husky_strzegom Posted May 11, 2009 Posted May 11, 2009 Ostateczna lista wystawców :evil_lol: Grana jedyna w rasie z dorosłych psów ;) Psy: kl. szczeniąt MUCH BETTER OF WOLF POINT :loveu: Suki: kl. pośrednia: Arktogea GRANADA :loveu: :multi: Do zobaczenia z Agatą i reszta którzy przyjadą na ring :) Plan sędziowania: Ring: 5 Niedziela / Sunday Razem: 79 Sędzia: Paweł Szemraj (PL) Cane Corso Italiano (3) Owczarek kaukaski (9) Owczarek środkowoazjatycki (16) Akita (11) Akita amerykańska (2) Alaskan Malamute (10) Basenji (3) Chow Chow (7) Karelski pies na niedźwiedzie (4) Pies Faraona (3) Podenco z Ibizy krótkowłosy (1) Shiba (1) Siberian Husky (2) Szpic mały biały (1) Szpic mały kolorowy współczesny (pomarańczowy, wilczasty, inne kolory) (1) Szpic miniaturowy (Pomeranian) (4) Thai Ridgeback Dog (1) Quote
Cyraneczka Posted May 14, 2009 Posted May 14, 2009 Dawno nie widziałam takiej frekfencji... Co to, ta Jelenia Góra w górach Kaukazu leży??? Ale uważaj Łukasz, zawsze musisz być przygotowany jak na walkę w dużej stawce, czasem i pojedynczy pies może przerżnąć.......:eviltong: Quote
mortikia Posted May 14, 2009 Posted May 14, 2009 Sędzia: Paweł Szemraj (PL) i wszystko jasne... Powodzenia, trzymam kciuki. Quote
husky_strzegom Posted May 14, 2009 Author Posted May 14, 2009 Cyraneczka napisał(a):Dawno nie widziałam takiej frekfencji... Co to, ta Jelenia Góra w górach Kaukazu leży??? Nie no prawie w Czechach, z Jeleniej Góry jest może z 40km do Czech. Cyraneczka napisał(a):Ale uważaj Łukasz, zawsze musisz być przygotowany jak na walkę w dużej stawce, czasem i pojedynczy pies może przerżnąć.......:eviltong: Tak wiem Żanetko :) mortikia napisał(a):Sędzia: Paweł Szemraj (PL) i wszystko jasne... Powodzenia, trzymam kciuki. Dzięki.... Jak by nie szkoła byli byśmy w Bydgoszczy. Ale teraz faza egzaminów końcowych i d zbita :( Quote
Nitor-Nivalis Posted May 17, 2009 Posted May 17, 2009 wieści z Jeleniej psy kl szczeniat MUCH BETTER of Wolf Point - w.o I, NszwR suki kl pośrednia Arktogea GRANADA - doskonała bez tytułów sędzina nie przyznała CWC, tym samym NDSwR ani BOB Quote
Cyraneczka Posted May 17, 2009 Posted May 17, 2009 Nitor-Nivalis napisał(a): wieści z Jeleniej psy kl szczeniat MUCH BETTER of Wolf Point - w.o I, NszwR suki kl pośrednia Arktogea GRANADA - doskonała bez tytułów sędzina nie przyznała CWC, tym samym NDSwR ani BOB Zmieniono sędziego, oceniała pani Ewa Marcinkowska. I to przykład na to, że czasem będąc samenu w klasie, albo w rasie, można wrócić do domu z kwitkiem... (a właściwie bez) :( Szkoda, ale głowa do góry Łukasz! Następnym razem będzie lepiej ;-). Grana nabierze futerka i kondycji i da jeszcze czadu na ringach :) Quote
Nitor-Nivalis Posted May 17, 2009 Posted May 17, 2009 MUCH BETTER of Wolf Point w.o. I, NSZwR III BEST IN SHOW PUPPY Agata i Chico ogromne GRATULACJE :multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi: Quote
