Jump to content
Dogomania

Kaliningrad 2xCAC, 28.05.2005 r.

Recommended Posts

Posted

Bardzo mi przykro Paolinko,ale raczej załatwić wizy trybem normal już nie zdążysz :cry: Czas oczekiwania na wizę to 5 dni roboczych.Jest jeszcze wersja express ale to sporo kosztuje i nie zwalnia ze stania w kilkugodzinnej kolejce (pod warunkiem,że dotrzesz ,za bramkę ,co w moim przypadku jednego dnia się nie udało).Możesz jeszcze skorzystać z usług Biura przy Konsulacie.Biorą opłatę 60 zł ,ale już nie musisz stać -niestety chyba nie mogą nic przyśpieszyć :evil: Wystawa już 28.05 -masz naprawdę niewiele czasu :roll:

• Replies 289
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja odbieram na początku przyszłego tygodnia :lol:
A kiedy my własciwie wyjeżdżamy ?Ile czasu zajmie nam podróż?
Chyba wyjazd o 12.00 z piątku na sobotę to max czy może jednak nie?

Posted

A czy nikt nie slyszal o zalatwianiu wiz (czy czegos w podobie do wiz :P) na granicy...? Ja cos slyszlama, ale nie wiem skad, gdzie i co wiec...? Ponoc kosztuje to troszke.. ale jest :)

Posted

Paolinka, też mam wątpliwości co do Twojej wizy. Podejrzewam, że możesz nie zdążyć, albo będziesz ja miała "na styk". Spręż się!!!

Jeszcze nie rozmawiałam z naszym kierowcą, o której będzie wyjazd. Ale powolutku trzeba to uzgadniać. Dam znać na Wasze maile.

W niektórych krajach jest praktykowane kupowanie/załatwianie wiz na granicy. Ale podejrzewam, że w tym konkretnym przypadku chyba nie ma szans. W każdym bądź razie ja nic na ten temat nie słyszałam. I na granicy nie widziałam żadnych napisów informujących o takiej formie załatwiania wiz.
Pzdr.

Posted

Czas oczekiwania na wizę to 5 dni roboczych

Dzisiaj jest 14 maj. W poniedzialek 16 - idziemy zalatwic. Jesli 5 dni roboczych to do piatku powinna byc... Poza tym Torun to nie Warszawa, ruch jest maly. A w tym tygodniu na prawde nie moglam - sprawy rodzinne......
Mam nadzieje, ze bedzie ok - musi byc!!

Posted

OK. Trzymamy kciuki, aby wszystko się udało. Musi sie udać, bo ja bardzo liczę na nasze wspólne spotkanie w busie i babskie pogaduszki...
Jak już coś uda się załatwić, daj znać, dobrze?
Pzdr.

Posted

Poprzednio jechalismy przez Olsztym. A więc chyba i tym razem tak będzie. Ale ja nie znam Olsztyna i nie wiem, gdzie jest jakiś charakterystyczny punkt, abyśmy mogli tam się spotkac i Ciebie zabrać. Może Ty coś zaproponujesz?
Pzdr.

Posted

[quote name='króliczek']@Savannah-za nas też potrzymaj 8) 8) bardzo bedą nam potrzebne :wink: :wink:
oczywiście a więc trzymam kciuki za Asiaczka i Króliczka :wink: , a czemu aż ta potrzebne z dobrym psiakiem się zawsze wygra :wink:
pzdr
trzymająca kciuki Villarica Siberians

Posted

Dobre psy, dobrymi psami. Ale konkurencja nie śpi i tez ma "dobre psy". A więc Twoje kciuki, Savannah, będą nam rzeczywiście potrzebne. Potrzebne dla nas wszystkich: Króliczek, Martynka, Paolinka i ja - Asiaczek.
Pzdr.

Posted

Dobre psy, dobrymi psami. Ale konkurencja nie śpi i tez ma "dobre psy". A więc Twoje kciuki, Savannah, będą nam rzeczywiście potrzebne. Potrzebne dla nas wszystkich: Króliczek, Martynka, Paolinka i ja - Asiaczek.
Pzdr.

:D :D AMEN :D :D

Posted

Niech będzie ament :P
Wiem napewno ,że wszystkie moje papierki doszły do Kalinka w komplecie.Wczoraj na wystawie w Dobrym Mieście ,na finałach zaczepiła mnie Pani Rosjanka pytając czy ten sharpek ze mną to Nobis ,który jest już u Nich zgłoszony na 28.05.Odpowiedziałam ,że tak :D
Tym oto sposobem dostałam potwierdzenie :wink:

Posted

Ale masz szczęście! Ja czekam spokojnie w domu na potwierdzenie. Ale przymierzam się jednocześnie, aby zadzwonić i dowiedzieć się czegoś więcej o organizacji wystawy. Jakby nie patrzeć, mnie czekają 3 wystawy jednego dnia. A niektórych nawet 4...
Pzdr.

Posted

Mam pytanko... czy wize mozna ,,zalatwic" poczta kurierska :)? Na ktorejs ze stron www rzucilo mi sie to w oczy... i czy ktos praktykowal taki sposob :)?

Posted

No wlasnie ja tak próbuje zalatwic :roll: Wczoraj caly dzien dzwonilismy i nic.... Tzn zajete :o A dzisiaj za chwile tez zaczniemy dzwonic :wink: Tata mowil, ze wysle kurierska, poprosimy o przyspieszenie i wszystko sie zalatwi :roll: (tylko pamietaj, ze wtedy to troche kosztuje). No mam nadzieje, ze sie uda :-? Co do potwierdzen - przyjda do domu czy ktos bedzie dzwonil i pytal??

Posted

Proponuję Paolinko przestać już dzwonić ,bo z tego co w kolejce po wizę udało mi się usłyszeć to nie tylko Ty masz problem z dodzwonieniem się do konsulatu.Proponuję raczej udać się do najbliższego biura podróży i zapytać się czy nie pośredniczą w załatwianiu wiz.Odżałować 60 zł i spokojnie czekać 5 dni.Vis a vis Ambasady Rosyjskiej (w W-wie) jest takie biuro, specjalizujące się w w/w pośrednictwie.Nie trzeba zrywać się z samego rana i stać w kolejce ,wystarczy podjechać ok 11.00 i wypełnić wniosek. :lol: :lol: O 12.00 pani zanosi dokumenty wraz z paszportem do konsulatu a za 5 dni przesyła pod wskazany adress. :wink:

Posted

Myślę ,że szybciej będzie jeśli weżmiesz książkę telefoniczną swojej miejscowości i podzwonisz po biurach podróży.Dowiesz się wtedy co i jak w kilku miejsach i wybierzesz najlepszą i najtańszą propozycję .Jeśli nie znajdziesz posrednika -przyjeżdżaj do Warszawy jutro z rańca .Z Torunia niecałe 2 godzinki i jesteś na miejscu .Potem prosto na Belwederską i po kłopocie :lol: :D

Posted

[quote name='króliczek']Myślę ,że szybciej będzie jeśli weżmiesz książkę telefoniczną swojej miejscowości i podzwonisz po biurach podróży.Dowiesz się wtedy co i jak w kilku miejsach i wybierzesz najlepszą i najtańszą propozycję .Jeśli nie znajdziesz posrednika -przyjeżdżaj do Warszawy jutro z rańca .Z Torunia niecałe 2 godzinki i jesteś na miejscu .Potem prosto na Belwederską i po kłopocie :lol: :D

kroliczku znowu stracilam nicka,odezwij sie do mnie na maila.
iv.l@wp.pl
pozdrawiam iwona