Asiaczek Posted February 23, 2005 Author Posted February 23, 2005 Słuchajcie, bus nie jest z gumy. Ale postaram się dać Wam nr telefonu pana z busem, który już jeździł z nami na wystawy. Może jest jeszcze wolny w tym terminie. Carragan - mamy jeszcze trochę czasu, a więc trzeba będzie się zastanowić co do tego "umówionego" miejsca. Ja się będę orientowała. Pzdr. Quote
Cervarius Posted February 24, 2005 Posted February 24, 2005 gwiezdny-wyslannik napisał(a):annaszustakiewicz napisał(a):albo nawet 4 osoby , 3x psokowce bawarskie i seter?? :lol: :lol: :lol: Rozumiem, że jedziesz z Gosia i z Coco? :) Ja mam brata ciotecznego Coco - Spike'a :) tak właśnie z gosią i coco, a wy też sie wybieracie? Quote
gwiezdny-wyslannik Posted February 24, 2005 Posted February 24, 2005 No wlasnie chyba tez sie wybieramy. Ale tego samego dnia jest wystawa na Nitrze i chcialabym konczyc championat Slowacji mojemu Spike'mu.. I sama nie wiem co wybrac.. Bo niby tak wrocilabym z championatem Rosji ale bardzo mi zlerzy zeby ten Slowacji zrobic, bo Rosji niby moge w kazdej chwili zrobic.. Nie wiem.. Quote
Cervarius Posted February 24, 2005 Posted February 24, 2005 gwiezdny-wyslannik napisał(a):No wlasnie chyba tez sie wybieramy. Ale tego samego dnia jest wystawa na Nitrze i chcialabym konczyc championat Slowacji mojemu Spike'mu.. I sama nie wiem co wybrac.. Bo niby tak wrocilabym z championatem Rosji ale bardzo mi zlerzy zeby ten Slowacji zrobic, bo Rosji niby moge w kazdej chwili zrobic.. Nie wiem.. ja właściwie powinna poczekać aż zdobędę u nas duży championat i dopiero jechać do rosji, ale podobno jak mam młodzieżowego, to jak zdobędę cac to mam młodzieżowego rosji mimo, że wystawiam już psa w pośredniej. a jak robicie z transportem? i skąd wiedzieliście że chodzi o Gosię i Coco? Quote
gwiezdny-wyslannik Posted February 24, 2005 Posted February 24, 2005 Bo Gosia mowila ze z posokowcami jedzie :) Ja jednak pojade do Kaliningradu w czerwcu. Jest szansa na CACIB'a wiec lepiej... Quote
Cervarius Posted February 24, 2005 Posted February 24, 2005 gwiezdny-wyslannik napisał(a):Bo Gosia mowila ze z posokowcami jedzie :) Ja jednak pojade do Kaliningradu w czerwcu. Jest szansa na CACIB'a wiec lepiej... ja też prawie na pewno jadę w czerwcu i jest to bardziej pewne niż ten majowy wyjazd. co do majowego wszystko zależy od pieniędzy i możliwości transportu. Quote
gwiezdny-wyslannik Posted February 24, 2005 Posted February 24, 2005 Ja mam sporo tych wystaw do zaliczenia, wiec odpuszcze sobie ten Kaliningrad. Pojade na Nitre, potem Tulln, Kaliningrad (CACIB), Mlada Boleslav (CACIB), Nitra - listopad (CACIB) i pewnie cos jeszcze dojdzie :) Quote
Asiaczek Posted February 25, 2005 Author Posted February 25, 2005 [quote name='annaszustakiewicz'][quote name='gwiezdny-wyslannik']No wlasnie chyba tez sie wybieramy. Ale tego samego dnia jest wystawa na Nitrze i chcialabym konczyc championat Slowacji mojemu Spike'mu.. I sama nie wiem co wybrac.. Bo niby tak wrocilabym z championatem Rosji ale bardzo mi zlerzy zeby ten Slowacji zrobic, bo Rosji niby moge w kazdej chwili zrobic.. Nie wiem.. ja właściwie powinna poczekać aż zdobędę u nas duży championat i dopiero jechać do rosji, ale podobno jak mam młodzieżowego, to jak zdobędę cac to mam młodzieżowego rosji mimo, że wystawiam już psa w pośredniej. a jak robicie z transportem? i skąd wiedzieliście że chodzi o Gosię i Coco? Z tymi tytułami to trochę pokręciłaś. Zaraz