.Labradore. Posted May 9, 2009 Posted May 9, 2009 Czy to norma, że mój pies (5 lat) codziennie w dużych ilościach wpyla rzeczy typu Oscypki, pokrojona marchewka lub nawet winogrona, a suchą karmę tylko wącha? Mięso mu nie smakuje tak bardzo jak np. marchewka!:crazyeye: wiem, że w owocach są witaminy itp. ale on przesadza! czasem się nawet zdarzy że wieczorem puszcza bąki!!!! Quote
brosse0606 Posted May 15, 2009 Posted May 15, 2009 u nas baczki to norma bo niektore rasy tak maja a inne sporadycznie czasem puszcza :) ciesz sie ze czasem bo moja Diva to sadzi 24/h nawet w nocy jak spi kolo mnie ehhhhhhhhhhhhh......... i tez lubi owoce ale jednak psiurkowi potrzebne jest bialko wiec polecam siekac na mniejsze miesko z warzywami tak by nie mogl jesc wybiorczo.... Quote
Martens Posted May 15, 2009 Posted May 15, 2009 Puszczanie bąków to efekt problemów z trawieniem, raczej nie należy usprawiedliwiać tego, że jakaś rasa tak ma. Pokarm fermentuje w jelitach i tworzą się gazy, zdrowe to na pewno nie jest i świadczy o zjedzeniu niewłaściwego pokarmu. Większość rzeczy o których piszesz, można dawać psu, ale w malutkich ilościach - wtedy nie ma sensacji i wszyscy są zadowoleni. Quote
Recommended Posts