husky_strzegom Posted May 17, 2009 Author Posted May 17, 2009 Gratulacje dla Agaty i jej psiaka :) A co do oceny Grany to nie dostała CWC, NDSwR i BOB'a z powodu iż nie miała sędzina z czym ją porównać !!!!!!!! :( Trochę to nie sprawiedliwe, bo nie moją wina jest, że nikt nie przyjechał z dorosłych psów i suk. Inne rasy w których było tak samo licznie dostawały takie same oceny.... Organizacja wystawy była do d... Sędzina przedłuzyła sędziowanie o 1,5h co wstrzymało konkurencje finałowe..... Quote
Dotyk Północy FCI Posted May 17, 2009 Posted May 17, 2009 [FONT=Comic Sans MS] MUCH BETTER of Wolf Point [/FONT][FONT=Comic Sans MS] [/FONT] [FONT=Comic Sans MS]w.o. I, NSZwR [/FONT][FONT=Comic Sans MS] [/FONT] [FONT=Comic Sans MS]III BEST IN SHOW PUPPY [SIZE=3]To ładny wynik---- AGATKO!!! [FONT=Verdana][SIZE=4]WIELKIE GRATULACJE:multi::multi::multi: [FONT=Comic Sans MS][SIZE=3]Łukaszu czasami tak bywa ale następnym razem na pewno będzie lepiej. [/FONT] [/FONT][/FONT] Quote
Cyraneczka Posted May 17, 2009 Posted May 17, 2009 WIELKIE GRATKI DLA AGATKI!!!!!!!! I JEJ PSIAKA!!!!! :multi::loveu::multi: Quote
husky_strzegom Posted May 17, 2009 Author Posted May 17, 2009 Fotki z wystawy u mnie na www w dziale wystawy Galeria pod Jelenia Górą :) Quote
SYLWIA:) Posted May 17, 2009 Posted May 17, 2009 [FONT=Comic Sans MS]Łukasz nie martw się - następnym razem szczęście się do was uśmiechnie. BRAWO AGATA!!![/FONT]:loveu::multi::loveu: Quote
guina Posted May 18, 2009 Posted May 18, 2009 Brawo Agata!!!! :multi::multi::multi: [SIZE=3]Łukasz cóż...szkoda.. :glaszcze: Quote
husky_strzegom Posted May 18, 2009 Author Posted May 18, 2009 Nie ma czym się załamywać !!! Nie miała z kim Granady porównać i tyle. Nie zamierzam przestawać z tego powodu jeździć na wystawy, a w ręcz przeciwnie...... :) W moim oddziale będzie nas sporawo :) Nie to co w Jeleniej :evil_lol: Quote
Nitor-Nivalis Posted May 19, 2009 Posted May 19, 2009 [quote name='husky_strzegom']Nie ma czym się załamywać !!! Nie miała z kim Granady porównać i tyle. Nie zamierzam przestawać z tego powodu jeździć na wystawy, a w ręcz przeciwnie...... :) W moim oddziale będzie nas sporawo :) Nie to co w Jeleniej :evil_lol: Łukasz czy jesteś pewien że taki był powód ? Nie wydaje mi się by sędzina podjeła taką decyzje z tak błachego powodu jak brak konkurencji, w końcu to niczyja wina, a patrząc z innego punktu widzenia jest wiele ras w których poprostu nie ma konkurencji ( mówię o naszej grupie) i nigdy nie widziałam by właśnie pani E. Marcinkowska "karała" je brakiem tytułów, z powodu tak błachego jak brak konkurencji, to doświadczona sędzina od wielu lat sędziuje grupę V, nie stroni od ocen bdb i nie łatwo rozdaje tytuły, ale nigdy nie widziałam by karała za brak konkurencji - dlatego wydaje mi się że powód był inny. Dodatkowo dziwi mnie fakt iż Chico Agaty też był sam w szczeniaczkach, a otrzymał tytuł NSZwR i nominacjie na finały. Widzę z planu sędziowania Podenco z Ibizy krótkowłosy (1) Shiba (1) Siberian Husky (2) Szpic mały biały (1) Szpic mały kolorowy współczesny (pomarańczowy, wilczasty, inne kolory) (1) Thai Ridgeback Dog (1) że nie tylko Husky były tak nie liczne, dlatego chętnie przejżę katalog powystawowy z wynikami w poszczególnych rasach. A ty się nie załamuj następnym razem będzie lepiej. Quote
