funia Posted May 26, 2009 Author Posted May 26, 2009 popłakałam się jak zobaczyłam zdjęcia i filmik .Marlena ukłony:klacz: Quote
Marlena:) Posted May 26, 2009 Posted May 26, 2009 wlazł Ci na kolana sam? to szybko robi postępy,chyba nie jest z NIEGO aż taki dzikusek,albo poczuł co to dobre ludzkie serce :loveu: No niecałkiem :evil_lol: był poprostu zdezorientowany tym co na niego założyłam (szelki po Toffiku) i być może chciał poprostu żebym to z niego zdjęła :cool3:. To,że już sobie ufamy (jeszcze nie bezgranicznie,ale pracujemy nad tym) napewno pomoże nam w robieniu postępów.Dzisiaj szelki i dom, podwórko zwiedzane narazie na rękach - ale jutro zwiedzamy podwórko na smyczy! Zmiany są szybkie , niektórym wydawać mogłoby się,że to dosyć drastyczne, ale ja myślę,że robię dobrze...najwyraźniej widać to po szczeniaku, który liże mi ręce i merda ogonkiem prosząc o dokładkę głaskania, mimo,ze głaskałam go pierwszy raz-dzień wcześniej rzucał się agresywnie,dzisiaj już tylko ostrzegał. Inne osoby doprowadzaja go do obłędu,do ataku paniki.. nie jest dobrze, ale będzie....mam nadzieje:razz: Quote
Paulina_mickey Posted May 26, 2009 Posted May 26, 2009 Marlena:) napisał(a):No niecałkiem :evil_lol: był poprostu zdezorientowany tym co na niego założyłam (szelki po Toffiku) i być może chciał poprostu żebym to z niego zdjęła :cool3:. To,że już sobie ufamy (jeszcze nie bezgranicznie,ale pracujemy nad tym) napewno pomoże nam w robieniu postępów.Dzisiaj szelki i dom, podwórko zwiedzane narazie na rękach - ale jutro zwiedzamy podwórko na smyczy! Zmiany są szybkie , niektórym wydawać mogłoby się,że to dosyć drastyczne, ale ja myślę,że robię dobrze...najwyraźniej widać to po szczeniaku, który liże mi ręce i merda ogonkiem prosząc o dokładkę głaskania, mimo,ze głaskałam go pierwszy raz-dzień wcześniej rzucał się agresywnie,dzisiaj już tylko ostrzegał. Inne osoby doprowadzaja go do obłędu,do ataku paniki.. nie jest dobrze, ale będzie....mam nadzieje:razz: Ja wiedziałam, że Ty sobie dasz radę! Nie jeden dorosły mogłby Ci pozazdrościć obycia z psami :cool3: A imię w sam raz, padła jeszcze propozycja Omen:diabloti:,ale chyba Decybel bardziej do niego pasuje :evil_lol: Quote
Marlena:) Posted May 26, 2009 Posted May 26, 2009 Paulina_mickey napisał(a): A imię w sam raz, padła jeszcze propozycja Omen:diabloti:,ale chyba Decybel bardziej do niego pasuje :evil_lol: Omen też pasuje,ale po tym niezłym filmie ludzie omijaliby go szerokim łukiem, po co dziecko krzywdzić :evil_lol: Quote
funia Posted May 26, 2009 Author Posted May 26, 2009 DAJCIE SPOKÓJ JAKI OMEN .OGLADAŁYŚCIE HORROR ZŁY OMEN ,OJ CHYBA NIE BO BYŚCIE NAWET NIE POMYŚLAŁY O TYM,,,,ZRESZTĄ OMEN TO ZNAK .WIEC OBSTAJĘ ZA DECYBELEM .W KOŃCU GO WYWIOZŁAM ZE SCHRONU TO MOGE SIĘ WTRĄCIĆ:cool3: Quote
jogi Posted May 26, 2009 Posted May 26, 2009 a ja wam coś powiem proponuję Wokal:razz: z Decybela złośliwi łatwo zrobią Debila:p bo to tak podobnie w ucho wpada:eviltong: A po co się mają z psa śmiać Ja w pomroczności jasnej nazwałam swojego psa Gufi i dzieciaki na osiedlu podsłuchawszy mojego TZa wołają Gupi:mad: Quote
Soema Posted May 26, 2009 Posted May 26, 2009 jogi napisał(a): z Decybela złośliwi łatwo zrobią Debila:p bo to tak podobnie w ucho wpada:eviltong: Ty jak coś powiesz..:splat: :evil_lol: Quote
Marlena:) Posted May 27, 2009 Posted May 27, 2009 Nie no Omena z niego nie zrobimy:evil_lol:... A co do imienia,to wyraźcie jednoznacznie propozycje na temat imienia (o np. niech wszyscy poprą Wokala:eviltong:) to tak go ochrzcimy. Quote
Basia1968 Posted May 27, 2009 Posted May 27, 2009 jakby co to ja jestem zapisana w kolejce u Murki do hoteliku. Nie wiem jak tam jest z kolejką, ale gdy na mnie popadnie, to jakąś zamojska bidulke tam umieścimy. Decyzje pozostawiam Wam zamojszczanki:eviltong: bo ten schron zamojski doprowadza mnie do szału:angryy::angryy::angryy: Quote
Torusia Posted May 27, 2009 Posted May 27, 2009 Marlena ja też mam nadzieję,że będzie dobre przecież to biedactwo chyba pół roku nie widziało człowieka Quote
