Jump to content
Dogomania

Kaliningrad 2xCAC, 28.05.2005 r.

Recommended Posts

Posted

Dorotal - podaje różnice:
Wszechrosyjska, w każdej klasie (dorosłej) przyznawany jest CAC i na podst. tego wniosku - jeżeli pies jest juz championem jednego z krajów FCI - otrzymuje tytuł Championa RFK.
Regionalne - tez w każdej klasie można otrzymac CAC, ale nie daje on uprzwnień do tytułu Championa RFK, trzeba ich nazbierać chyba 4. Tak więc, regionalne wystawy sa niższe rangą od wszechrosyjskich.

Carragan - znajomość języka obcego zawsze ułatwia kontakty, a już szczególnie w kraju, gdzie masz "interes". I obojętnie, czy to będzie na ringu, poza nim, na granic, czy gdzieś tam. Po prostu wiesz, o czym rozmawiaja itp. A spikerka w K. w grudniu 2004 r. była tylko po rosyjsku i w ogólnym zamieszaniu i hałasie naprawdę trudno było zrozumiec, co oni tam gadają. Ale mnie się udało i przywiozłam Ch.Rus, Mł.CH.Rus, 1xCAJC, BOB i BOG1!
Pzdr.

• Replies 289
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Basenji napisał(a):
:x Ale musicie zabrać worek dolarów na łapówki dla celników itd. Biorą jak głodne ryby. Najlepiej zapytajcie Asiaczka o oświadczenia w tej materii.
Zdrówko

Tak napisałeś tego posta, jakbym to ja brała łapówki lub je dawała. A ja na granicy byłam "tylko blondynką"...
Pzdr.

• 2 weeks later...
Posted

Podaję nowe informacje nt. Kaliningradu:
Termin przyjmowania dokumentów - 15 kwiecień 2005
Cena (od razu za 2 wystawy): I pies - 50 Euro, II i następne - 40 Euro.
Konkurencje hodowlane - po 10 Euro (też na 2 wystawy).
Cena za wystawę Championów - 5 Euro.
Opłata może być uiszczona na wystawie, ale na wysyłanych zgłoszeniach należy o tym napisać.
Pzdr.

Posted

Asiaczek, ja wiem, że to nie Cacibowski temat, ale masz link jakiś do Kalliningradu - bo strasznie ciekawi mnie Cacibowska obsada sędziowska - bo to pierwsza wystawa będzie, na której bym mogła zamknąć intera Diukowi. Bo z jakiegoś powodu na Tulln jakoś nie liczę :roll: A potem mam Szczecin, o którym mysle czule - ale też może nie być łatwo, więc warto będzie zwiekszyc ilosc podejsc.

Posted

Z tego, co się orientuję, to obsada jest raczej z Serbia i Czarnogóra, Czechy, BiH i Rosja. Ale zadzwoń pod nr 007 0112 36 42 46 i tam może coś więcej uda Ci się dowiedzieć. To jest telefon do Prezydenta Klubu pani Larissa Inokientiewna Szestakowa. Może ona wie juz coś więcej.
Pzdr.

Posted

Asiaczek napisał(a):
Podaję nowe informacje nt. Kaliningradu:
Konkurencje hodowlane - po 10 Euro (tez na 2 dni).
Pzdr.

Ta wystawa jest 2xCAC w jeden dzien czy tez w dwa? Jesli w jeden dzien to o ktorej zaczyna sie wystawa pierwsza, a o ktorej druga? Czy platnosc za 1 wystawe to 25 euro,20 euro? Bo 29.05.2005 wybieram sie do Leszna i wolalabym sie wyrobic :D .

Posted

[quote name='Fuka']Dzięki! A maila nie ma żadnego? myślisz, że można po angielsku?
Mail jest, a jakże. Ale ja na niego pisałam i do tej pory czekam na odp. I pisałam po angielsku. Myślę, że lepiej jest zadzwonić. W Kaliningradzie jest godzina do przodu.
law@wbt.ru
sanstoun@mail.ru

Oba te maile sa do klubu Faworit, który to klub jest jednym z organizatorów. Drugim jest "Zwiozda Zapada", ale do tego klubu mam tylko telefon: 007 0112 51 46 65.
Powodzenia.
Pzdr.

Posted

orsini napisał(a):
ja jak zwykle nie bardzow temacie, w maju jest podwojna wystawka tak?a ta championow to kiedy?

W dniu 28.05.2005 r. są 2 wystawy CAC-owe (wszechrosyjskie) i 1 wystawa championów. WSZYSTKIE TE WYSTAWY SĄ JEDNEGO DNIA!
A więc trzeba mieć sporo sił i mało nerwów, bo na pewno bedzie to wysiłek dla naszych psiaków, no i dla nas.
Pzdr.

