króliczek Posted May 13, 2005 Posted May 13, 2005 Bardzo mi przykro Paolinko,ale raczej załatwić wizy trybem normal już nie zdążysz :cry: Czas oczekiwania na wizę to 5 dni roboczych.Jest jeszcze wersja express ale to sporo kosztuje i nie zwalnia ze stania w kilkugodzinnej kolejce (pod warunkiem,że dotrzesz ,za bramkę ,co w moim przypadku jednego dnia się nie udało).Możesz jeszcze skorzystać z usług Biura przy Konsulacie.Biorą opłatę 60 zł ,ale już nie musisz stać -niestety chyba nie mogą nic przyśpieszyć :evil: Wystawa już 28.05 -masz naprawdę niewiele czasu :roll: Quote
Martyna Posted May 13, 2005 Posted May 13, 2005 A ja wczoraj odebralam i mam sliczna wize do Rosji w paszporcie :evilbat: Quote
króliczek Posted May 13, 2005 Posted May 13, 2005 Ja odbieram na początku przyszłego tygodnia :lol: A kiedy my własciwie wyjeżdżamy ?Ile czasu zajmie nam podróż? Chyba wyjazd o 12.00 z piątku na sobotę to max czy może jednak nie? Quote
Agasia Posted May 13, 2005 Posted May 13, 2005 A czy nikt nie slyszal o zalatwianiu wiz (czy czegos w podobie do wiz :P) na granicy...? Ja cos slyszlama, ale nie wiem skad, gdzie i co wiec...? Ponoc kosztuje to troszke.. ale jest :) Quote
Asiaczek Posted May 13, 2005 Author Posted May 13, 2005 Paolinka, też mam wątpliwości co do Twojej wizy. Podejrzewam, że możesz nie zdążyć, albo będziesz ja miała "na styk". Spręż się!!! Jeszcze nie rozmawiałam z naszym kierowcą, o której będzie wyjazd. Ale powolutku trzeba to uzgadniać. Dam znać na Wasze maile. W niektórych krajach jest praktykowane kupowanie/załatwianie wiz na granicy. Ale podejrzewam, że w tym konkretnym przypadku chyba nie ma szans. W każdym bądź razie ja nic na ten temat nie słyszałam. I na granicy nie widziałam żadnych napisów informujących o takiej formie załatwiania wiz. Pzdr. Quote
gwiezdny-wyslannik Posted May 14, 2005 Posted May 14, 2005 Załatwialiście wizy turystyczne, tak? ;) Quote
paolinka Posted May 14, 2005 Posted May 14, 2005 Czas oczekiwania na wizę to 5 dni roboczych Dzisiaj jest 14 maj. W poniedzialek 16 - idziemy zalatwic. Jesli 5 dni roboczych to do piatku powinna byc... Poza tym Torun to nie Warszawa, ruch jest maly. A w tym tygodniu na prawde nie moglam - sprawy rodzinne...... Mam nadzieje, ze bedzie ok - musi byc!! Quote
Asiaczek Posted May 14, 2005 Author Posted May 14, 2005 OK. Trzymamy kciuki, aby wszystko się udało. Musi sie udać, bo ja bardzo liczę na nasze wspólne spotkanie w busie i babskie pogaduszki... Jak już coś uda się załatwić, daj znać, dobrze? Pzdr. Quote
paolinka Posted May 14, 2005 Posted May 14, 2005 i jeszcze pytanko - bedziecie jechac przez Olsztyn lub okolice?? Moze tam bym sie do Was dosiadla (mam blizej). Quote
Asiaczek Posted May 14, 2005 Author Posted May 14, 2005 Poprzednio jechalismy przez Olsztym. A więc chyba i tym razem tak będzie. Ale ja nie znam Olsztyna i nie wiem, gdzie jest jakiś charakterystyczny punkt, abyśmy mogli tam się spotkac i Ciebie zabrać. Może Ty coś zaproponujesz? Pzdr. Quote
Savannah Posted May 14, 2005 Posted May 14, 2005 trzymam mocno kciuki zwłaszcza za Asiaczka! :wink: Pzdr Villarica Siberians Quote
króliczek Posted May 14, 2005 Posted May 14, 2005 @Savannah-za nas też potrzymaj 8) 8) bardzo bedą nam potrzebne :wink: :wink: Quote
Savannah Posted May 14, 2005 Posted May 14, 2005 [quote name='króliczek']@Savannah-za nas też potrzymaj 8) 8) bardzo bedą nam potrzebne :wink: :wink: oczywiście a więc trzymam kciuki za Asiaczka i Króliczka :wink: , a czemu aż ta potrzebne z dobrym psiakiem się zawsze wygra :wink: pzdr trzymająca kciuki Villarica Siberians Quote
Asiaczek Posted May 15, 2005 Author Posted May 15, 2005 Dobre psy, dobrymi psami. Ale konkurencja nie śpi i tez ma "dobre psy". A więc Twoje kciuki, Savannah, będą nam rzeczywiście potrzebne. Potrzebne dla nas wszystkich: Króliczek, Martynka, Paolinka i ja - Asiaczek. Pzdr. Quote