Paulina_mickey Posted May 27, 2009 Posted May 27, 2009 jogi napisał(a):a ja wam coś powiem proponuję Wokal:razz: z Decybela złośliwi łatwo zrobią Debila:p bo to tak podobnie w ucho wpada:eviltong: A po co się mają z psa śmiać Ja w pomroczności jasnej nazwałam swojego psa Gufi i dzieciaki na osiedlu podsłuchawszy mojego TZa wołają Gupi:mad: Tak o tym nie pomyślałam :diabloti: Może być Wokal, to przecież robocze imię coby się wszystkim lepiej o Nim mówiło, a pewnie potem jak znajdzie domek to i tak będzie miał je zmienione :cool3: Quote
Tola Posted May 27, 2009 Posted May 27, 2009 Basia1968 napisał(a):jakby co to ja jestem zapisana w kolejce u Murki do hoteliku. Nie wiem jak tam jest z kolejką, ale gdy na mnie popadnie, to jakąś zamojska bidulke tam umieścimy. Decyzje pozostawiam Wam zamojszczanki:eviltong: bo ten schron zamojski doprowadza mnie do szału:angryy::angryy::angryy: To najlepsza wiadomosc dla naszych bidulek:loveu: Szansa na życie dla kolejnej psiny. Dzięki za serce. Tyle juz zamojskich nieszczęść zostało zabranych i znalazło dom dzieki kochanym dziewczynom z dogo:loveu: Quote
Marlena:) Posted May 27, 2009 Posted May 27, 2009 Zgodnie z planami dzisiaj po południu odbyło się pierwsze zwiedzanie podwórka na smyczy. Było naprawde dobrze,Wokal potrafi juz trafić do budy (niekoniecznie swojej,ale zawsze to jest gdzie sie ukryć;)). Kilka razy wpadł w panikę,ale udało się to opanować. Bez problemu daje mi się nosić na rękach,głaskać,chociaż widać,że bardzo się boi (do tego stopnia, że nadal próbuje gryźć) to jego strach jest już dużo mniejszy. Trzeba się przygotować na szukanie domu lubiącego 'pyskujące' psy, które mają dużo do powiedzenia:lol:. Jego szczekanie , to naprawde kilka dobrych decybeli powyżej normy,potrafi szczekać długo,a co jakić czas szczek ten przeobraża się w prawie paniczne wycie wilka złapanego w sidła... SZOK!:evil_lol: Mam nadzieję,że to przejdzie:diabloti:. Narazie w ten sposób próbuje na siebie zwrócić uwagę/odstraszyć napastnika (w zaleznosci od sytuacji) ,spróbujemy mu to wybić z główki,ale będzie ciężko, bo on najwidoczniej kocha szczekać :razz::lol:. Quote
funia Posted May 27, 2009 Author Posted May 27, 2009 Basia jeśli odstepujesz kolejkę to ja już mam na to miejsce bide taka ze serce ściska:cool3: http://www.dogomania.pl/forum/f28/odejde-zapomniana-138169/ Quote
Basia1968 Posted May 28, 2009 Posted May 28, 2009 decyzja należy do was dziewczyn ki - oczywiście sunieczka jak najbardziej potrzebuje resocjalizacji u Mureczki:loveu::loveu: więc kombinujmy. Jeśli zgadzacie sie na ta sunię to ja napisze do Murki. Dajcie znać. Quote
Marlena:) Posted May 28, 2009 Posted May 28, 2009 Jest naprawde prześwietny. Całą drogę gadał do wszystkiego, wydawał z siebie tak świetne dźwięki,że normalnie powalił mnie na kolana. Narazie ciągle 'narzeka',ale merdanie ogonka świadczy o tym,ze może nie jest mu tutaj tak źle :lol:. Quote
jogi Posted May 28, 2009 Posted May 28, 2009 wiedziałam, wiedziałam, że jak trafi do Marleny to będzie normalny:multi: się miało pomysła, nie:cool3: Quote
Soema Posted May 28, 2009 Posted May 28, 2009 jogi napisał(a):wiedziałam, wiedziałam, że jak trafi do Marleny to będzie normalny:multi: Marlena, czy Ty to czytasz?! Normalny?:eviltong: Quote
Torusia Posted May 28, 2009 Posted May 28, 2009 pewnie oprócz tego że nie widział człowieka to i świata i dlatego tak gada bo GO wszystko zaskakuje i podziwia i musi teraz się ,,nagadać '' za wszystkie czasy :evil_lol: a co do Twojej decyzji Basiu to super by było,bo sunia o której wspomina funia jest naprawdę w dużej potrzebie Quote
Paulina_mickey Posted May 28, 2009 Posted May 28, 2009 http://img11.imageshack.us/img11/6326/zdjcie239.jpg Ale chłopak pięknie wygląda! Marlena jesteś super, ja wiedziałam, że tak się to skończy po prostu wiedziałam! :multi: Z dnia na dzień jest coraz lepiej i tak będzie aż wszystko dojdzie do normy i mały nie będzie się bał :loveu: :buzi: Quote
Marlena:) Posted May 28, 2009 Posted May 28, 2009 Soema napisał(a):Marlena, czy Ty to czytasz?! Normalny?:eviltong: Haha czytam czytam,ale jogi tak samo 'normalna' jak ja, więc dla niej to normalne :evil_lol: Quote
funia Posted May 29, 2009 Author Posted May 29, 2009 Jest cudowny ,zdjęcia piekne .Jakiś brzask poranka i nadzieji z nich bije Quote
Recommended Posts