Dorota_Fiszer Posted January 25, 2005 Posted January 25, 2005 Czy ktos sie moze orientuje ile CACL potrzeba do championatu Luksemburga? Chodzi mi o rasy mysliwskie.Czy rzeczywiscie wystarczy jeden wniosek,jesli pies ma juz championat innego kraju? Quote
Asiaczek Posted January 25, 2005 Posted January 25, 2005 Zajrzyj na stronę: www.spaniel.pl Tam koleżanka z DGM opisała zasady zdobywania prawie wszystkich championatów. Luksemburg powinien być. Pzdr. Quote
Dorota_Fiszer Posted January 25, 2005 Author Posted January 25, 2005 Dzieki,bylam tam :D Ale niestety zamiescila tylko zasady przyznawania championatow dla ras nie podlegajacych probom pracy.... :( Quote
Asiaczek Posted January 25, 2005 Posted January 25, 2005 No to jesteś w punkcie wyjścia. A może by napisac do niej (jeżeli podała swój adres internetowy)? Ewentualnie wejdź na stronę Luksemburga lub do nich napisz. To jedyne, co Ci mogę poradzić. Pzdr. Quote
Dorota_Fiszer Posted January 25, 2005 Author Posted January 25, 2005 Napisalam do nich,bo na stronie nic nie ma. Mialam nadzieje,ze ktos moze wie lub ma taki championat :wink: Quote
Asiaczek Posted January 25, 2005 Posted January 25, 2005 U mojej zaprzyjaźnionej Holenderki, jej wszystkie psy mają Championaty Lux, ale to są rasy nie poddawane próbom pracy. A więc i tej strony nie pomogę. :cry: Pzdr. Quote
Asiaczek Posted January 25, 2005 Posted January 25, 2005 Dorota & Fiszer napisał(a):Napisalam do nich,bo na stronie nic nie ma. Mialam nadzieje,ze ktos moze wie lub ma taki championat :wink: Jak dostaniesz od nich odp., to poinformuj nas tutaj, na forum, OK? Pzdr. Quote
Asiaczek Posted January 25, 2005 Posted January 25, 2005 No to czekamy i trzymamy kciuki. Pzdr. Quote
Fuka Posted January 26, 2005 Posted January 26, 2005 a o jaka rasę chodzi? może napisz do klubu? bo ja mysle, ze generalnie powinno byc tak samo, chyba, że klub zarządzi inaczej. Quote
Dorota_Fiszer Posted January 26, 2005 Author Posted January 26, 2005 Odpisali mi z ich zwiazku,ze wystarczy jeden CACL jezeli pies ma juz championat swojego kraju.Podalam rase,wiec chyba uzytki nie potrzebne?? Ale my w sumie uzytki tez mamy :D :wink: Chodzilo mi o goldeny.Tak wiec chyba wybierzemy sie do Luksemburga w lipcu :wink: Quote
dorotal Posted January 26, 2005 Posted January 26, 2005 Pod warunkiem, że jest wystawiony w klasie championow, jesli w klasie otwartej, posredniej albo uzytkowej to 2 razy. Tak mi odeslali z ich zwiazku jak zbieralam dane do championatow Quote
Fuka Posted January 26, 2005 Posted January 26, 2005 i tak jest, howgh My z foksem robilismy dwoma wystawami w klasie posredniej (na cacibowce i klubowce w dwa tygodnie) i dzieki temu polski championat konczył juz z klasy championow. Generalnie oni z tego żyja, bo w krajach osciennych championaty robi sie długo i trudno i tak wszyscy wala do Luxemburga :D Quote
Dorota_Fiszer Posted January 26, 2005 Author Posted January 26, 2005 To juz gorzej :( Tego mi nie napisali,ale moze tez moje pytanie bylo malo konkretne? Napisze do klubu rasy w takim wypadku,bo w championach nie wystartuje... Quote
