Asiaczek Posted May 30, 2005 Author Posted May 30, 2005 dorotal napisał(a):Gratulacje :D . Poprosze o ilosc buldozkow i king charles spaniel. i z buldokow stawke w psach mlodziez i suki posrednia i otwarta. O stawki swoich pupili możesz tylko poprosić. Bo .....na obu wystawach nie było ani jednego przedstawiciela tych ras! To co, może zdecydujesz się jechać do Kaliningradu np. w październiku br. lub w kwietniu przyszłego roku (29-30.4.2006 r.)? Pzdr. Quote
dorotal Posted May 30, 2005 Posted May 30, 2005 Z tego ze kingow tam nie bedze to nie jestem zaskoczoa, bo nawet na Eurazji ich nie ma. Ale ze buldozkow francuskich nie bylo to jestem w szoku. Na CACIB-ie w czerwcu ma byc klubowka buldozkow. zreszta mam buldozka ma z Rosji. Zrezygnowalam z wyjazdow wiosna do Kalingradu bo nie mam jeszcze championatow(choc juz sa bardzo blisko :D za tydzien powinien byc polski ml. championat, za 2 tygodnie litewsk mł.). Wystarczy ze tydzien temu bylam na łotwie i dostalam CAC i musze przyjechac jeszcze raz bo nie mam championatu. Do jesieni na wystawy w Kalingradzie (22.10, 26.11, 17.12) bede miala wyrobione championaty wiec na ktorejs z nich sie pojawie. Nie bylo czasem jakiejs zapowiedzi tych wystaw. A ile bylo ogolem psow na tych wystawach? Ta pazdziernikowa wystawa najmniej mi pasuje bo 2xCACIB+klubowka IX grupy jest w tym czasie w Budapeszcie. Quote
króliczek Posted May 30, 2005 Posted May 30, 2005 Już całkowicie jestem wypoczęta ,więc mogę jeszcze opisać Wam Wystawę Championów ,która była tam organizowana oprócz 2xCAC. :lol: Nie będę powtarzać ,że na takiej wystawie piach i skwar to podstawa :wink: .Prócz tego trzech sedziów i 38 psów różnych ras .Sędziowie oddaleni od siebie o ok.1,5 metra.Każdy z nich wpisywał cyferki na karteczki,oceniajac psiaki.Suma cyfr od trzech sędziów dawała punktację psiakowi.Pies z najwyższą liczbą punktów wygrywal.Dodam tylko ,że nikt nie wiedział jaką ilość punktów zebrał jego pies i w/g jakiego schematu te punty były przyznawane.To pozostanie pewnie tajemnicą do następnej Wystawy Championów(przynajmniej dla mnie).Napisałam to jako ciekawostkę ,bo niektórzy Wyst.Championów w Kaliningradzie mogą kojarzyć z taką wystawą , jak wystawa championów w Lesznie,a nie powinni 8) Quote
ofca Posted May 30, 2005 Posted May 30, 2005 Gratulacje Króliczku!!! Ciesze sie ze wyjazd byl dla Was udany! Gratuluje takze Wszystkim dogomaniakom no i oczywiście ich świeżo upieczonym CH.Rosji :fadein: pozdrawiam iwona Quote
króliczek Posted May 30, 2005 Posted May 30, 2005 Dzięki Iwonko za gratulację . :D Udany to mało powiedziany .Tak szybko jeszcze nigdy nie udało nam się zrobić Championatu :D :wink: Quote
Asiaczek Posted May 30, 2005 Author Posted May 30, 2005 dorotal napisał(a):Z tego ze kingow tam nie bedze to nie jestem zaskoczoa, bo nawet na Eurazji ich nie ma. Ale ze buldozkow francuskich nie bylo to jestem w szoku. Na CACIB-ie w czerwcu ma byc klubowka buldozkow. zreszta mam buldozka ma z Rosji. Zrezygnowalam z wyjazdow wiosna do Kalingradu bo nie mam jeszcze championatow(choc juz sa bardzo blisko :D za tydzien powinien byc polski ml. championat, za 2 tygodnie litewsk mł.). Wystarczy ze tydzien temu bylam na łotwie i dostalam CAC i musze przyjechac jeszcze raz bo nie mam championatu. Do jesieni na wystawy w Kalingradzie (22.10, 26.11, 17.12) bede miala wyrobione championaty wiec na ktorejs z nich sie pojawie. Nie bylo czasem jakiejs zapowiedzi tych wystaw. A ile bylo ogolem psow na tych wystawach? Ta pazdziernikowa wystawa najmniej mi pasuje bo 2xCACIB+klubowka IX grupy jest w tym czasie w Budapeszcie. W jednym katalogu była informacja nt. wystawy 22-23.10.05, ale tylko, że taka wystawa jest. No i wystawy w 2006 r. Czyli trzeba wejść na ich stronę i tam popatrzeć. W drugim katalogu - info. "tylko zajawkowe" nt. wystawy 17.12.2005 r. i w 2006 r. Czyli to samo. Na jednej wystawie było 376 psiaków, a na drugiej - 411. Pzdr. Quote
