pmmazz']..kilka refleksji..... Chciałbym zauważyć, że Arktogea DON CORLEONE to Młodzieżowy Zw.Polski roku 2004, Zwycięzca Rasy, BIS Juniorów i Best in Show , Najlepsza Głowa..., Krajowej Wystawy Psów Zaprzęgowych Chorzów '04 (Świerklaniec). Rodzicami tej czarno-białej gwiazdy są Ch.PL, Mł.Ch.PL, BIS Explorer Bear Hydrargium i Ch.PL Arktogea Prima z Coyoacan. ****************************************************** ...ze wzorca: "...stop - dobrze zaznaczony, grzbiet nosa od stopu do czubka nosa prosty..." ****************************************************** A jak wie wiele osób "dzieci" Hydraulika, gdzieś gubią ten stop, może poza jednym do tej pory zauważonym wyjątkiem (Arktogea BLACK DIAMOND). Również DON CORLEONE ten stop gdzieś zagubił (przynajmniej wg moich niewprawionych oczu...), jak również prosty grzbiet nosa nie jest u niego taki prosty (raczej wypukły).... ...To tylko moje refleksje... Jednak przyznać muszę, że DON jest bardzo dobrze prezentowany i to naprawdę bardzo ładny pies... Gratulacje za zdobycie I lokaty" pozdrawiam pmmazz Witam, po przeczytaniu twojego postu chciałabym zadać ci pytanie, skąd masz taki dokładny opis DON CORLEONE. O ile wiem nie jesteś sędzią i psa nigdy nie oceniałeś. Nie sądze również żebyś miał dostęp do kopii kart ocen które zostają do sporządzenia powystawowego zestawienia... I jeszcze jedno DON CORLEONE był do tej pory wystawiany tylko 4 razy i był oceniany przez czterech sędziów i każdy sędzia docenił tego psa dając mu lokaty pierwsze oraz tytuły. Również w Rzeszowie zdobył soje pierwsze CWC. Owszem przegrał ze swoim półbratem ale przecież nie zawsze się wygrywa. Obaj do tej pory spotkali sie 4 razy i DON CORLEONE 3 razy wygrał porównanie. Poza tym chciałabym ci przypomnieć że podczas oceny nie liczy sie tylko i wyłącznie głowa psa ale również a może przede wszystkim budowa, katowanie, ruch, temperament. Quote
agacia Posted February 7, 2005 Posted February 7, 2005 Ale w tej wypowiedzi nigdzie nie ma jego opisu z kart tylko cytat ze wzorca :fadein: Quote
Recommended Posts