Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wczoraj wieczorem wracając z dzieckiem z Warszawy zjechałam na stację benzynową zatankować samochód. Na stacji chodził psiak, zapytałam się pracowników stacji czy może jest to czyjś psiak, niestety powiedzieli mi że od kilku dni tu chodzi (prawdopodobnie ktoś ją wyrzucił). Stacja leży przy Katowickiej (LUKOIL), wiedziałam czym to grozi. Nie zastanawiając się zabrałam ją do samochodu i pojechałam. I teraz jest problem, nie mogę jej zatrzymać i nie mam gdzie jej przetrzymać. Narazie zamknęłam ją w kojcu (małym) i nie wiem co dalej robić. Ja zatrzymać jej nie mogę (mam już za dużo zwierzaków), a poza tym nie mieszkam teraz u siebie i nie wiem kiedy znów zamieszkam.

Suczka jest młoda (na moje oko około 10 miesięcy), sięga pod kolano, kolor kremowy trochę wpada w rudy. Jest przesympatyczna i posłuszna. Jak ją dziś na chwilę wypuściłam to biegała jak szalona ale na zawołanie wracała do nogi.

Jeśli jej niczego nie znajdę zostaje mi oddać ją do schroniska.... ale wiem że zmarnuje się tam.

Nie mam na co dzień dostępu do internetu więc z szukaniem w taki sposób też jest problem.

Może znajdzie się ktoś chętny do pomocy w szukaniu domu (to mój numer 607505295)

• Replies 150
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Powiadomiłam o znalezisku dziewczyny z wątku Katowickich psiaków, a ty proszę zadzwoń do najbliższych schronisk i lecznic i poinformuj ich o tym,że znalazłaś psa oraz najlepiej porozwieszaj ogłoszenia o znalezieniu suczki w okolicy gdzie koczowała. Jeśli masz możliwość to sprawdź także czy sunia nie jest w ciąży i czekam na fotki oraz info dot. wieku pieska, stanu zdrowia i charakteru;)

Posted

Dario,Tusinka22 mieszka w Mszczonowie,niedaleko W-wy więc dziewczyny z Katowic chyba niebardzo będą mogły pomóc (choć kto wie;)),tu prośba do kogoś z Warszawy lub okolic.
Z tego co pisała wnioskuję,że chodzi o ul.Katowicką w W-wie.

Posted

Tak mieszkam około 40km od Warszawy (przy trasie Katowickiej)

Powstał duży problem!!!!

Suczka była u mojego męża na podwórku, ja tam nie mieszkam (konflikt z teściami, poprostu nie odpowiadam teściom). Pojechałam dziś po męża i na wejściu teść kazał mi natychmiast zabierać psa, ponieważ spieszyłam się z dzieckiem na baseny zadzwoniłam do swojej mamy żeby po nią podjechali, mama pojechała i zabrała suczkę.... teść powiedział że mam zabrać wszystkie psy i się więcej nie pokazywać na podwórku.... mam więc poważny problem nie tylko co zrobić z psiakiem ale też co zrobić z sobą......

Muszę szybko coś znaleść.......
Dziękuję za pomoc....

Posted

Może ktoś mógł by wstawić zdjęcia, wysłała bym mms ze zdjęciem...... (jeśli tak to prosiła bym o sms na numer 607505295)

Ja już muszę zmykać do swojej dzidzi.... może jutro uda mi się wejść na chwilkę.

Posted

Ja tez moge pomóc z ogłoszeniami tylko rzeczywiście więcej zdjęc i wiadomości by się przydało.
Jak zachowuje sie w stosunku do innych psów, suczek, kotów?
Czy umie utrzymać czystość? Czy płacze zamknieta? Czy coś niszczy?
Czy jest spokojna czy ma lekkie adhd?;)
Wiem, że mogłas miec problem ze sprawdzeniem tych wszystkich rzeczy ale może chociaz część?
To wszystko się przyda i przy ogłoszeniu i szukaniu DT

Posted

Rozmawiałam wczoraj z Tusinką i prosiłam o zdjęcia,jak prześle to zaraz wstawię.
Sucz jest młoda,Tusinka określiła ją na ok 10 m-cy ale myśli,że może mieć jeszcze mniej więc tak naprawdę to chyba jeszcze szczeniak.Z zachowaniem jest wszystko ok.,spuszczona ze smyczy trzyma się blisko Natalii,pewnie boi się,że znów straci pana.Z psami też pewnie się układa bo jak pisałam wcześniej u Tusinki (a raczej jej rodziców) mieszka siedem psów i nie są to bynamniej maleństwa,są tam też dwa koty ale nie wiem czy z nimi miała kontakt.Do dzieci jak najbardziej łagodna,podobno nawet jadła Natalii córeczce z rączki a mała ma 10 m-cy;)
To tyle narazie,dopytam o resztę a może Tusinka sama tu zajrzy to odpowie.

DT szukamy nadal pilnie!