husky_strzegom Posted May 19, 2009 Author Posted May 19, 2009 Ewo, trzeba było przyjechać i zgłosić psy. A nie teraz roztrząsać coś czego nie wiesz. Nikt nie poszedł się razem zemną dowiedzieć dlatego nie dostała CWC, NDSwR i BOB'a. Więc co koś może wiedzieć na ten temat?? Dla mnie temat Jelenie Góry jest już zamknięty!!!!!! Quote
Nitor-Nivalis Posted May 19, 2009 Posted May 19, 2009 [quote name='husky_strzegom']Ewo, trzeba było przyjechać i zgłosić psy. A nie teraz roztrząsać coś czego nie wiesz. Nikt nie poszedł się razem zemną dowiedzieć dlatego nie dostała CWC, NDSwR i BOB'a. Więc co koś może wiedzieć na ten temat?? Dla mnie temat Jelenie Góry jest już zamknięty!!!!!! Łukasz nie musisz się zaraz denerować, poprostu dziwi mnie fakt Twojego wytłumaczenia, i najzwyczajniej w świecie zapytałam czy jestes tego pewien. Dla mnie nie ma problemu, katalog powystawowy pewno będzie dostępny na ich www, i będzie można sprawdzic pozostałe mało liczne rasy. Masz racje mogliśmy być tam również... może następnym razem ;) Quote
husky_strzegom Posted May 19, 2009 Author Posted May 19, 2009 [quote name='Nitor-Nivalis']Łukasz nie musisz się zaraz denerować, poprostu dziwi mnie fakt Twojego wytłumaczenia, i najzwyczajniej w świecie zapytałam czy jestes tego pewien. Dla mnie nie ma problemu, katalog powystawowy pewno będzie dostępny na ich www, i będzie można sprawdzic pozostałe mało liczne rasy. Masz racje mogliśmy być tam również... może następnym razem ;) Ja uzyskała taką odpowiedź. A ty jeśli tak bardzo Ci zależy na tym sprawdzaj sobie!!!! Powtarzam! Dla mnie temat Jeleniej Góry jest ZAMKNIĘTY!!!!!!!!!!!!!!!!! Jeśli kos nie potrafi tego uszanować, to jest mi przykro! Quote
Nitor-Nivalis Posted May 19, 2009 Posted May 19, 2009 [quote name='husky_strzegom']Ja uzyskała taką odpowiedź. A ty jeśli tak bardzo Ci zależy na tym sprawdzaj sobie!!!! Powtarzam! Dla mnie temat Jeleniej Góry jest ZAMKNIĘTY!!!!!!!!!!!!!!!!! Jeśli kos nie potrafi tego uszanować, to jest mi przykro! Przykro mi żetak odebrałeś moje intencje, może nie jasno się wyraziłam cała sytuacja wydała mi sie poprostu dziwna. Napewno następnym razem będzie lepiej. Quote
nordic blue Posted May 19, 2009 Posted May 19, 2009 [FONT=Palatino Linotype][SIZE=5]Agatko BRAWO OGROMNE GRATULACJE [/FONT] [FONT=Palatino Linotype]:multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi:[/FONT] [FONT=Palatino Linotype][/FONT] [FONT=Palatino Linotype]:loveu:SUPER WYNIK:loveu:[/FONT] [FONT=Palatino Linotype][/FONT] [FONT=Palatino Linotype][/FONT] [FONT=Palatino Linotype][/FONT] [FONT=Palatino Linotype][/FONT] Quote
Recommended Posts