tusinka22 Posted May 13, 2009 Author Posted May 13, 2009 Wszystko co napisała o suni Juleen to prawda. Suńka młodziutka, posłuszna, w domu się nie załatwia (czeka aż wyprowadzi się ją na dwór, a jak chce wcześniej wyjść to prosi), co do kotów nie sprawdzałam, dzieci uwielbia (chodzi przy wózku), troszkę psoci jak widzi że idę z wózkiem a jej nie biorę (trochę poobgryzała mojej mamie tuje...:razz:), uwielbia spacery (skacze po zbożu jak zajączek), raczej nie może być tam gdzie są gołębie (gania gołębie mojego taty)... No i moja mama nazwała ją tymczasowo Zosia. Quote
tusinka22 Posted May 13, 2009 Author Posted May 13, 2009 Dziękuję wszystkim osobom za pomoc w szukaniu domu i w podbijaniu wątku. Quote
tusinka22 Posted May 13, 2009 Author Posted May 13, 2009 Wysłałam jeszcze 2 zdjęcia do Juleen (bardzo bardzo dziękuję za pomoc w wstawianiu zdjęć, ja zapomniałam jak to się robi a i nie mam za dużo czasu) Quote
tusinka22 Posted May 13, 2009 Author Posted May 13, 2009 zaraz zmykam do domu, podbiję jeszcze suńkę. Quote
tusinka22 Posted May 13, 2009 Author Posted May 13, 2009 I jeszcze raz hop. Suńka potrzebuje domu tymczasowego jeśli nic się nie znajdzie trafi do schroniska. Quote
Juleen Posted May 14, 2009 Posted May 14, 2009 Na dzień dobry. Wczoraj czekałam na zdjęcia,niestety doszło tylko jedno:shake: Jak córka wróci ze szkoły to wstawię narazie to jedno. Quote
tusinka22 Posted May 14, 2009 Author Posted May 14, 2009 Nie wiem czemu nie doszło drugie zdjęcie, może coś źle wysłałam, wyślę jeszcze raz. Poobdzwaniałam wszystkich znajomych w sprawie suńki, maja popytać. Byłam dziś w Żyrardowie i zostawiłam w lecznicy ogłoszenie, jeszcze dziś porozwieszam więcej. Suńka uwielbia spacery i ogólnie jest bardzo fajna. Quote
tusinka22 Posted May 14, 2009 Author Posted May 14, 2009 Jaka tu cisza.....a sunia czeka na właściciela Jeśli nic się nie znajdzie to trafi do schronu...........:-( Może znajdzie się dla niej jakiś kącik????? Quote
fizia Posted May 14, 2009 Posted May 14, 2009 Tusinko - podaj namiary na siebie - trzeba zrobić ogłoszenia W schronisku ta bida zginie w tłumie i może czekać Ją los setek podlotków, które trafiły do schroniska w wieku kilku miesięcy, po czym całą młodość spędziły za kratami.. Quote
Juleen Posted May 14, 2009 Posted May 14, 2009 Sorki ale miałam taki zakręcony dzień,że padłam:oops: Mam zdjęcia od Tusinki: Zosia (chociaż Tusinka woła na nią Zocha:cool3:) wygląda na bardzo zabawną psinę,ze zdjęć widac,że bardzo lubi dzieci. A tak naprawdę to wielka szkoda,że nie może zostać tam gdzie jest bo tacy opiekunowie jak Natalia i jej rodzice to wielki skarb. Quote
Juleen Posted May 14, 2009 Posted May 14, 2009 Podrzucam a nuż się komuś spodoba. Fizia,czy Tusinka podała Ci kontakt do siebie,bo nie rozmawiałam z nią do teraz. Ja niestety z ogłoszeniami nie pomogę:shake:,kompletnie sie na tym nie znam.Myślę,że trzeba ogłaszać jak najszybciej bo piesek mlody,ładny i niekonfliktowy i ma szansę na dom.Przyznam że sama rozważałam zabranie jej na DT ale niestety nie dam rady,w przyszłym tyg. zaczynam kurs i nie będzie mnie w domu przez większość dnia. Quote
Jo37 Posted May 15, 2009 Posted May 15, 2009 Wysłałam zdjęcia osobie , która szuka suni . Zobaczymy .... Quote
tusinka22 Posted May 15, 2009 Author Posted May 15, 2009 Witam Jestem na chwilkę (zostawiłam córcię z mamą), dzięki za pomoc. Mój numer tel to : (607505295 lub 509750806) Natalia Quote