króliczek Posted June 17, 2005 Posted June 17, 2005 Odświeżam ten temat ,choć było -minęło,a to z powodu kawałka papieru ,który prywiozłam ze sobą z tej wystawy. Nie wiem zupełnie co to jest .Jest na nim napisane tak:( tylko cyrylicą oczywiście) Dyplom Cziempiona Ruskoj Federacji Liubliakowo Sobakostwa czy cos takiego ....ale jest to taki malutki papierek-kwitek,który wcale na dyplom nie wygląda :roll: Może to trzeba gdzieś wysłać ,zeby dostać nowy ,ładniejszy :wink: A tak całkiem serio ,może ktoś mi powie co to takiego i co z tym mam zrobić? Dodam ,ze moj pies dostał go za BOB na Wystawie Wsjechrosyjskiej :) Quote
króliczek Posted June 17, 2005 Posted June 17, 2005 MARTYNA może wkleisz tutaj ten "kwitek". Boooooo... ja nie potrafię :oops: Quote
Martyna Posted June 17, 2005 Posted June 17, 2005 No to moze ja zaczne od poczatku o co chodzi :D Ktos na wystawie rzucil haslo, ze za BOB przysluguje Ch. RKF. troche to olalam, ale w koncu napsialam do hodoczyni flatow w Moskwie. wyslalam jej ten papierek: z pytanie czy to ten ch czy co to wogole :-)) Odpisala mi, ze to jest ch jeden z wielu organizacji w Rosji nalezacych do RKF (mam wrazenie ze to tak jakby u nas to byl np Ch oddzialu warszawskiego ;-) Dokladnie napsiala tak: "If your dog is the BOB or BOS at the Int. or ALLRUssian show - you will get the RKF CH title at once, if the show was a regional one - it will be the CH title of that very federation where the show was organized." Wydaje mi sie, ze te wystawy byly wrzechrosyjskie, a napewno jedna ;-) Ta hodowczyni niestety na nastepnego maila nie odpisala, ale dala mi znac, przez Polke mieszkajca tam, ze to jest blad organizatorow i powinnismy sie zglosic do nich :-) a ze ja niegadam po ros to ze tak powiem mam zwiazane rece ;-) to by bylo na tyle :-) Quote
króliczek Posted June 17, 2005 Posted June 17, 2005 Ratunku ,ludzie ,co my mamy teraz z tym papierkiem dalej zrobić?????? :o :o :o Quote
Savannah Posted June 17, 2005 Posted June 17, 2005 tajemniczy ten papierek Pzdr Villarica Siberians Quote
Savannah Posted June 17, 2005 Posted June 17, 2005 Asiaczku pomórz kroliczkowi Pzdr Villarica Siberians Quote
króliczek Posted June 17, 2005 Posted June 17, 2005 Asiaczek ma niestety ten sam problem( bo była z nami) :wink: Quote
Savannah Posted June 17, 2005 Posted June 17, 2005 oj, to juz nie wiem kto może poradzic?!?! Pzdr Villarica Siberians Quote
Asiaczek Posted June 22, 2005 Author Posted June 22, 2005 Na wystawę w Krakowie przyjedzie moja koleżanka z Rosji. Będziemy w sobotę przy baskach, potem przy chihuahua i grzywkach. Postaram się coś z nią wyjasnić. Zobaczymy. Generalnie chodzi o Championa Rosji i Championa RKF. Martyna ma racje, te championaty można zdobywac w różnych klubach (coś takiego, jak nasze oddziały). I w zależności od rodzaju wystaw, no i klubu - dostajesz troche inne tytuły. Ale dokładnie postaram się to wyjasnić w sobotę. Jest to jakies światełko w tunelu, co Króliczku, Martynko i Savannah? Pzdr. Quote
Recommended Posts