Jump to content
Dogomania

Kaliningrad 2xCAC, 28.05.2005 r.

Recommended Posts

Posted

dorotal napisał(a):
Gratulacje :D . Poprosze o ilosc buldozkow i king charles spaniel. i z buldokow stawke w psach mlodziez i suki posrednia i otwarta.

O stawki swoich pupili możesz tylko poprosić. Bo .....na obu wystawach nie było ani jednego przedstawiciela tych ras!
To co, może zdecydujesz się jechać do Kaliningradu np. w październiku br. lub w kwietniu przyszłego roku (29-30.4.2006 r.)?
Pzdr.

• Replies 289
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Z tego ze kingow tam nie bedze to nie jestem zaskoczoa, bo nawet na Eurazji ich nie ma. Ale ze buldozkow francuskich nie bylo to jestem w szoku. Na CACIB-ie w czerwcu ma byc klubowka buldozkow. zreszta mam buldozka ma z Rosji. Zrezygnowalam z wyjazdow wiosna do Kalingradu bo nie mam jeszcze championatow(choc juz sa bardzo blisko :D za tydzien powinien byc polski ml. championat, za 2 tygodnie litewsk mł.). Wystarczy ze tydzien temu bylam na łotwie i dostalam CAC i musze przyjechac jeszcze raz bo nie mam championatu. Do jesieni na wystawy w Kalingradzie (22.10, 26.11, 17.12) bede miala wyrobione championaty wiec na ktorejs z nich sie pojawie. Nie bylo czasem jakiejs zapowiedzi tych wystaw. A ile bylo ogolem psow na tych wystawach? Ta pazdziernikowa wystawa najmniej mi pasuje bo 2xCACIB+klubowka IX grupy jest w tym czasie w Budapeszcie.

Posted

Już całkowicie jestem wypoczęta ,więc mogę jeszcze opisać Wam Wystawę Championów ,która była tam organizowana oprócz 2xCAC. :lol:
Nie będę powtarzać ,że na takiej wystawie piach i skwar to podstawa :wink: .Prócz tego trzech sedziów i 38 psów różnych ras .Sędziowie oddaleni od siebie o ok.1,5 metra.Każdy z nich wpisywał cyferki na karteczki,oceniajac psiaki.Suma cyfr od trzech sędziów dawała punktację psiakowi.Pies z najwyższą liczbą punktów wygrywal.Dodam tylko ,że nikt nie wiedział jaką ilość punktów zebrał jego pies i w/g jakiego schematu te punty były przyznawane.To pozostanie pewnie tajemnicą do następnej Wystawy Championów(przynajmniej dla mnie).Napisałam to jako ciekawostkę ,bo niektórzy Wyst.Championów w Kaliningradzie mogą kojarzyć z taką wystawą , jak wystawa championów w Lesznie,a nie powinni 8)

Posted

Gratulacje Króliczku!!!
Ciesze sie ze wyjazd byl dla Was udany!

Gratuluje takze Wszystkim dogomaniakom no i oczywiście ich świeżo upieczonym CH.Rosji :fadein:
pozdrawiam iwona

Posted

dorotal napisał(a):
Z tego ze kingow tam nie bedze to nie jestem zaskoczoa, bo nawet na Eurazji ich nie ma. Ale ze buldozkow francuskich nie bylo to jestem w szoku. Na CACIB-ie w czerwcu ma byc klubowka buldozkow. zreszta mam buldozka ma z Rosji. Zrezygnowalam z wyjazdow wiosna do Kalingradu bo nie mam jeszcze championatow(choc juz sa bardzo blisko :D za tydzien powinien byc polski ml. championat, za 2 tygodnie litewsk mł.). Wystarczy ze tydzien temu bylam na łotwie i dostalam CAC i musze przyjechac jeszcze raz bo nie mam championatu. Do jesieni na wystawy w Kalingradzie (22.10, 26.11, 17.12) bede miala wyrobione championaty wiec na ktorejs z nich sie pojawie. Nie bylo czasem jakiejs zapowiedzi tych wystaw. A ile bylo ogolem psow na tych wystawach? Ta pazdziernikowa wystawa najmniej mi pasuje bo 2xCACIB+klubowka IX grupy jest w tym czasie w Budapeszcie.

W jednym katalogu była informacja nt. wystawy 22-23.10.05, ale tylko, że taka wystawa jest. No i wystawy w 2006 r. Czyli trzeba wejść na ich stronę i tam popatrzeć. W drugim katalogu - info. "tylko zajawkowe" nt. wystawy 17.12.2005 r. i w 2006 r. Czyli to samo.
Na jednej wystawie było 376 psiaków, a na drugiej - 411.
Pzdr.

• 3 weeks later...
Posted

Odświeżam ten temat ,choć było -minęło,a to z powodu kawałka papieru ,który prywiozłam ze sobą z tej wystawy.
Nie wiem zupełnie co to jest .Jest na nim napisane tak:( tylko cyrylicą oczywiście) Dyplom Cziempiona Ruskoj Federacji Liubliakowo Sobakostwa czy cos takiego ....ale jest to taki malutki papierek-kwitek,który wcale na dyplom nie wygląda :roll: Może to trzeba gdzieś wysłać ,zeby dostać nowy ,ładniejszy :wink:
A tak całkiem serio ,może ktoś mi powie co to takiego i co z tym mam zrobić? Dodam ,ze moj pies dostał go za BOB na Wystawie Wsjechrosyjskiej :)

Posted

No to moze ja zaczne od poczatku o co chodzi :D Ktos na wystawie rzucil haslo, ze za BOB przysluguje Ch. RKF. troche to olalam, ale w koncu napsialam do hodoczyni flatow w Moskwie. wyslalam jej ten papierek:

z pytanie czy to ten ch czy co to wogole :-)) Odpisala mi, ze to jest ch jeden z wielu organizacji w Rosji nalezacych do RKF (mam wrazenie ze to tak jakby u nas to byl np Ch oddzialu warszawskiego ;-) Dokladnie napsiala tak:

"If your dog is the BOB or BOS at the Int. or ALLRUssian show - you will get the RKF CH title at once, if the show was a regional one - it will be the CH title of that very federation where the show was organized."

Wydaje mi sie, ze te wystawy byly wrzechrosyjskie, a napewno jedna ;-) Ta hodowczyni niestety na nastepnego maila nie odpisala, ale dala mi znac, przez Polke mieszkajca tam, ze to jest blad organizatorow i powinnismy sie zglosic do nich :-) a ze ja niegadam po ros to ze tak powiem mam zwiazane rece ;-)

to by bylo na tyle :-)

Posted

Na wystawę w Krakowie przyjedzie moja koleżanka z Rosji. Będziemy w sobotę przy baskach, potem przy chihuahua i grzywkach. Postaram się coś z nią wyjasnić. Zobaczymy.
Generalnie chodzi o Championa Rosji i Championa RKF. Martyna ma racje, te championaty można zdobywac w różnych klubach (coś takiego, jak nasze oddziały). I w zależności od rodzaju wystaw, no i klubu - dostajesz troche inne tytuły. Ale dokładnie postaram się to wyjasnić w sobotę.
Jest to jakies światełko w tunelu, co Króliczku, Martynko i Savannah?
Pzdr.