Asiaczek Posted January 26, 2005 Author Posted January 26, 2005 Dorotal - podaje różnice: Wszechrosyjska, w każdej klasie (dorosłej) przyznawany jest CAC i na podst. tego wniosku - jeżeli pies jest juz championem jednego z krajów FCI - otrzymuje tytuł Championa RFK. Regionalne - tez w każdej klasie można otrzymac CAC, ale nie daje on uprzwnień do tytułu Championa RFK, trzeba ich nazbierać chyba 4. Tak więc, regionalne wystawy sa niższe rangą od wszechrosyjskich. Carragan - znajomość języka obcego zawsze ułatwia kontakty, a już szczególnie w kraju, gdzie masz "interes". I obojętnie, czy to będzie na ringu, poza nim, na granic, czy gdzieś tam. Po prostu wiesz, o czym rozmawiaja itp. A spikerka w K. w grudniu 2004 r. była tylko po rosyjsku i w ogólnym zamieszaniu i hałasie naprawdę trudno było zrozumiec, co oni tam gadają. Ale mnie się udało i przywiozłam Ch.Rus, Mł.CH.Rus, 1xCAJC, BOB i BOG1! Pzdr. Quote
Asiaczek Posted January 26, 2005 Author Posted January 26, 2005 Basenji napisał(a)::x Ale musicie zabrać worek dolarów na łapówki dla celników itd. Biorą jak głodne ryby. Najlepiej zapytajcie Asiaczka o oświadczenia w tej materii. Zdrówko Tak napisałeś tego posta, jakbym to ja brała łapówki lub je dawała. A ja na granicy byłam "tylko blondynką"... Pzdr. Quote
Asiaczek Posted February 7, 2005 Author Posted February 7, 2005 Podaję nowe informacje nt. Kaliningradu: Termin przyjmowania dokumentów - 15 kwiecień 2005 Cena (od razu za 2 wystawy): I pies - 50 Euro, II i następne - 40 Euro. Konkurencje hodowlane - po 10 Euro (też na 2 wystawy). Cena za wystawę Championów - 5 Euro. Opłata może być uiszczona na wystawie, ale na wysyłanych zgłoszeniach należy o tym napisać. Pzdr. Quote
Fuka Posted February 7, 2005 Posted February 7, 2005 Asiaczek, ja wiem, że to nie Cacibowski temat, ale masz link jakiś do Kalliningradu - bo strasznie ciekawi mnie Cacibowska obsada sędziowska - bo to pierwsza wystawa będzie, na której bym mogła zamknąć intera Diukowi. Bo z jakiegoś powodu na Tulln jakoś nie liczę :roll: A potem mam Szczecin, o którym mysle czule - ale też może nie być łatwo, więc warto będzie zwiekszyc ilosc podejsc. Quote
Asiaczek Posted February 8, 2005 Author Posted February 8, 2005 Z tego, co się orientuję, to obsada jest raczej z Serbia i Czarnogóra, Czechy, BiH i Rosja. Ale zadzwoń pod nr 007 0112 36 42 46 i tam może coś więcej uda Ci się dowiedzieć. To jest telefon do Prezydenta Klubu pani Larissa Inokientiewna Szestakowa. Może ona wie juz coś więcej. Pzdr. Quote
Fuka Posted February 8, 2005 Posted February 8, 2005 Dzięki! A maila nie ma żadnego? myślisz, że można po angielsku? Quote
orsini Posted February 8, 2005 Posted February 8, 2005 ja jak zwykle nie bardzow temacie, w maju jest podwojna wystawka tak?a ta championow to kiedy? Quote
dorotal Posted February 8, 2005 Posted February 8, 2005 Asiaczek napisał(a):Podaję nowe informacje nt. Kaliningradu: Konkurencje hodowlane - po 10 Euro (tez na 2 dni). Pzdr. Ta wystawa jest 2xCAC w jeden dzien czy tez w dwa? Jesli w jeden dzien to o ktorej zaczyna sie wystawa pierwsza, a o ktorej druga? Czy platnosc za 1 wystawe to 25 euro,20 euro? Bo 29.05.2005 wybieram sie do Leszna i wolalabym sie wyrobic :D . Quote