Fuka Posted January 26, 2005 Posted January 26, 2005 Możesz napisać, ale tak jest - jednym Cacem w klasie championow, a dwoma - w pozostałych. Ale to i tak ułatwia, więc chyba warto kopsnąc sie dwa razy. Polecam zgłoszenie do klasy użytkowej - uzytkowcy raczej mniej jezdza, wiec jest szansa na korzystniejsza stawke, szczegolnie, ze miejscowych psow tam raczej mało. Gdybyś chciała jechac - może sie dogadamy na wspolna wycieczke? Bo samemu drogo, więc nie myslałam o tym, ale z kims :roll: Quote
Martyna Posted January 26, 2005 Posted January 26, 2005 Mi jeszcze napisala znajoma, ze to musi byc CACIBowka ;) tak zeby uscislic :)))) Quote
Sonya-Nero Posted January 26, 2005 Posted January 26, 2005 [quote name='Fuka']i tak jest, howgh My z foksem robilismy dwoma wystawami w klasie posredniej (na cacibowce i klubowce w dwa tygodnie) i dzieki temu polski championat konczył juz z klasy championow. Generalnie oni z tego żyja, bo w krajach osciennych championaty robi sie długo i trudno i tak wszyscy wala do Luxemburga :D .... tak fajnie być już dorosłym championem w wieku 17 miesięcy.... co prawda nie Luksemburga ale Bośni & Hercegowiny :D :roll: A marzy się nam i Luksemburg w tym roku. Quote
Dorota_Fiszer Posted January 26, 2005 Author Posted January 26, 2005 Martynka,no cos Ty :wink: ??? Wiem,ze na pewno CACL z klubowki liczy sie do championatu. Fuka, Baaaaardzo chetnie,bo sprobowalabym z obydwoma ( a one do innych sedziow jezdza),wiec zapewne za jednym razem sie nie da :wink: Quote
Fuka Posted January 26, 2005 Posted January 26, 2005 Bo tam bodaj nie ma innych wystaw - tylko klubówki i cacibówki 8) Dorota & Fiszer napisał(a): Fuka, Baaaaardzo chetnie,bo sprobowalabym z obydwoma ( a one do innych sedziow jezdza),wiec zapewne za jednym razem sie nie da :wink: To ja idę sprawdaic sędziow :D Quote
Asiaczek Posted January 26, 2005 Posted January 26, 2005 Oj, dziewczyny, zanęciłyście mnie tym Luksemburgiem. Może i ja się zastanowię? Sprawdzę terminy w Internecie i... zobaczymy. Pzdr. Quote
Fuka Posted January 26, 2005 Posted January 26, 2005 ja też sobie narobiłam apetytu, sędziowie ciekawi, tylko potem spojrzałam na date i.... :oops: Wielkanoc to ja spedzam w domu z rodzina. Spsiałam, ale jeszcze nie do tego stopnia 0X :hmmmm: chyba nic mi innego nie pozostaje - tylko poczekac do wrzesnia :evil: Quote
Asiaczek Posted January 26, 2005 Posted January 26, 2005 No tak, co Wielkanoc, to Wielkanoc. A ja 2 lata temu pojechałam właśnie na taką wielkanocna wystawę 2xCACIb do Silvaszvarad/Węgry. I bylam mocno zdziwiona tym tłumem wystawców! I to zarówno I dnia, jak i II. Co prawda u Rodziny miałam przechlapane, ale wrażenia niesamowite. Pogoda, teren, nagrody... To była naprawdę niesamowita przygoda. Ale na razie nie planuję takiego "wyskoku"; muszę trochę odczekać. Pzdr. Quote
Fuka Posted January 26, 2005 Posted January 26, 2005 Asiaczek - Polakow tez kupa była - chyba ten koń wszystkich skusił :wink: Pojade tam w tym roku - termin lepszy, bo połowa maja i sedziowie znamienici bardzo :D Jakby co - mamy miejsce dla jednej osoby z niezaduzym psem :D Quote
Ka-Vanga Posted January 27, 2005 Posted January 27, 2005 Hmmmm a ciekawe czy to prawda, ze do mlodziezowego championatu wystarczy tylko jeden CAJC :hmmmm: . Quote
Recommended Posts