Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dokleiłam do podwieszonej galerii kilka zdjęć z poprzedniej, postaram się wrzucić wkrótce coś nowego. Zdjęć jest masa, tylko nie ma komu tego uporządkować i pozmniejszać :oops:.

Posted

Dodałam kilka fotków sprzed mniej więcej pół roku, najnowszych ciągle brak - trza poszukać. Wkleję, obiecuję, bo widać na nich różnicę w Fuzlaka kolorkach - samą mnie zadziwia jak się przez te pół roku jeszcze wybarwił :o.

Posted

Owczarnio:

no to mam nadzieję że teraz będziesz częściej zaglądać na forum i z nmai gadac o kochanych yorkaskach 8) :wink:
A co do Fluzaka to ten dzielny chłopak napewno poradzi sobie z infekcją, wszystko będzie niedługo w porządku zobaczysz :wink:

pozdrawiam :fadein:

Posted

owczarnio,

Fuzzi bardzo sie zmienil! Jeszcze wypieknial (o ile to mozliwe) i zmeznial! Super z niego przytulak :) Ucaluj szkraba ode mnie a wetowi powiedz, aby psiaka wyleczyl do konca, bo takie leczenie do ustapienia widocznych objawow prowadzi do nawrotow tej samej choroby :-?

Posted

Dziękuję za komplementy w imieniu Fuzlaka :D.

Weta mamy bardzo dobrego, pani doktor skrupulatnie robi badanie moczu po leczeniu, żeby sprawdzić czy wszystko na pewno do końca załatwione. Sęk w tym, że i jej zdaniem Fuz może mieć skłonności do kłopotów z drogami moczowymi :(. Ponoć to jedna z "yorkowych" przypadłości. Ech, no nic, zobaczymy...

Jeszcze raz dzięki za miłe i ciepłe słowa :).

• 5 years later...
Posted

Odkopuję stary temat :cool1:
Wczoraj zadzwoniła do mnie koleżanka ,pogadałyśmy ,a potem powiedziała :
-Wiesz co ,widziałam dziś na spacerze Yorka wielkości mojego psa ( 11kg) :crazyeye:
Powiedziała mi ,także ,że jak kiedyś z mamą rozmawiały to kupiły by YORKA OLBRZYMA :crazyeye:
Myślałam ,że to jakiś skrót ,ale ona mi mówi ,że jest podział na MAŁE ,ŚREDNIE I OLBRZYMY ( TAKIE 11 KG) :crazyeye:
Myślałam ,że się posikam ze śmiechu :D
Powiedziałam jej ,że nie ma czegoś takiego jak "york olbrzym"
Jest ogólna rasa Yorkshire Terrier.
Teraz tylko spotkałam się w niektórych książkach i w miarę przyjęło się ,że jest :
-miniaturka
-standard
Ja mam Yorka uznawanego za miniaturkę ( waży 1,80)
Ale jest przecież jedna rasa YORKSHIRE TERRIER !
MAM NADZIEJĘ ,ŻE NIE MA NA TYM FORUM OSÓB MYŚLĄCYCH JAK MOJA KOLEŻANKA !
GRANICA GÓRNA YORKA TO 3,5 KG.
A NIE 11 KG ! :D

• 1 month later...
Posted

Nie no 11 kg to przesada ! :O

A te miniaturki i standardy to się nie zgodzę .
Yorkshire Terriery są mniejsze (uznawane za mini) i poprostu większe ;) . To jedna rasa .

Np. Chichuachu' y też są te większe i małe ,to czemu o nich się nie mówi że są mini i średnie ?:-D .
Moja koleżanka ma 2 chichuachuy i jedna waży 1 kg a druga ponad 3.5(wzorzec jest od 1-3 kg) , a to jest różnica jak na tą rasę .

Posted

[quote name='Princess_York']Nie no 11 kg to przesada ! :O

A te miniaturki i standardy to się nie zgodzę .
Yorkshire Terriery są mniejsze (uznawane za mini) i poprostu większe ;) . To jedna rasa .

Np. Chichuachu' y też są te większe i małe ,to czemu o nich się nie mówi że są mini i średnie ?:-D .
Moja koleżanka ma 2 chichuachuy i jedna waży 1 kg a druga ponad 3.5(wzorzec jest od 1-3 kg) , a to jest różnica jak na tą rasę .
No tak ,mi też coś to pojęcie "miniatura" i "standart" nie pasuje...
Chociaż już w jednej z książek się z tym spotkałam.