króliczek Posted February 8, 2005 Posted February 8, 2005 zdaje się ,że jest to wystawa podwójna jednodniowa -cholera wie jak to jest rozwiązane czsowo :evil: Quote
Asiaczek Posted February 8, 2005 Author Posted February 8, 2005 [quote name='Fuka']Dzięki! A maila nie ma żadnego? myślisz, że można po angielsku? Mail jest, a jakże. Ale ja na niego pisałam i do tej pory czekam na odp. I pisałam po angielsku. Myślę, że lepiej jest zadzwonić. W Kaliningradzie jest godzina do przodu. law@wbt.ru sanstoun@mail.ru Oba te maile sa do klubu Faworit, który to klub jest jednym z organizatorów. Drugim jest "Zwiozda Zapada", ale do tego klubu mam tylko telefon: 007 0112 51 46 65. Powodzenia. Pzdr. Quote
Asiaczek Posted February 8, 2005 Author Posted February 8, 2005 orsini napisał(a):ja jak zwykle nie bardzow temacie, w maju jest podwojna wystawka tak?a ta championow to kiedy? W dniu 28.05.2005 r. są 2 wystawy CAC-owe (wszechrosyjskie) i 1 wystawa championów. WSZYSTKIE TE WYSTAWY SĄ JEDNEGO DNIA! A więc trzeba mieć sporo sił i mało nerwów, bo na pewno bedzie to wysiłek dla naszych psiaków, no i dla nas. Pzdr. Quote
Asiaczek Posted February 8, 2005 Author Posted February 8, 2005 [quote name='dorotal'][quote name='Asiaczek']Podaję nowe informacje nt. Kaliningradu: Konkurencje hodowlane - po 10 Euro (tez na 2 dni). Pzdr. Ta wystawa jest 2xCAC w jeden dzien czy tez w dwa? Jesli w jeden dzien to o ktorej zaczyna sie wystawa pierwsza, a o ktorej druga? Czy platnosc za 1 wystawe to 25 euro,20 euro? Bo 29.05.2005 wybieram sie do Leszna i wolalabym sie wyrobic :D . Obie wystawy CAC-owe są jednego dnia, tzn. 28.05.2005 r. Jak na razie, nikt z organizatorów nie potrafi podać godziny rozpoczęcia drugiej wystawy, bo to zależy od ilości zgłoszonych psów. Natomiast pierwsza wystawa powinna rozpocząć się ok. godz. 9-9.30. Przynajmniej tak było w grudniu ub.r. Co do płatności, to zadzwoń do K. i dowiedz się, ile wynosi wpisowe na jedna wystawę. Ja się o to nie dopytywałam, bo jadę na dwie, a nawet na 3. Ta wystawa championów tez mnie rajcuje ze względu na cenę i nazwę. Pzdr. Quote
Asiaczek Posted February 8, 2005 Author Posted February 8, 2005 króliczek napisał(a):zdaje się ,że jest to wystawa podwójna jednodniowa -cholera wie jak to jest rozwiązane czsowo :evil: Też jestem ciekawa. A może będziemy przechodzili z ringu na ring :wink: Jak pojadę i wrócę, to na pewno powiem, jak to wyglądało. :D Pzdr. Quote
dorotal Posted February 9, 2005 Posted February 9, 2005 Czy moglabys zobaczysz i podac stawke buldozkow francuskich z grudnia z Kalingradu? Quote
Asiaczek Posted February 10, 2005 Author Posted February 10, 2005 dorotal napisał(a):Czy moglabys zobaczysz i podac stawke buldozkow francuskich z grudnia z Kalingradu? BF był tylko jeden: PSY kl. o Kasper (z Kaliningradu). Pzdr. Quote
dorotal Posted February 10, 2005 Posted February 10, 2005 Obsada sedziowska: Olga Dolejsowa(Czechy), Halina i Anton Todorow (Bułgaria), Szrwak(Bosnia), Szurbatowicz(Serbia). Nie ma jescze podziału kto bedzie sedziowal grupy. Za jedna wystawe 30 euro, za dwie 50 euro. Rejestracja pod faksami + 7 0112 35 91 00, + 7 0112 35 15 42. (oba automatyczne) Quote
tunio Posted February 10, 2005 Posted February 10, 2005 Asiaczek a moglabym prosic o staweczke irlandczykow ? JAk zwykle pewnie bedziesz miala co pisac :oops: Z gory dziekuje. Quote
