Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jeśli masz wielkie serce i szukasz psiego towarzysza na dobre i złe, ONA czeka na Ciebie. Piękna, delikatna, łagodna sunia, której dość krótkie życie mogłoby niejednemu twórcy posłużyć za scenariusz. I nie byłby to film radosny, bo psinka wiele przeszła, ale dzięki Tobie ta opowieść może mieć happy end...

Suczka ma ok. 3 lat. Miała kiedyś dom, znała pewnie ciepły dotyk ludzkiej ręki. Ale los, nie wiedzieć czemu, lubi sobie zakpić nie tylko z ludzi. Zimą została porzucona przez właścicieli na działkach w łódzkich Łagiewnikach. Radziła sobie jak mogła, szukała jedzenia w lesie - przeżyła także dzięki pomocy karmiciela działkowych kotów. Była szczenna - by urodzić małe pod przysłowiowym dachem, dostała się do jednej z altanek, wybijając szybę. Potrzebowała więcej pożywienia, więc jej wycieczki po lesie były częstsze. Nie spodobało się to okolicznym mieszkańcom, psinka miała być odstrzelona. W rozumieniu niektórych to taka forma "pomocy" - po co zwierzak ma się męczyć i błąkać, kulka w łeb to najlepsze rozwiązanie... Na szczęście jakiś anioł pochylił się nad zwierzęciem, bo w marcu natknęła się na psinę rodzina spacerująca po Łagiewnikach. Zorganizowano jej tymczasową pomoc i umieszczono w hotelu dla zwierząt, razem z maluchami. Wszystkie szczeniaki znalazły już prawdziwe, ciepłe domy, może i psiej mamie się poszczęści?

Suńka została już zaszczepiona na choroby zakaźne. Lada dzień będzie wysterylizowana i gotowa na powitanie nowego opiekuna. Jest spragniona człowieka, choć na początku była nieufna. Nie może dłużej przebywać w hotelu - ona naprawdę potrzebuje domu. Może to właśnie Ty dasz jej trochę ciepła? A ona odda Ci swoje psie serce...

Informacje: 601-557-848 lub (0-42) 641-85-86

Posted

ta psina naprawde potrzebuje domu W przepelnionym schronisku nie da sobie rady jest tak łagodna ze nie bedzie upominała się o pożywienie i przed agresją nie będzie sie broniła.BARDZO PROSZE pomóżcie tej dzielnej matce.Składkowe pieniązki na hotel już się kończą pozostanie schronisko.:shake: :-( :shake:

Posted

Czy muszĘ trafiĆ do schroniska.w ŚrodĘ bĘdĘ sterylizowana i juŻ nie sprawiĘ nowym opiekunom niespodzianki .czy nikt niechce abym go pokochaŁa caŁym swoim psim sercem.

Posted

Już jest po sterylizacji jest mlodsza niz myślalam nie ma jeszcze 3lat spokojna zrownowazona bardzo potrzebuje człowieka do kochania.Jest gotowa przyjaciolka na ''dzien dobry'' nic nie kosztujaca opiekunow jest zaszczepiona ma książeczke zdrowia i jest bardzo łagodna jakby przepraszala ze żyje. Wiecej informacji tel 042 641 85 86:loveu:

Posted

Własnie od niej wróciłam jest wielkosci spaniela nie ma lepszych zdjec bo nie chciałam jej stresowac .Teraz juz sie nie boi bardzo lubi głaskanie i drapanie pod brodą jest delikatna i przymilna.Bardzo czeka na dom w innym wypadku po zdjęciu szwów trafi do schroniska juz nie m,a pieniedzy

Posted

Ta miła i spokojna suczka w dalszym ciągu czeka już ma zdjęte szwy po sterylizacji.Czy nie ma serca które ją pokocha.PRZESZŁA TRAUMĘ oczywiście zawinił człowiek ale cierpi zwierzę.Jej pan może nawet nie wspomina że kiedyś miał takiego psa.

Posted

Ciotka staraj się o foty i jedziemy z ogłoszeniami panienki. Taka fota to za mało, a niektórych ogłoszeń nie można edytować, żeby dołożyć zdjęcia.
Jakbyś mogła to podaj do kontaktu także swój e-mail.

