Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ring: 6 Niedziela / Sunday Razem: 44
[SIZE="3"]Sędzia: Elżbieta Augustyniak (PL)

Akita (12)
PSY
Klasa młodzieży
2 636 - 637
ATARI-GO TSUGI Namitori
JUKON z Krobskiego Hajmatu

Klasa pośrednia 2 638 - 639
NORYOKU Co Ty Na To
TENKEITEKI Halne Wzgórze

Klasa otwarta 1 640
NIKOBAYASHI Roal

SUKI
Klasa młodzieży
3 641 - 643
AOI KIMIKO Halne Wzgórze
AKASHIA GO Sensakura
HAGANISSHOU Halne Wzgórze

Klasa pośrednia 2 644 - 645
HADASHI Dolina Wiązów
OTSURE Roal

Klasa otwarta 2 646 - 647
ARI Tomodachi
TSUNAMI Co Ty Na To

dzień wczesniej jest krajówka szpiców ale na stronie oddziału nie ma stawki

• Replies 52
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

PSY
Klasa młodzieży
2 636 - 637
ATARI-GO TSUGI Namitori dosk., lok.2
JUKON z Krobskiego Hajmatu dosk. lok.1, Zw. Mł.

Klasa pośrednia 2 638 - 639
NORYOKU Co Ty Na To dosk., lok.1, CWC, NDPwR, BOB
TENKEITEKI Halne Wzgórze ?

Klasa otwarta 1 640
NIKOBAYASHI Roal ?

SUKI
Klasa młodzieży
3 641 - 643
AOI KIMIKO Halne Wzgórze dosk., lok.3
AKASHIA GO Sensakura dosk. lok.2
HAGANISSHOU Halne Wzgórze dosk., lok.1, Zw.Mł., Best Junior

Klasa pośrednia 2 644 - 645
HADASHI Dolina Wiązów dosk., lok.2
OTSURE Roal dosk., lok.1, CWC, NDSwR

Klasa otwarta 2 646 - 647
ARI Tomodachi dosk. lok.1
TSUNAMI Co Ty Na To lok.2

Posted

PSY
klasa młodzieży

JUKON z Krobskiego Hajmatu

ATARI GO TSUGI Namitori

klasa pośrednia

TENKEITEKI Halne Wzgórze

NORYOKU Co Ty Na To

klasa otwarta

NIKOBAYASHI Roal

SUKI

klasa młodzieży

AKASHIA Sensakura

AOI KIMIKO Halne Wzgórze

HAGANISSHOU Halne Wzgórze

klasa pośrednia

HADASHI Dolina Wiązów

OTSURE Roal

klasa otwarta

ARI Tomodachi

porównanie o BOB (jedyna fotka...)

Posted

ohisama napisał(a):
Kto jest niewidomy :angryy: macie jakieś problemy ze sobą:mad:

Ty jesteś ślepa,że nie widzisz co produkujesz?a może Ci to nie robi różnicy-aby kasa była:cool1:.Ze sobą to raczej problemów nie mamy:roll:...problem to mają miłośnicy rasy z Tobą...a,jak nie wiesz o co chodzi,to znaczy,że oprócz ślepoty masz problemy z głową..:stupid:

Posted

Ohisama wejdź sobie na niektóre strony i zobacz ile twoje Akity mają wspólnego z prawdziwymi 100% japończykami, tylko prosze nie odpisuj mi, że maja kolor i ogon do góry, bo jeden burek z mojej ulicy tez tak ma i jego własciciele nie trąbią, że to akita.

Wiadomo, że nie wszystkie akity muszą być wybitne, ale sama przyznasz, że przegrana NIKOBAYASHI Roal czy też HAGANISSHOU Halne Wzgórze to wielka pomyłka !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jeśli twierdzi inaczej, to czas poczytac wzorce.

Posted

Wiecie co, z mojego punktu widzenia to jest to grubsza sprawa i na waszym miejscu nie zostawiła bym tak tego. Musicie koniecznie zgłosić to do ZK, że maja niekompetentnych sędziów, którzy również nie znają wzorca rasy i wybierają psy które od niego odbiegają. Ja chyba się aż z ciekawości przejadę na sekcje i spytam czy jest tak źle z moimi psami, bo jeśli tak uważacie to może coś w tym jest i przestane je wystawiać. Jestem tylko ciekawa jakim cudem Noryoku ukończył MCh, 3 razy zdobył zwycięstwo rasy skoro tak odbiega od wzorca. A może to wogole nie akita ????, tylko wyrośnięta shiba, a sędziowie się nie znają, wiec mu się udaje.
Dla mnie to możecie pisać sobie co chcecie na mój temat, ale przyjrzyjcie się i swoim pieskom, bo przeważnie tak jest, że swojego się nie widzi ale komuś tyłek obrobić to jest dobrze. Jak takie wiejskie plotkary. Wszystko co wasze to idealne, a reszta to niewzorcowa.

Posted

mi osobiscie o Noryoku nie chodzi, bo mógłby miec lepszy wyraz, ale trudno, ale Neko czy też inne wysokie suki, białe z ogromnymi przebarwieniami to już przesada i z takim psem warto się udac do zwiazku, ale do znawcy rasy.