wyjaśnię. Otóż, jak masz młodzieżowego championa np. PL i Twój psiak dostanie CAJC (a więc rosyjski wniosek na rosyjskiego młodziezowego championa) to się zgadza. Natomiast wniosek z kl. pośredniej i wyższych dotyczy tylko "dorosłego" championatu, a nie młodzieżowego. Tak więc chyba bardziej opłaca Ci się najpierw mieć "dorosły" championat, a potem jechac do Rosji po 1 wniosek. Chyba że masz taką ochotę i chcesz jechać do Rosji po 4 wnioski (to jest inny tryb zdobywania wniosków, dla nie-championów). Pzdr. Quote
paolinka Posted February 26, 2005 Posted February 26, 2005 Wielkie dzieki Asiaczek, tak wlasnie zrobimy w nastepnym tygodniu :D Quote
Martyna Posted February 26, 2005 Posted February 26, 2005 ja jeszcze was pomecze :-))) bo chce jechac z kolezanka, ktora by byla dla nas "konkurencja", czyli suczka tej samej rasy :-)))) CAC z kazdej klasy uprawnia championa np. Polski do ch. Rosji ??? bo w takim razie super - ja zglosze do otwartej, ona do championow i jesli dostaniemy po CAC to kazda wroci z Ch. Rosji ? :-) bosko by bylo ;) az nie moge uwierzyc, ze CAC z krajowki to daje :-))) ech Quote
gwiezdny-wyslannik Posted February 26, 2005 Posted February 26, 2005 Martyna napisał(a):ja jeszcze was pomecze :-))) bo chce jechac z kolezanka, ktora by byla dla nas "konkurencja", czyli suczka tej samej rasy :-)))) CAC z kazdej klasy uprawnia championa np. Polski do ch. Rosji ??? bo w takim razie super - ja zglosze do otwartej, ona do championow i jesli dostaniemy po CAC to kazda wroci z Ch. Rosji ? :-) bosko by bylo ;) az nie moge uwierzyc, ze CAC z krajowki to daje :-))) ech To uwierz bo tak wlasnie jest :) Quote
Martyna Posted February 26, 2005 Posted February 26, 2005 hehe no to super :-)) teraz pozostaje mi sie u kogos zapozyczyc :-)))) A nie orientujecie sie jak tam z ewentulanym dojazdem pociagiem?? musze miec taka opcje na "w razie czego", jakby mi sie kolezanka zbuntowala! nie chcialabym wywalic 50 euro w bloto ;) Quote
warg2003warg Posted February 26, 2005 Posted February 26, 2005 Martyna nie wiem jak na tej wystawie,ale ja na Cacibowskiej zgłosiłam do otwartej,ale z wyraźnym zaznaczeniem,że to ch.Pl i tak było w katalogu.Byl zgloszony pies z Polski do klasy championów.I nie było żadnych problemów z przyznaniem ch.Rosji po otrzymaniu Cac z otwartej. Ich tylko interesowało czy pies ma już dyplom ch.Pl,zostawiłam im kserokopie.Wcześniej znajomi byli na wszechrosyjskiej i to samo.Jak z innymi nie wiem. Quote
Asiaczek Posted February 26, 2005 Author Posted February 26, 2005 Martyna napisał(a):ja jeszcze was pomecze :-))) bo chce jechac z kolezanka, ktora by byla dla nas "konkurencja", czyli suczka tej samej rasy :-)))) CAC z kazdej klasy uprawnia championa np. Polski do ch. Rosji ??? bo w takim razie super - ja zglosze do otwartej, ona do championow i jesli dostaniemy po CAC to kazda wroci z Ch. Rosji ? :-) bosko by bylo ;) az nie moge uwierzyc, ze CAC z krajowki to daje :-))) ech Jest dokładnie tak, jak napisał Gwiezdny Wysłannik. Klasy pośrednia, otwarta i championów (przy zdobyciu CAC) dają uprawnienia do Championa Rosji. zdr. Quote
Asiaczek Posted February 26, 2005 Author Posted February 26, 2005 Martyna napisał(a):hehe no to super :-)) teraz pozostaje mi sie u kogos zapozyczyc :-)))) A nie orientujecie sie jak tam z ewentulanym dojazdem pociagiem?? musze miec taka opcje na "w razie czego", jakby mi sie kolezanka zbuntowala! nie chcialabym wywalic 50 euro w bloto ;) Z tego, co się orientuję, to nie ma dojazdu pociągiem do Kaliningradu. Ale może ja się mylę. Profilaktycznie sama sprawdź na dworcu i napisz nam, OK? Pzdr. Quote