Posted

[quote name='dorotal'][quote name='Asiaczek']Podaję nowe informacje nt. Kaliningradu:
Konkurencje hodowlane - po 10 Euro (tez na 2 dni).
Pzdr.
Ta wystawa jest 2xCAC w jeden dzien czy tez w dwa? Jesli w jeden dzien to o ktorej zaczyna sie wystawa pierwsza, a o ktorej druga? Czy platnosc za 1 wystawe to 25 euro,20 euro? Bo 29.05.2005 wybieram sie do Leszna i wolalabym sie wyrobic :D .
Obie wystawy CAC-owe są jednego dnia, tzn. 28.05.2005 r. Jak na razie, nikt z organizatorów nie potrafi podać godziny rozpoczęcia drugiej wystawy, bo to zależy od ilości zgłoszonych psów. Natomiast pierwsza wystawa powinna rozpocząć się ok. godz. 9-9.30. Przynajmniej tak było w grudniu ub.r.

Co do płatności, to zadzwoń do K. i dowiedz się, ile wynosi wpisowe na jedna wystawę. Ja się o to nie dopytywałam, bo jadę na dwie, a nawet na 3. Ta wystawa championów tez mnie rajcuje ze względu na cenę i nazwę.
Pzdr.

Posted

króliczek napisał(a):
zdaje się ,że jest to wystawa podwójna jednodniowa -cholera wie jak to jest rozwiązane czsowo :evil:

Też jestem ciekawa. A może będziemy przechodzili z ringu na ring :wink: Jak pojadę i wrócę, to na pewno powiem, jak to wyglądało. :D
Pzdr.

Posted

Obsada sedziowska: Olga Dolejsowa(Czechy), Halina i Anton Todorow
(Bułgaria), Szrwak(Bosnia), Szurbatowicz(Serbia). Nie ma jescze podziału kto bedzie sedziowal grupy. Za jedna wystawe 30 euro, za dwie 50 euro. Rejestracja pod faksami + 7 0112 35 91 00, + 7 0112 35 15 42. (oba automatyczne)

Posted

carragan napisał(a):
Asiaczek a moglabym prosic o staweczke irlandczykow ? JAk zwykle pewnie bedziesz miala co pisac :oops:
Z gory dziekuje.

No, rzeczywiście, dałaś mi popalić. Tyle ich jest, że az nie nadążam pisać...
Żartowałam, oczywiście. NIE BYŁO ŻADNEGO!
Pzdr.

Posted

Bardzo dziekuje :D

A wybiera sie ktos na ta CACIBowke w czerwcu ? Ja sie zastanawiam,ale musialabym znalezc kogos do kogo moglabym sie dolaczyc po polowe,albo ktos do mnie.
PS.Mimo wszystko sie ciesze,ze nie musialas teraz nic przepisywac.Szczegolnie po dosyc licznej stawce w Budapeszcie.

Posted

Nie jest to dla mnie żaden problem. Piszę na komputerze metodą bezwzrokową, a więc ... sama przyjemność.
Ja na pewno nie jadę w czerwcu br. do K.
Może załóż nowy topik, bo parę osób pytało się o tę wystawę.
Pzdr.

Posted

A ja sie tak zapytuje,czy ktos moze probowal juz jechac do Kaliningradu,a nastepnie przez noc na wystawe do Leszna ? Jesli tak to zapytuje czy mu sie udalo ? Ja wieczorem policze kilometry,skonsultuje to z moim szoferem i jesli stwierdzi,ze damy rade to sprobujemy szczescia w Kaliningradzie rowniez.

Posted

[quote name='Asiaczek'][quote name='Fuka']Dzięki! A maila nie ma żadnego? myślisz, że można po angielsku?
Mail jest, a jakże. Ale ja na niego pisałam i do tej pory czekam na odp. I pisałam po angielsku. Myślę, że lepiej jest zadzwonić. W Kaliningradzie jest godzina do przodu.
law@wbt.ru
sanstoun@mail.ru

Oba te maile sa do klubu Faworit, który to klub jest jednym z organizatorów. Drugim jest "Zwiozda Zapada", ale do tego klubu mam tylko telefon: 007 0112 51 46 65.
Powodzenia.
Pzdr.
Właśnie wczoraj dostałam potwierdzenie, że mój mail doszedł i został odebrany przez Klub Favorit. Tempo kosmiczne!
Pzdr.

Posted

[quote name='carragan']A ja sie tak zapytuje,czy ktos moze probowal juz jechac do Kaliningradu,a nastepnie przez noc na wystawe do Leszna ? Jesli tak to zapytuje czy mu sie udalo ? Ja wieczorem policze kilometry,skonsultuje to z moim szoferem i jesli stwierdzi,ze damy rade to sprobujemy szczescia w Kaliningradzie rowniez.
Jak już wszystko obliczysz, to daj znać, bo ja też myślałam o takim wariancie. Lubię Leszno-Prestige i w tym roku też chciałabym tam pojechać (w odróżnieniu od Leszna-Championów). Ale Kaliningrad muszę zaliczyć, z różnych względów.
Pamiętaj o poślizgu na granicy. W grudniu ub.r. przejazd przez granicę powrotną zajął nam godzinę. Ale - chwaląc się na prawo i lewo - to ewidentnie moja zasługa + duuuuużo szcześcia i układów losowych...
Pzdr.

Posted

Asiaczku zaraz jak oblicze dam znac.
Bo ja z kolei koniecznie chce byc w Lesznie,ale do Kaliningradu tez mnie ciagnie :oops:

A ok.ktorej konczy sie ta wystawa w Kaliningradzie ?