Posted

To nie NEKO jest wysoka tylko coponiektore akity sa kurduplaste.
Może by tak wprowadzić pomiar wzrostu akit na ringach?
Cora ty sie nie przejmuj, z durnymi zazdrosnikami nie gadaj bo masz pięknie zbudowanego, samczego psa z dużą urodą, właściwym charakterem, pięknym kolorem, pięknie poruszającego sie na ringu i do tego jesteś utalentowaną wystawczynią i niech sobie pospolite burki szczekają bo co im w końcu pozostalo?:evil_lol::lol:

Posted

Asiunia 100% Japończyków to już nawet w Japonii nie ma(mówię o ludziach):lol:
Ja bazuję na słynnym psie sprowadzonym z francji który jest po rodzicach sprowadzonych z Japonii i co, to że się urodził we Francji to znaczy że nie jest to już akita? A może ty swoje psy sprowadzilaś z Japonii?
No weś mnie nie rozśmieszaj;), Jak zabierasz głos to przynajmniej przemyśl dokładnie argumenty.Zwalczasz poprostu konkurencję szanowna pani, piękny pies to piękny pies nie ważne gdzie się urodził.Widziałam piękne psy urodzone w choćby w Hiszpanii i paskudne importy z Japonii a wzorzec jest tylko jeden i to sędzia (zaręczam cię) zna się na nim najlepiej:eviltong:

Posted

Asiunia białych akit jest jak na lekarstwo a jest to wzorcowy kolor.Więc żeby wogóle jakieś białe akity istniały akceptuje się u nich niewielkie przebarwienia i żeby było jasne nie są to ZNACZENIA gdyż te są dyskwalifikujące.Oczywiście lepsze są akity czysto białe z czarnym nosem, ale na wychodowanie takich potrzeba czasu.Nie utrudniaj mi a mam nadzieje zaprezętuję ci taką akitę kiedyś:lol:

Posted

ohisama napisał(a):
Matagi ja doskonale wiem o co chodzi...o koryto :evil_lol:...no wiesz...korytko jedno a świnek wiele...:eviltong:

Nie wiem:shake: nie zadaję się ze świniami i nie turlam się w gnoju,wierzę,że Ty doskonale wiesz,jesteś "w temacie"...:p

Posted

[quote name='ohisama']Asiunia białych akit jest jak na lekarstwo a jest to wzorcowy kolor.Więc żeby wogóle jakieś białe akity istniały akceptuje się u nich niewielkie przebarwienia i żeby było jasne nie są to ZNACZENIA gdyż te są dyskwalifikujące.Oczywiście lepsze są akity czysto białe z czarnym nosem, ale na wychodowanie takich potrzeba czasu.Nie utrudniaj mi a mam nadzieje zaprezętuję ci taką akitę kiedyś:lol:

Ja Ci mogę już zaprezentować dzisiaj.

FUJI Pa-Lis - biała akita, bez przebarwień, z czarnym nosem, może nie kruczu, ale wątrobiany nie jest.

I jedno zdjęcie z Ukraińskiej gazety o psach.

Posted

Wyraznie napisałam że on jest biały z przyżółceniami.Ma przeciez jasny nos.Czego ty nie mozesz zrozumieć jestes glupia czy taką udajesz?
Nos czarny to nos czarny a nie brazowy.Pozatym na forum był podjety temat że u akit szczeniąt nos jest ciemny a póżniej jasnieje.Pokazywanie szczeniecia z czarnym nosem i twierdzenie że jest to akita z czarnym nosem to naginanie faktów.Na zdjeciu drugim nos jest brazowy.Co to za argumęty?Chcesz sie ze mna droczyc czy zalezy ci na wymianie poglądów?Fakty przemawiaja za tym pierwszym.Niestety chyba nie moge liczyc na rozmowe na poziomie:shake:

Posted

Matagi...takim jak ty kiedy brakuje argumentów pozostają tylko niewybredne wirtualne rozrywki.Na kogo sie rzucisz [cenzura] w nastepnej kolejności? może sprubuj szczęścia w realnym życiu.Jestem pewna że gdybys spróbowała być milsza znalazła bys sobie prawdziwych przyjaciół.

Posted

[quote name='ohisama']Wyraznie napisałam że on jest biały z przyżółceniami.Ma przeciez jasny nos.Czego ty nie mozesz zrozumieć jestes glupia czy taką udajesz?
Nos czarny to nos czarny a nie brazowy.Pozatym na forum był podjety temat że u akit szczeniąt nos jest ciemny a póżniej jasnieje.Pokazywanie szczeniecia z czarnym nosem i twierdzenie że jest to akita z czarnym nosem to naginanie faktów.Na zdjeciu drugim nos jest brazowy.Co to za argumęty?Chcesz sie ze mna droczyc czy zalezy ci na wymianie poglądów?Fakty przemawiaja za tym pierwszym.Niestety chyba nie moge liczyc na rozmowe na poziomie:shake:

Przy takiej kolorystyce to już nie ma mowy o przebarwieniach, to jest po prostu wada umaszczenia i tyle, w szczególności, że u psa o którym mowa rude uszy były już od szczeniaka.

Na zdjęciu twojego psa która masz zamieszczone na stronie, może zauważyć u twojego niby białego urajiro, tylko niestety kolor maski nie ten, bo jest rudawa.

Nikt Ci nie zakazuje hodować psów, akity czy tez innych ras, ale może warto pomyśleć nad poprawą jakości swoich akit w szczególności WYRAZU i KOLORU !!!!