orsini Posted January 27, 2005 Posted January 27, 2005 Co to moze byc: towarzystwo od dzisiejszej nocy zyga!zaraz mnie zazyga!szczeniaki poszczepione,a zyga 1 duza,1szelciak i 1 sznaucer-z tego co zauwazylam.Wszystko je co innego,a wiec karma odpada.Apetyt i humorek maja, sznaucerka jesc nie chciala,ale jak dostala miesko wciagnela-ale nie wiem czy nie zwrocila zaraz potem. Co to moze byc?przeziebienie?jakis wirus??? Quote
madzia_11 Posted January 27, 2005 Posted January 27, 2005 Nie jestem znawcą chorób ale powiem Ci że moj pieso ma 2 lata i przeziębienie objawa se wymiotami najpierw nocnymi póżniej rano , apetyt na miejscu humor tez tylko jak go zostawie w spokoju na kilka dni to mamy ostre przeziębenie (wtedy wet konieczny). Poszłam z nim do weta z takimi objawami jak miał 6 miesięcy i twerdziłam że sie strół wtedy wet powiedział mi że ma powiększone węzły dał antybiotyk , kazał daważć 2 razy dziennie flagamine , i rutinoskorbn. Jednak ne możesz sie sgerować moją historyjką gdyż wiedze że u Ciebie cierpi cała gromadka , może to wirus , poczekaj może doradzi ci ktoś bardzej dośwadczony a jak ne to wet . Pozdrawiam Quote
orsini Posted January 27, 2005 Author Posted January 27, 2005 madzia dzieki-to by pasowalo,bo one wlasnie w nocy dzis wymiotowaly i nad ranem Quote
daga10011 Posted January 27, 2005 Posted January 27, 2005 orsini-pomimo,ze moj psiul jest mlody to juz mial 2 zapalenia gardla i raz grype-za kazdym razem byly wymioty,a na dodatek biegunka.Idz do weta,da im lekarstwo i bedzie po klopocie. :D ...Nie jestem wetem,ale...na to wyglada.i trzymam kciuki,zeby to bylo tylko to Quote
iza_szumielewicz Posted January 29, 2005 Posted January 29, 2005 orsini, tak, tak - wymioty mogą świadczyć o przeziębieniu. Mojemu Małemu pomaga w takich sytuacjach rutinoscorbin (3 razy po 1 tabletce - bo waży 10 kg), ale lepiej iść do weta. :D Buziaki dla krajanki sznownej! (oj jak dawno nie byłam juz w naszym Olsztynie :( ) Quote
Marta/Poznan Posted January 31, 2005 Posted January 31, 2005 pozwole sobie powiedziec,bo moja sunia tez miala ostatnio problem z wymiotami, i moge one tez byc spowodowane połknieciem wlosa przez pieska ( dotyczy to wymiotow slinowych, w ktorych nie ma sladow jedzenia),ale moze to tez byc przeziebienie jak piszecie...albo wirus? Quote
Agnes Posted February 1, 2005 Posted February 1, 2005 Marta wlasnie takie wymioty sa przy chorobie u psa Jesli pies sie najadl wlosow to je zwroci tez przez wymioty - ale wlosy tez wracaja ta sama droga...kolezanki psiul ciagle ma tym problem Quote
orsini Posted February 3, 2005 Author Posted February 3, 2005 u mnie towarzycho wyzdrowialo,ale u kolezanki po tym samym-gardlo bolace i goraczka plus wymioty, teraz po ok.tygodniu porazilo jej caly zadek. Co to moze byc jesli nie nosowa?wszystkie psy szczepione przynajmniej 2razy czy jeszcze cos moze dac objawy newrowe? Quote
orsini Posted February 3, 2005 Author Posted February 3, 2005 suce juz porazenie mija,wiec to chyba jednak nie nosowka...mam nadzieje Quote
orsini Posted February 3, 2005 Author Posted February 3, 2005 mialam srake,bo jak sobie poczytasz na necie texty o nosowie to sie czesto zaczyna od gardla a konczy na uk.nerwowym i smierci:((( Quote
Madziara Posted February 3, 2005 Posted February 3, 2005 Znam to z autopsji - widziałam psy z nosówką. Moja jedna na chyba 8 przeżyła, które widziałam :( Quote
madzia_11 Posted February 3, 2005 Posted February 3, 2005 Moj psiak wymiotował jak tylko spadł śnieg , myślałam że to gardełko albo przeziębienie , okazało sie że wymioty w nocy były spowodowane tym iż chodniki na moim osiedlu suto posypywane są solą , psiak wracał do domu po wieczornym spacerze lizał łapy i w nocy wymiotował , jak dzisiaj widziałam naszą sprzątaczke to myślałam że jej karze zjeść tą sol w wiadrach . :evil: :evil: :evil: Quote
Madziara Posted February 3, 2005 Posted February 3, 2005 madzia_11 napisał(a): okazało sie że wymioty w nocy były spowodowane tym iż chodniki na moim osiedlu suto posypywane są solą To nie to :( Ale dzięki :) Quote
daga10011 Posted February 4, 2005 Posted February 4, 2005 macie racje-nosowka sie objawia rowniez wymiotami i zaczyna sie od zapalenia wezlow chlonnych,gardla etc :( ..Zdechl mi kiedys cocker spaniel na to chorobsko :evil: ..ale...czesto,jak juz wczesniej pisalam-to zwykle zapalenie gardla.Cala nadzieja zawsze w wecie-zeby szybko rozpoznal :-? czy to nosowka czy zapalenie gardla :roll: Quote
Madziara Posted February 4, 2005 Posted February 4, 2005 Nosówka, to taki dziad co różnie się objawia, dlatego nigdy nie wiadomo czy to ona, czy coś innego. Są 3 odmiany. A jak już wiadomo to często jest już za późno :( Quote
Reailia Posted February 5, 2005 Posted February 5, 2005 My stracilismy 8 letniego owczarka na nosowke. Azziru na szczescie nie zachorowal, ale biedny Tabrisek nie dal rady. Leczenie trwalo ponad miesiac, ale stan tylko sie poglebial. Quote
Flaire Posted February 5, 2005 Posted February 5, 2005 [quote name='Reailia']Zrobie tez z tego osobny temat, bo mi bardzo zalezy na odpowiedziach.OK, ale nie wstawiaj tego samego postu w kilku różnych miejscach (np. tutaj i w nowym topiku). Takie postępowanie zwane jest "spamem" i jest zabronione Regulaminem dogomanii, do którego lektury zapraszam. Mod Flaire Quote
monika_se Posted February 15, 2005 Posted February 15, 2005 my mielismy podobny problem z wymiotami... wymiotowal jak szalony przez jakies 2 tygodnie, czasem nawet 3 razy dziennie. bylismy u weta, przeszedl badania, nic nie stwierdzono.... nawet w tym czasie zostal zaszczepiony przeciw wsciekliznie w zwiazku z procedura wyrabiania paszportu.. jednak przez te 2 tygodnie pies nie stracil animuszu, jadl , moze wiecej pil i zjadal tony patykow i korzeni... nawet usg nic nie wykazalo... samo przeszlo :o :o :o Quote
mariolka1 Posted May 18, 2007 Posted May 18, 2007 nie jestem specem od tych spraw, ale z tego co wiem to może być problem z robakami, bo pies jak jes zarobaczony to też wymiotuje Quote
Recommended Posts