Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam
Moja suczka cztery dni temu urodziła szczeniaczka , następnego dnia po porodzie u szczeniaka wystąpiła biegunka, natychmiast pojechaliśmy do weterynarza, który podał kilka zastrzyków. Biegunka utrzymuje się do dzisiaj weterynarz kazał nam codziennie przychodzic z małym po zastrzyki. Dodam że mama szczeniaka przyjmuje antybiotyk po cesarce. Mam wrażenie że wet nie wie co jest szczeniaczkowi. Natomiast gdy dzwoniliśmy do innego weta radził podać węgiel. Szczenię zachowuje się normalnie, ma wielki apetyt i jedyne co mnie nie pokoi to wlaśnie ta biegunka żółtego koloru. Czy ktoś już spotkał się z takim przypadkiem? Bardzo proszę o odpowiedź.

Posted

Czy suka karmi szczeniaka?

Jeśli tak to czy suka ma dobre kupy?

Jeśli suka ma luźne kupy to i szczenięta mogą mieć. Maluchom nie podaje się węgla. Ale jeśli suka ma luźną kupę to mozesz podać jej Karbowital, a do jedzenia ugotowaną marchew, jajko na twardo.

A tak wogóle to szczenięta nie mają takich kupek jak dorosłe psy, własnie taką żółtawą na samym poczatku, więc moze wszystko jest w porzadku?

Posted

Tak suka karmi szczeniaka i ma normalne kupy. Ale ze szczeniaczkiem jest wszystko w porządku, nic mu juz nie podawalismy a jego kupy robią się normalne. Dzieki za odpowiedz