Asiaczek Posted February 26, 2005 Author Posted February 26, 2005 Martyna - może w takim razie dołączysz do nas? Paolinka nie zdeklarowała się. A w busie są jeszcze miejsca? Ja biorę baski, jest jeden shar-pei, a więc miejsce jeszcze jest. Przemyśl sprawę. Pzdr. Quote
Asiaczek Posted February 26, 2005 Author Posted February 26, 2005 Basenji - to jednak jedziesz?! Przekonałeś się? Lub czy przekonałęś TKŻ? Pzdr. Quote
paolinka Posted February 26, 2005 Posted February 26, 2005 Paolinka nie zdeklarowała się. :o hmm jak to nie?? Jestem prawie pewna, pozwolenie mam, wszystko ok - teraz tylko finanse, ale mysle ze z tym nie bedzie problemu... :) No chyba, ze nie chcecie ze mna jechac :P Quote
Asiaczek Posted February 27, 2005 Author Posted February 27, 2005 A to jak tak, to przepraszam. Widocznie nie doczytałam się. Sorki raz jeszcze. Ale i tak jest jeszcze jedno miejsce. Pzdr. Quote
paolinka Posted February 27, 2005 Posted February 27, 2005 Hehe ok ;) Czekam na odpowiedz na priv :wink: Quote
Martyna Posted February 28, 2005 Posted February 28, 2005 Asiaczek dzieki wielkie, ale w gre wchodza dwie osoby i dwie suki flatki :( Ale dowiedzialam sie co nieco na temat pociagu. W zeszlym roku tak jechala moja znajoma i jest zachwycona, ze duzo lepiej niz samochodem, bo nie trzeba stac na granicy. Celnicy podobno przemili, dolary ciagna, ale nie jest zle. Na stronie pkp.pl sprawdzilam rozklad i tak z Warszawy ok 6 rano wyjezdza pociag do Malborka (tam jest ok 9.30), nastepnie przesiadka juz na bezposredni juz do Kaliningradu. I tyle, podroz trwa 7 godzin. Powiem szczerze, ze sama bym sie chyba nie zdecydowala, ale zawsze jakas alternatywa jest ;))) ufff no nie wiem, jeszcze troche czasu na zgloszenia jest, teraz czas na szukanie kasy ;) aaa powiedzcie ile ta podroz trwa samochodem?? Quote
Asiaczek Posted February 28, 2005 Author Posted February 28, 2005 Nie spodziewałam się, że jest pociąg do K. Wydawało mi się, że takiego połączenia wogóle nie ma. No, cóż, myliłam się. Ale ja i tak preferuje jazdę do K. samochodem, bo jadę sama z 4 psami + klatka i inne bardzo potrzebne rzeczy. Tak więc dla mnie - samochód to najlepsze rozwiązanie. Do K. z W-wy jest w leciutkim zaokrągleniu 350 km w jedną stronę. Sama jazda trwa coś ok. 4-5 godzin, w zależności od warunków + 1-1,5 godziny na granicy. Pzdr. Quote
Martyna Posted February 28, 2005 Posted February 28, 2005 no tak :-) ja zabieram tylko suke i plecak ;) w kazdym razie kumpela mi napisala, ze jest zdecydowana jechac, wiec sie ciesze :-) ale teraz mam jeszcze dwa pytanka - jesli zadna z nas nie mowi po rosyjsku to nas tam zjedza na tej granicy czy da sie przezyc ?? :-))) macie jakies namiary na hotele tam? jeszcze jak znam swoje szczescie to na zlosc zjawi sie kupa flatow i nici z tego championatu ;))) choc 3 wystawy jednego dnia to 3 x wieksze szanse ;)) chyba Afere na jedna wystawe zglosze do otwartej, a na druga do champ. Quote
Asiaczek Posted February 28, 2005 Author Posted February 28, 2005 Próbujcie dogadać się po polsku. W sumie te języki sa przecież do siebie b.podobne. My nie nocujemy w K., bo to podraża koszty wycieczki. A poza tym, ja tam wolę wyspać się w domu. A kierowcy drzemią sobie w samochodzie i generalnie są w stanie jechać z powrotem. Pzdr. Quote
Recommended Posts