gieldazoo Posted May 9, 2009 Posted May 9, 2009 Witam Chcemy w Krakowie zorganizować Cmentarz dla Zwierząt w Krakowie Ma być to miejsce pochówku naszych futrzanych przyjaciół którzy po latach przyjaźni nie maja swojego ostatniego godnego miejsca . Co Wy na to? Pogadajmy.... Quote
majku33krakow Posted May 11, 2009 Posted May 11, 2009 gieldazoo napisał(a):Witam Chcemy w Krakowie zorganizować Cmentarz dla Zwierząt w Krakowie Ma być to miejsce pochówku naszych futrzanych przyjaciół którzy po latach przyjaźni nie maja swojego ostatniego godnego miejsca . Co Wy na to? Pogadajmy.... Sugestie , pomysły prosimy na adres pawel@gieldazoo.pl , www.gieldazoo.pl ps Już działamy ale daleko od krakowa..................... jestem za takim cmentarzem poniewasz pies to tez zywa istota,zasługuje na godny pochowek. Quote
irenaka Posted May 12, 2009 Posted May 12, 2009 Czy wybrany jest już teren gdzie taki cmentarz ma powstać i jakie są opłaty za miejsce dla psa? Quote
weszka Posted May 12, 2009 Posted May 12, 2009 Pomysł bardzo dobry. Kraków jako miasto też nad tym myśli i ostatnio tematem zajmuje się m.in. radna Krakowa pani Małgorzata Jantos, która jest psiarą :) więc czuje temat. Może warto połączyć siły? \ Napisz coś więcej. Przecież jakiś zamysł już musi być. Quote
gieldazoo Posted May 12, 2009 Author Posted May 12, 2009 na razie mamy umowe podpisaną z cmentarzem dla zwierzątek w Ropczycach , gdzie mozemy zorganizowac pogrzeb pupila. Zdjecia moge wyslac na maila.(już w pryszłym tygodniu wiecej info na stronie www.gieldazoo.pl ) Co do miejsca i mozliwości w Krakowie wiecej bedzie wiadomo po 25 maja po mojej rozmowie w magistracie. jezeli ktos ma jakies pytania to prosze o maila pawel@gieldazoo.pl to podam nr telefonu Pawel Quote
Toska Posted May 12, 2009 Posted May 12, 2009 Bardzo ważny , mądry temat ! Wstyd , żeby w tak wielkim mieście jak Kraków ,gdzie żyje z nami ogromna rzesza psów i kotów , nie było skrawka miejsca na godne pochowanie naszych wieloletnich najwierniejszych przyjaciół , niejednokrotnie zresztą jedynych ..... były już takie inicjatywy , ale zawsze coś lub najczęściej ktoś stawał na przeszkodzie , może teraz wreszcie się powiedzie realizacja tego pomysłu !!! Jako posiadaczka dwójki wspaniałych czworonożnych przyjaciół jestem zainteresowana tematem jak najbardziej , bo wiem , że kiedyś trzeba się będzie pożegnać i chciałabym to zrobić godnie i legalnie . Quote
silke Posted May 19, 2009 Posted May 19, 2009 Ja też jestem za. Cmentarz dla zwierząt w Krakowie jest bardzo potrzebny. Mam tylko nadzieję, że na miejsce dla przyjaciela na cmentarzu nie będzie stać tylko ludzi majętnych... Quote
Faro Posted May 21, 2009 Posted May 21, 2009 Zainteresowanym problemem polecam lekturę Nekropolia dla zwierząt. Grzebowisko. - oraz UCHWAŁA NR LXVI/855/09 Rady Miasta Krakowa z dnia 18 marca 2009 r. w sprawie ustalenia kierunków działania Prezydenta Miasta Krakowa dotyczących utworzenia w Krakowie grzebowiska dla zwierząt domowych Sprawa jest w toku Może więc warto skontaktować się z pomysłodawczynią - radną Panią Małgorzatą Jantos . Quote
Werulkowa Posted June 7, 2009 Posted June 7, 2009 Cóż, bardzo smutny temat, ale jak potrzebny! Z niepokojem zaczynam myśleć, że kiedyś przyjedzie rozstać się moją ukochaną psicą, która ma 8 lat i już niestety upływ lat po niej widać, a i różne choróbska się przyczepiają. Konieczne jest miejsce, gdzie można będzie pochować swego kochanego zwierzaka, oby tylko cenowo było to przystępne. Quote
Recommended Posts