Asiaczek Posted February 10, 2005 Author Posted February 10, 2005 carragan napisał(a):Asiaczek a moglabym prosic o staweczke irlandczykow ? JAk zwykle pewnie bedziesz miala co pisac :oops: Z gory dziekuje. No, rzeczywiście, dałaś mi popalić. Tyle ich jest, że az nie nadążam pisać... Żartowałam, oczywiście. NIE BYŁO ŻADNEGO! Pzdr. Quote
tunio Posted February 10, 2005 Posted February 10, 2005 Bardzo dziekuje :D A wybiera sie ktos na ta CACIBowke w czerwcu ? Ja sie zastanawiam,ale musialabym znalezc kogos do kogo moglabym sie dolaczyc po polowe,albo ktos do mnie. PS.Mimo wszystko sie ciesze,ze nie musialas teraz nic przepisywac.Szczegolnie po dosyc licznej stawce w Budapeszcie. Quote
Asiaczek Posted February 10, 2005 Author Posted February 10, 2005 Nie jest to dla mnie żaden problem. Piszę na komputerze metodą bezwzrokową, a więc ... sama przyjemność. Ja na pewno nie jadę w czerwcu br. do K. Może załóż nowy topik, bo parę osób pytało się o tę wystawę. Pzdr. Quote
tunio Posted February 18, 2005 Posted February 18, 2005 A ja sie tak zapytuje,czy ktos moze probowal juz jechac do Kaliningradu,a nastepnie przez noc na wystawe do Leszna ? Jesli tak to zapytuje czy mu sie udalo ? Ja wieczorem policze kilometry,skonsultuje to z moim szoferem i jesli stwierdzi,ze damy rade to sprobujemy szczescia w Kaliningradzie rowniez. Quote
Asiaczek Posted February 18, 2005 Author Posted February 18, 2005 [quote name='Asiaczek'][quote name='Fuka']Dzięki! A maila nie ma żadnego? myślisz, że można po angielsku? Mail jest, a jakże. Ale ja na niego pisałam i do tej pory czekam na odp. I pisałam po angielsku. Myślę, że lepiej jest zadzwonić. W Kaliningradzie jest godzina do przodu. law@wbt.ru sanstoun@mail.ru Oba te maile sa do klubu Faworit, który to klub jest jednym z organizatorów. Drugim jest "Zwiozda Zapada", ale do tego klubu mam tylko telefon: 007 0112 51 46 65. Powodzenia. Pzdr. Właśnie wczoraj dostałam potwierdzenie, że mój mail doszedł i został odebrany przez Klub Favorit. Tempo kosmiczne! Pzdr. Quote
Asiaczek Posted February 18, 2005 Author Posted February 18, 2005 [quote name='carragan']A ja sie tak zapytuje,czy ktos moze probowal juz jechac do Kaliningradu,a nastepnie przez noc na wystawe do Leszna ? Jesli tak to zapytuje czy mu sie udalo ? Ja wieczorem policze kilometry,skonsultuje to z moim szoferem i jesli stwierdzi,ze damy rade to sprobujemy szczescia w Kaliningradzie rowniez. Jak już wszystko obliczysz, to daj znać, bo ja też myślałam o takim wariancie. Lubię Leszno-Prestige i w tym roku też chciałabym tam pojechać (w odróżnieniu od Leszna-Championów). Ale Kaliningrad muszę zaliczyć, z różnych względów. Pamiętaj o poślizgu na granicy. W grudniu ub.r. przejazd przez granicę powrotną zajął nam godzinę. Ale - chwaląc się na prawo i lewo - to ewidentnie moja zasługa + duuuuużo szcześcia i układów losowych... Pzdr. Quote
tunio Posted February 18, 2005 Posted February 18, 2005 Asiaczku zaraz jak oblicze dam znac. Bo ja z kolei koniecznie chce byc w Lesznie,ale do Kaliningradu tez mnie ciagnie :oops: A ok.ktorej konczy sie ta wystawa w Kaliningradzie ? Quote
króliczek Posted February 18, 2005 Posted February 18, 2005 W kaliningradzie będą dwie wystawy ,a właściwie trzy jednego dnia -pewnie zakończy się jak się ściemni :wink: Quote
Recommended Posts