owczarnia Posted January 29, 2005 Posted January 29, 2005 No i na Yorkach są zdjęcia :). W galerii :). Quote
owczarnia Posted January 29, 2005 Posted January 29, 2005 Dokleiłam do podwieszonej galerii kilka zdjęć z poprzedniej, postaram się wrzucić wkrótce coś nowego. Zdjęć jest masa, tylko nie ma komu tego uporządkować i pozmniejszać :oops:. Quote
owczarnia Posted January 29, 2005 Posted January 29, 2005 Dodałam kilka fotków sprzed mniej więcej pół roku, najnowszych ciągle brak - trza poszukać. Wkleję, obiecuję, bo widać na nich różnicę w Fuzlaka kolorkach - samą mnie zadziwia jak się przez te pół roku jeszcze wybarwił :o. Quote
Yorkies Posted January 29, 2005 Posted January 29, 2005 Owczarnio: no to mam nadzieję że teraz będziesz częściej zaglądać na forum i z nmai gadac o kochanych yorkaskach 8) :wink: A co do Fluzaka to ten dzielny chłopak napewno poradzi sobie z infekcją, wszystko będzie niedługo w porządku zobaczysz :wink: pozdrawiam :fadein: Quote
Wind Posted January 29, 2005 Posted January 29, 2005 owczarnio, Fuzzi bardzo sie zmienil! Jeszcze wypieknial (o ile to mozliwe) i zmeznial! Super z niego przytulak :) Ucaluj szkraba ode mnie a wetowi powiedz, aby psiaka wyleczyl do konca, bo takie leczenie do ustapienia widocznych objawow prowadzi do nawrotow tej samej choroby :-? Quote
owczarnia Posted January 30, 2005 Posted January 30, 2005 Dziękuję za komplementy w imieniu Fuzlaka :D. Weta mamy bardzo dobrego, pani doktor skrupulatnie robi badanie moczu po leczeniu, żeby sprawdzić czy wszystko na pewno do końca załatwione. Sęk w tym, że i jej zdaniem Fuz może mieć skłonności do kłopotów z drogami moczowymi :(. Ponoć to jedna z "yorkowych" przypadłości. Ech, no nic, zobaczymy... Jeszcze raz dzięki za miłe i ciepłe słowa :). Quote
Borówka16 Posted March 21, 2010 Posted March 21, 2010 Odkopuję stary temat :cool1: Wczoraj zadzwoniła do mnie koleżanka ,pogadałyśmy ,a potem powiedziała : -Wiesz co ,widziałam dziś na spacerze Yorka wielkości mojego psa ( 11kg) :crazyeye: Powiedziała mi ,także ,że jak kiedyś z mamą rozmawiały to kupiły by YORKA OLBRZYMA :crazyeye: Myślałam ,że to jakiś skrót ,ale ona mi mówi ,że jest podział na MAŁE ,ŚREDNIE I OLBRZYMY ( TAKIE 11 KG) :crazyeye: Myślałam ,że się posikam ze śmiechu :D Powiedziałam jej ,że nie ma czegoś takiego jak "york olbrzym" Jest ogólna rasa Yorkshire Terrier. Teraz tylko spotkałam się w niektórych książkach i w miarę przyjęło się ,że jest : -miniaturka -standard Ja mam Yorka uznawanego za miniaturkę ( waży 1,80) Ale jest przecież jedna rasa YORKSHIRE TERRIER ! MAM NADZIEJĘ ,ŻE NIE MA NA TYM FORUM OSÓB MYŚLĄCYCH JAK MOJA KOLEŻANKA ! GRANICA GÓRNA YORKA TO 3,5 KG. A NIE 11 KG ! :D Quote
Princess_York Posted May 20, 2010 Posted May 20, 2010 Nie no 11 kg to przesada ! :O A te miniaturki i standardy to się nie zgodzę . Yorkshire Terriery są mniejsze (uznawane za mini) i poprostu większe ;) . To jedna rasa . Np. Chichuachu' y też są te większe i małe ,to czemu o nich się nie mówi że są mini i średnie ?:-D . Moja koleżanka ma 2 chichuachuy i jedna waży 1 kg a druga ponad 3.5(wzorzec jest od 1-3 kg) , a to jest różnica jak na tą rasę . Quote
Borówka16 Posted May 20, 2010 Posted May 20, 2010 [quote name='Princess_York']Nie no 11 kg to przesada ! :O A te miniaturki i standardy to się nie zgodzę . Yorkshire Terriery są mniejsze (uznawane za mini) i poprostu większe ;) . To jedna rasa . Np. Chichuachu' y też są te większe i małe ,to czemu o nich się nie mówi że są mini i średnie ?:-D . Moja koleżanka ma 2 chichuachuy i jedna waży 1 kg a druga ponad 3.5(wzorzec jest od 1-3 kg) , a to jest różnica jak na tą rasę . No tak ,mi też coś to pojęcie "miniatura" i "standart" nie pasuje... Chociaż już w jednej z książek się z tym spotkałam. Quote
Recommended Posts