Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 168
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

no i umówiliśmy się na strylkę...zdecydowaliśmy się teraz bo mama dostała urlop i będzie mogła się nią zaopiekować i zaobserwować gdyby coś się działo...
nie w Krakvecie bo jak rodzice słyszeli koszt:320zł to zaczęli bąkać że to dużo... no i zrobimy to u naszego weterynarza na piłsudzkiego...
umówiliśmy się na środę na 9... ma być oczywiście na czczo...

nie wiem czy mamy jeszcze jakoś się przygotować...

Posted

szprotka_89 napisał(a):
chodzi po prostu o to że teraz była by pewność że w pierwsze dni/tydzień byłby ktoś w domu cały czas...

a rozmawialiście z wetem czy to nie za wcześnie? wymiana zębów to też jakies obciażenie dla organizmu - ale wetem nie jestem i nie wiem czy to może miec jakieś znaczenie przy sterylce

Posted

Jak tak sobie gadamy czasem na gg o naszych psach to widzę duże podobieństwo w zachowaniu Iryski i moje Steni. Miejmy nadzieję, że streylka ich jeszcze bardziej nie zbliży. Bo wiesz co Ci z psa wyrośnie :evil_lol::evil_lol:

Posted

szprotka_89 napisał(a):
zdwrdwd ty mnie nie strasz bo ja tak się właśnie zastanawiałam czy jechać do ciebie z małą to dobry pomysł bo mi się jeszcze nauczy od Stenki bania się krzeseł :eviltong:

A od Amiczka bania się garnków :D

Posted

trawę psiaki często jadają jak im coś dokucza w żoładku, albo zeby własnie zwymiotować bo np żołądek nie ma czego trawić i za dużo jest soków trawiennych - w jakich porach/sytuacjach/przed czy po posiłku to robi?

Jeśli rano przed posiłkiem tzn, że powinna dostawać wieczorem jedzenie później niż dostaje - taki mały psiak powinien jeść dwa razy dziennie

Posted

mam jeszcze pytanie do forumowiczek...
Irysce zdarza się że zjada trawę a nawet ziemie...
czasami to później jeszcze tym wymiotuje...
i nie wiem czy to taka uroda psiaka czy to znaczy że jej czegoś brakuje i mamy uzupełnić dietę...

Posted

z tym wymiotowaniem to jest różnie tak więc nie wiem...ale raczej w ciągu dnia niż rano...

ale mam pytanie... zauważyłyśmy dzisiaj z mamą że koło dolnego kiełka od środka widać już drugiego zęba... nie wiemy czy ten stary wyleci czy będziemy musiały go usunąć?

Posted

szprotka_89 napisał(a):

ale mam pytanie... zauważyłyśmy dzisiaj z mamą że koło dolnego kiełka od środka widać już drugiego zęba... nie wiemy czy ten stary wyleci czy będziemy musiały go usunąć?

obserwowac - powinien sam wyleciec :kciuki: na razie nic tam nie gmerajcie tylko dajcie jej gryzaki do mamlania

• 2 weeks later...
Posted

Dawno nie oddzywałam się tutaj:D

Co do życia Iryski to biedaczysko traci kolejne ząbki (czasami nawet 2 w ciągu 10 minut:D) tak wiec teraz to może nas tylko podrapać co też jej bardzo dobrze idzie jak się bawimy:D

już załatwia swoje potrzeby elegancko na polu (jak to sie robi w Krakowie:eviltong:) i ślicznie już chodzi na smyczy :) i sama chce wychodzić na spacery... jak widzi że ktoś się zbiera do wyjścia to chodzi za tą osobą i nie odstępuje na krok :D a jak tylko widzi że ściąga się smycz to z ogona tworzy się śmigiełko :D

Posted

zapomniałam się jeszcze zapytać... ile taki psiak powinien jeść(chodzi mi o ilość/wagę) ? dajemy jej zarówno suche jak i mokre jedzenie i po prostu nie wiemy ile możemy jej dawać żeby nam się nie zaokrągliła...

Posted

każda karma ma właściwie inne dawkowanie, więc musisz doczytać na opakowaniu karmy, którą dajecie; jeśli chodzi o mokre to takiej małej psinie niedużo się daje - nie wiem jak to określić - ja zawsze na oko daję - dla niej byłoby pewnie około dwie łyżki :lol: