malawaszka Posted June 17, 2009 Posted June 17, 2009 nie wiem ile :lol: to chyba każdy pies ma po swojemu ;) Quote
szprotka_89 Posted June 17, 2009 Author Posted June 17, 2009 nie no nie bedzie tak źle:D ona gryzie tylko nas, swoje zabawki i kostkę:D wezmę ze sobą jej zabawki i kostkę to nie będzie myśleć o gryzieniu Steni :D Quote
szprotka_89 Posted June 22, 2009 Author Posted June 22, 2009 no i umówiliśmy się na strylkę...zdecydowaliśmy się teraz bo mama dostała urlop i będzie mogła się nią zaopiekować i zaobserwować gdyby coś się działo... nie w Krakvecie bo jak rodzice słyszeli koszt:320zł to zaczęli bąkać że to dużo... no i zrobimy to u naszego weterynarza na piłsudzkiego... umówiliśmy się na środę na 9... ma być oczywiście na czczo... nie wiem czy mamy jeszcze jakoś się przygotować... Quote
malawaszka Posted June 22, 2009 Posted June 22, 2009 nie wiem czy to dobry czas jak ona teraz ząbki wymienia? Quote
szprotka_89 Posted June 22, 2009 Author Posted June 22, 2009 chodzi po prostu o to że teraz była by pewność że w pierwsze dni/tydzień byłby ktoś w domu cały czas... Quote
malawaszka Posted June 22, 2009 Posted June 22, 2009 szprotka_89 napisał(a):chodzi po prostu o to że teraz była by pewność że w pierwsze dni/tydzień byłby ktoś w domu cały czas... a rozmawialiście z wetem czy to nie za wcześnie? wymiana zębów to też jakies obciażenie dla organizmu - ale wetem nie jestem i nie wiem czy to może miec jakieś znaczenie przy sterylce Quote
szprotka_89 Posted June 22, 2009 Author Posted June 22, 2009 no właśnie zdecydowaliśmy sie dlatego że wet powiedział że jak chcemy to możemy już ją wysterylizować jak nam będzie na tym zależało... Quote
malawaszka Posted June 22, 2009 Posted June 22, 2009 a no to jak wet uznał że można to ok i trzymam :kciuki: Quote
szprotka_89 Posted June 22, 2009 Author Posted June 22, 2009 dzięki :loveu: mam nadzieje że będzie wszystko dobrze... Quote
zdwrdwd Posted June 22, 2009 Posted June 22, 2009 Jak tak sobie gadamy czasem na gg o naszych psach to widzę duże podobieństwo w zachowaniu Iryski i moje Steni. Miejmy nadzieję, że streylka ich jeszcze bardziej nie zbliży. Bo wiesz co Ci z psa wyrośnie :evil_lol::evil_lol: Quote
szprotka_89 Posted June 22, 2009 Author Posted June 22, 2009 zdwrdwd ty mnie nie strasz bo ja tak się właśnie zastanawiałam czy jechać do ciebie z małą to dobry pomysł bo mi się jeszcze nauczy od Stenki bania się krzeseł :eviltong: Quote
zdwrdwd Posted June 22, 2009 Posted June 22, 2009 szprotka_89 napisał(a):zdwrdwd ty mnie nie strasz bo ja tak się właśnie zastanawiałam czy jechać do ciebie z małą to dobry pomysł bo mi się jeszcze nauczy od Stenki bania się krzeseł :eviltong: A od Amiczka bania się garnków :D Quote
szprotka_89 Posted June 23, 2009 Author Posted June 23, 2009 No i musiałyśmy odwołać zabieg ponieważ okazało się że mama jednak nie ma urlopu:razz: jak ja kocham Krakowski Jubilat...:mad: poczekamy jak zacznę wakacje... Quote
malawaszka Posted June 23, 2009 Posted June 23, 2009 no to będziem trzymać kciuki innym razem ;) Quote
szprotka_89 Posted June 23, 2009 Author Posted June 23, 2009 POMÓŻCIE JULKOWI: http://www.dogomania.pl/forum/f1160/maly-piesek-w-typie-jack-russel-teriera-potrzebuje-pomocy-140554/#post12503773 Quote
malawaszka Posted June 25, 2009 Posted June 25, 2009 trawę psiaki często jadają jak im coś dokucza w żoładku, albo zeby własnie zwymiotować bo np żołądek nie ma czego trawić i za dużo jest soków trawiennych - w jakich porach/sytuacjach/przed czy po posiłku to robi? Jeśli rano przed posiłkiem tzn, że powinna dostawać wieczorem jedzenie później niż dostaje - taki mały psiak powinien jeść dwa razy dziennie Quote
szprotka_89 Posted June 25, 2009 Author Posted June 25, 2009 mam jeszcze pytanie do forumowiczek... Irysce zdarza się że zjada trawę a nawet ziemie... czasami to później jeszcze tym wymiotuje... i nie wiem czy to taka uroda psiaka czy to znaczy że jej czegoś brakuje i mamy uzupełnić dietę... Quote
missieek Posted June 25, 2009 Posted June 25, 2009 jesli chodzi o sterylke ja polecam weta na Ruczaju fajnie szyja :lol: jak chcesz moge Ci podac kontakt tez bym poczekala na komplet stalych zebow Quote
szprotka_89 Posted June 26, 2009 Author Posted June 26, 2009 z tym wymiotowaniem to jest różnie tak więc nie wiem...ale raczej w ciągu dnia niż rano... ale mam pytanie... zauważyłyśmy dzisiaj z mamą że koło dolnego kiełka od środka widać już drugiego zęba... nie wiemy czy ten stary wyleci czy będziemy musiały go usunąć? Quote
malawaszka Posted June 26, 2009 Posted June 26, 2009 szprotka_89 napisał(a): ale mam pytanie... zauważyłyśmy dzisiaj z mamą że koło dolnego kiełka od środka widać już drugiego zęba... nie wiemy czy ten stary wyleci czy będziemy musiały go usunąć? obserwowac - powinien sam wyleciec :kciuki: na razie nic tam nie gmerajcie tylko dajcie jej gryzaki do mamlania Quote
szprotka_89 Posted July 4, 2009 Author Posted July 4, 2009 Dawno nie oddzywałam się tutaj:D Co do życia Iryski to biedaczysko traci kolejne ząbki (czasami nawet 2 w ciągu 10 minut:D) tak wiec teraz to może nas tylko podrapać co też jej bardzo dobrze idzie jak się bawimy:D już załatwia swoje potrzeby elegancko na polu (jak to sie robi w Krakowie:eviltong:) i ślicznie już chodzi na smyczy :) i sama chce wychodzić na spacery... jak widzi że ktoś się zbiera do wyjścia to chodzi za tą osobą i nie odstępuje na krok :D a jak tylko widzi że ściąga się smycz to z ogona tworzy się śmigiełko :D Quote
malawaszka Posted July 4, 2009 Posted July 4, 2009 no to cudne wieści!!!!!!!! fajnie czytać że mała robi postępy :loveu::multi: Quote
szprotka_89 Posted July 5, 2009 Author Posted July 5, 2009 zapomniałam się jeszcze zapytać... ile taki psiak powinien jeść(chodzi mi o ilość/wagę) ? dajemy jej zarówno suche jak i mokre jedzenie i po prostu nie wiemy ile możemy jej dawać żeby nam się nie zaokrągliła... Quote
malawaszka Posted July 5, 2009 Posted July 5, 2009 każda karma ma właściwie inne dawkowanie, więc musisz doczytać na opakowaniu karmy, którą dajecie; jeśli chodzi o mokre to takiej małej psinie niedużo się daje - nie wiem jak to określić - ja zawsze na oko daję - dla niej byłoby pewnie około dwie łyżki :lol: Quote
Recommended Posts