króliczek Posted May 16, 2005 Posted May 16, 2005 Dobre psy, dobrymi psami. Ale konkurencja nie śpi i tez ma "dobre psy". A więc Twoje kciuki, Savannah, będą nam rzeczywiście potrzebne. Potrzebne dla nas wszystkich: Króliczek, Martynka, Paolinka i ja - Asiaczek. Pzdr. :D :D AMEN :D :D Quote
Asiaczek Posted May 16, 2005 Author Posted May 16, 2005 Dzieci w przedszkolu mówią: "ament". :D Pzdr. Quote
króliczek Posted May 16, 2005 Posted May 16, 2005 Niech będzie ament :P Wiem napewno ,że wszystkie moje papierki doszły do Kalinka w komplecie.Wczoraj na wystawie w Dobrym Mieście ,na finałach zaczepiła mnie Pani Rosjanka pytając czy ten sharpek ze mną to Nobis ,który jest już u Nich zgłoszony na 28.05.Odpowiedziałam ,że tak :D Tym oto sposobem dostałam potwierdzenie :wink: Quote
Asiaczek Posted May 17, 2005 Author Posted May 17, 2005 Ale masz szczęście! Ja czekam spokojnie w domu na potwierdzenie. Ale przymierzam się jednocześnie, aby zadzwonić i dowiedzieć się czegoś więcej o organizacji wystawy. Jakby nie patrzeć, mnie czekają 3 wystawy jednego dnia. A niektórych nawet 4... Pzdr. Quote
Agasia Posted May 17, 2005 Posted May 17, 2005 Mam pytanko... czy wize mozna ,,zalatwic" poczta kurierska :)? Na ktorejs ze stron www rzucilo mi sie to w oczy... i czy ktos praktykowal taki sposob :)? Quote
paolinka Posted May 17, 2005 Posted May 17, 2005 No wlasnie ja tak próbuje zalatwic :roll: Wczoraj caly dzien dzwonilismy i nic.... Tzn zajete :o A dzisiaj za chwile tez zaczniemy dzwonic :wink: Tata mowil, ze wysle kurierska, poprosimy o przyspieszenie i wszystko sie zalatwi :roll: (tylko pamietaj, ze wtedy to troche kosztuje). No mam nadzieje, ze sie uda :-? Co do potwierdzen - przyjda do domu czy ktos bedzie dzwonil i pytal?? Quote
króliczek Posted May 17, 2005 Posted May 17, 2005 Proponuję Paolinko przestać już dzwonić ,bo z tego co w kolejce po wizę udało mi się usłyszeć to nie tylko Ty masz problem z dodzwonieniem się do konsulatu.Proponuję raczej udać się do najbliższego biura podróży i zapytać się czy nie pośredniczą w załatwianiu wiz.Odżałować 60 zł i spokojnie czekać 5 dni.Vis a vis Ambasady Rosyjskiej (w W-wie) jest takie biuro, specjalizujące się w w/w pośrednictwie.Nie trzeba zrywać się z samego rana i stać w kolejce ,wystarczy podjechać ok 11.00 i wypełnić wniosek. :lol: :lol: O 12.00 pani zanosi dokumenty wraz z paszportem do konsulatu a za 5 dni przesyła pod wskazany adress. :wink: Quote
paolinka Posted May 17, 2005 Posted May 17, 2005 Ok wielkie dzieki! Tata akurat bedzie szedl do miasta, wiec wstapi do jakiegos biura podrozy :D Quote
króliczek Posted May 17, 2005 Posted May 17, 2005 Myślę ,że szybciej będzie jeśli weżmiesz książkę telefoniczną swojej miejscowości i podzwonisz po biurach podróży.Dowiesz się wtedy co i jak w kilku miejsach i wybierzesz najlepszą i najtańszą propozycję .Jeśli nie znajdziesz posrednika -przyjeżdżaj do Warszawy jutro z rańca .Z Torunia niecałe 2 godzinki i jesteś na miejscu .Potem prosto na Belwederską i po kłopocie :lol: :D Quote
ofca Posted May 17, 2005 Posted May 17, 2005 [quote name='króliczek']Myślę ,że szybciej będzie jeśli weżmiesz książkę telefoniczną swojej miejscowości i podzwonisz po biurach podróży.Dowiesz się wtedy co i jak w kilku miejsach i wybierzesz najlepszą i najtańszą propozycję .Jeśli nie znajdziesz posrednika -przyjeżdżaj do Warszawy jutro z rańca .Z Torunia niecałe 2 godzinki i jesteś na miejscu .Potem prosto na Belwederską i po kłopocie :lol: :D kroliczku znowu stracilam nicka,odezwij sie do mnie na maila. iv.l@wp.pl pozdrawiam iwona Quote
paolinka Posted May 17, 2005 Posted May 17, 2005 Hehe juz za pozno :evilbat: :wink: Zobaczymy co tatulek wymysli.... bo watpie, w to, ze do Warszawy chcialoby mu sie pojechac :lol: Quote
Recommended Posts