tusinka22 Posted May 15, 2009 Author Posted May 15, 2009 Zawiadomiłam już chyba wszystkich znajomych że jest sunia do oddania, jedni powiedzieli że gdyby była pieskiem (zaproponowałam że ją wysterylizuje) ale to chyba jej nie chcą, pewnie jak by była pieskiem powiedzieli by że chcą suczkę.... Quote
tusinka22 Posted May 15, 2009 Author Posted May 15, 2009 Jo37 trzymam kciuki i bardzo dziękuję (ja i Zocha) A tak w ogóle dziś są imieniny Zofii (może jej się poszczęści) Quote
tusinka22 Posted May 15, 2009 Author Posted May 15, 2009 Podbijam Zochę i znikam, dziś już pewnie nie uda mi się zajrzeć na dogo. Pozdrawiam wszystkich Quote
fizia Posted May 16, 2009 Posted May 16, 2009 Zrobiłam takie ogłoszenie - zobaczcie czy Ok http://warszawa.gumtree.pl/c-Spo-eczno-zwierzaki-ZOSIA-CUDOWNY-SZCZENIAK-wrzucony-z-auta-B-AGA-O-DOM-W0QQAdIdZ128329605 http://ale.gratka.pl/ogloszenie/1944419_zosia_cudowny_szczeniak_wrzucony_z.html "Oddam Ci całą moją miłość, Oddam Ci całe moje serce, Oddam Ci nawet moją dusze, Tylko mnie przytul, weź na ręce. Spojrzę Ci wtedy ufnie w oczy, Wtulę swój nosek w Twoje ramię, Przyrzeknę wierność już na zawsze ... A tej przysięgi nic nie złamie. Więc daj mi tę ostatnią szansę, Pomóż w bolesnej mej udręce, Stanę sie całym Twoim życiem, ...Tylko mnie przytul, weź na ręce..." Oto prawdziwe psie cudo - ZOSIA Zosia - mimo, że jest jeszcze dzieciakiem - zaznała już w swoim krótkim życiu ludzkiego okrucieństwa... Pewnego majowego dnia została wyrzucona z samochodu w pobliżu stacji benzynowej... Nie oddalała się od tego miejsca w nadziei, ze ktoś po Nią wróci... Przez kilka dni czekała, prosiła o pomoc... Wreszcie los się do Niej uśmiechnął. Na stację podjechała Osoba o wielkim sercu. Widząc uroczą, ufną istotke - nie mogła pozostac obojętna na Jej cierpienie. Zabrała Zosieńkę do siebie. Niestety warunki nie pozwalają tej Osobie zatrzymać Zosię, co więcej, jeśli w przeciągu kilku najbliższych dni Zosia nie znajdzie Domu, zostanie zawieziona do schroniska - a to byłby dla Niej wyrok..Stałaby się jednym z setek psów błagających o Miłośc, prawdopodobnie Jej młodośc upływałaby za kratami... NIE MOŻEMY DOPUŚCIĆ, ABY TA KOCHANA SUNIA TRAFIŁA DO SCHRONISKA! Z CAŁEGO SERCA PROSIMY O POMOC W ZNALEZIENIU JEJ DOBREGO DOMU! Zosia to PSIAK IDEALNY! To jeszcze szczeniak - ma ok. 10 miesięcy, a moze nawet mniej. Jest niewielka, sięga pod kolano. Jeśli jeszcze urośnie, to niewiele/ Jest śliczna - ma kremowy, wpadający w rudy kolor sierści. Jest PRZESYMPATYCZNA i posłuszna. Nie ma w Niej cienia agresji. Kocha dzieci! Obecnie przebywa z malutką, 10-cio miesięczną Dziewczynką i wspaniale się zachowuje - nawet je Jej z ręki :) Świetnie dogaduje się z innymi psami. W tymczasowym domu jest kilka psów i świetnie się z Nimi czuje. Zachowuje czystość w Domu - załatwia się tylko na spacerach! Ma mnóstwo energii, lubi biegać i bawić się - jak każdy szczeniak. Jednak zawołana - grzecznie przychodzi. Zosia uwielbia kontakt z człowiekiem, głaskanie, przytulanie, zabawę. Sunia przebywa pod Warszawą. Jeśli czujesz, że w Twoim sercu jest miejsce dla tej ślicznotki - ZADZWOŃ 607505295 Kto mądry kiedyś powiedział: "Przygarniając jednego psa nie zmienimy świata ale świat zmieni się dla tego jednego psa". Okaż swoje serce - przygarnij ZOSIĘi! Quote
Recommended Posts