Posted

Wczoraj miala zrobione zdjecia i bardzo prosze o pomoc .jestem poczatkujaca jako internetowa DZIS ZGLOSILA SIE JEDNA KOBITKA KTORA CHCIALA DLA KOLEZANKI PSA NA DZIALKE.Nie dalam bo nie po to z jednej traumy ja wyciagnelam zeby fundowac jej nastepna.Moj adres luta4@onet.eu Prosze opomoc sunia bedzie zaczipowana jest przemila i mloda bedzie naprawde milym towarzyszem.

Posted

przykro mi ale niestety jeszcze tylko kilka dni zostanie w hotelu bo pan potrzebuje miejsca dla zwierzat hotelowych.co sie dalej z nią stanie.:shake: :shake:

Posted

Ciotka zrób jej foty z bliska, całej sylwetki . Jakby ci się udało zrobić przy stojącym człowieku to byłoby super. Wówczas ludzie widzą faktyczną, a nie domyślną wielkość psa. Pycholek jest na tych całkiem widoczny.
Ogłoszę ją, ale potrzebuję zdjęć. Dobre foty to pół sukcesu w ogłoszeniach.

Na razie ma allegro ( fotki wymienię ) jak będę nowe
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=657058824

Ps. Nie doczytałam chyba jak ona ma na imie, więc roboczo nazwałam ją Lamia

Posted

Roboczo nazwalam ja Sonia mam nowe zdjecia odwiedzam ja w kazda niedziele wczoraj ja wyczesałam bylam na spacerze krotkim bo jeszcze sie boi ale na smyczy chodzi wolno nie szarpie.lubi bardzo dotyk reki czlowieka i lubi byc czesana bardzo chce jej pomoc. nie moge jej wziac mam juz 2 suczki jedna stara 12 letnia imala agresywna z wypdku od sierpnia 2008r w 30 mieszkaniu.Tym bardziej ze ona zasluguje na swoj wlasny kawalek podlogi .Nie slyszalam zeby szczekala mimo to ze psy obok szczekałyNaprawde przeprasza ze zyje :-( :-(
:-(

Posted

Juz tak długo czekam na dom nic sie nie zmienia. Jaksie rysuje moja przyszlosc.Tak bardzo boje sie trafic do schroniska.Nastepna pani chciala mnie na dzialke na ktorej nikt nie mieszka.

Posted

Czy noprawdę nie mam nadziej na dom .Jestem miła absolutnie zsocjalizowana nie sprawiam klopotow.tyle osób pomaga mi w znalezieniu MOICH nowych opiekunów i nic :-( :-(Dlaczego?

Posted

cioteczko wczoraj dostałam z ogłoszenia takiego e-maila w sprawie Soni

" Witam. Przeglądałam właśnie ogłoszenia i natknęłam się na Sonię. Bardzo przypomina mi mojego pieska którego poszukuję od zimy.
Czy Sonia ma czarną(ciemno szarą) plamę na ogonie?
I czy ma chipa? Mój piesek posiada chipa.
Z góry dziękuje za odpowiedz w imieniu swoim i dzieci.
Tak się składa że moja również wabiła się Sonia, jest przekochanym pieskiem
wychowana przy dziecku niepełnosprawnym."

Odpisałam, żeby pani się skontaktowała z tobą, bo nigdy suni nie widziałam i nie mam zielonego pojęcia jak wygląda jej ogonek, ani nie wiem czy miała sprawdzanego chipa. Czy dzwoniła do ciebie?

Posted

niestety pani nie dzwonila sonia to jej imie robocze .nie bardzo na nie reagowala bardziej na moj widok nie mam mozliwosci sprawdzenia czy ma czipa została znaleziona zimą w lutym w łagiewnikach .CZY SA NAMIARY NA TĄ KOBIETKĘ POZDRAWIAM .Dzis znowu u niej byłam jest spokojna i taka kochana

Posted

Oczywiście, że mam ( nie kasowałam tego e-maila)
Ta pani wyraźnie wskazała "przypomina mi mojego pieska którego poszukuję od zimy.
Czy Sonia ma czarną (ciemno szarą) plamę na ogonie?"

Sprawdź czy ona ma taka plamkę, jeśli tak, to trzeba będzie koniecznie sprawdzić tego chipa. Byc możne sunia ma właścicielkę.

Reakcją na imię się nie sugeruj cioteczka, bo moja Zuzka ( niegdyś Perełka) w ogóle nie reagowała na swoje imię, które miała nadane od szczeniaka, dlatego jej zmieniliśmy po adopcji.
Ale byłoby super, jakby się okazało, ze ona ma dom i na dodatek intuicyjnie trafiłaś na jej imię .