Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

jutro rano o 9 umówione jesteśmy z Febe u pewnej Pani i jej córki, co szukają takiej psinki jak nasza Febe, niestety nie wiem nic o nich aż tak, dowiem się na miejscu, na szczęście jest to we Wro i wezmę Febe żeby zobaczyć ich reakcję i odwrotnie. i w ogóle obczaić :cool3: poleciła mi ich wetka, zobaczymy, dam znać w południe gdzieś

bajer jest taki też, że Febunia przy pierwszym kontakcie pokazuje ząbki, taki teścik im się zrobi, jak wykażą zrozumienie że się boi i że wystarczy ciepło a jej przejdzie to zdadzą, jak będą marudzić to do widzenia i wracam z Febe na chatę :eviltong:

• Replies 452
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

we Wrocławiu takie słońce że można zemdleć z gorąca.
Nie udało się. Państwo mają po 80-90 lat. To za dużo żeby nowego psa brać, a poza tym Febe była dla nich za duża... Wracałyśmy 2 godziny, takie korki we Wrocławiu że masakra. Teraz poszła spać.

Posted

ja kontaktowałam się z ich córką, ale zrozumiałam że to ma być dla tej córki córki, rozumiecie? :roll: że ta Pani z którą rozmawiałam chciała dla córki, a chciała dla matki..

Posted

w autobusie patrzyła non stop przez szybę, co się tam dzieje na zewnątrz, oczywiście jedzie siedząc na siedzeniu

a to już w domu, zmęczona śpi sobie biedulka

Posted

mam dylemat. W tym domu z tymi Państwo mieszka ich dorosły bardzo syn. Jak wróciłam do domu, to zadzwonili do mnie i mówią, że by Febe jednak chcieli zaadoptować, bo kochają zwierzęta.
Opiszę Wam ten domek: to dom z ogródkiem, mają dużego psa, łagodnego, śpi i bawi się z kotami... mają też 3 koty. Piesek (Toni) ma budę z kołderkami w środku, kanapę na ogrodzie do spania pod dachem, i może też w domu spać. Mówią, że nie wyobrażają sobie żeby pies był na łańcuchu, są jak najbardziej za sterylizacją. W przeszłości przygarniali bezdomniaczki.
Ja nie wiem jaka Febe jest do kotów, bo chyba chce je gonić, tam u Pani nie była zainteresowana kotem bo była wystraszona, ale tej Pani dała się głaskać, natomiast na Toniego kłapała ząbkami, nie dała się mu ruszyć, ona taka malutka przy nim jest, a Toni był zainteresowany nią.
to jak myślicie?
wszystko fajnie a z drugiej strony szkoda bo Febe przez pierwsze 2 dni będzie się bała.

Posted

mam dylemat. W tym domu z tymi Państwo mieszka ich dorosły bardzo syn. Jak wróciłam do domu, to zadzwonili do mnie i mówią, że by Febe jednak chcieli zaadoptować, bo kochają zwierzęta.
Opiszę Wam ten domek: to dom z ogródkiem, mają dużego psa, łagodnego, śpi i bawi się z kotami... mają też 3 koty. Piesek (Toni) ma budę z kołderkami w środku, kanapę na ogrodzie do spania pod dachem, i może też w domu spać. Mówią, że nie wyobrażają sobie żeby pies był na łańcuchu, są jak najbardziej za sterylizacją. W przeszłości przygarniali bezdomniaczki.
Ja nie wiem jaka Febe jest do kotów, bo chyba chce je gonić, tam u Pani nie była zainteresowana kotem bo była wystraszona, ale tej Pani dała się głaskać, natomiast na Toniego kłapała ząbkami, nie dała się mu ruszyć, ona taka malutka przy nim jest, a Toni był zainteresowany nią.
to jak myślicie?
wszystko fajnie a z drugiej strony szkoda bo Febe przez pierwsze 2 dni będzie się bała.

Posted

xmartix - ale tu niestety ale musi paść pytanie co będzie z psem jak starsi państwo nie będą mogli się nim już zajmować, albo jak nie daj boże zejdzie im się z tego świata? czy syn też chce Febe? czy syn ma dzieci albo czy będzie miał, albo czy nei planuje wyjeżdżać za granicę? żeby za kilka lat nie było tragedii bo państwo trafili do szpitala a psa nikt nie chce - to delikatna i niełatwa sytuacja

co do tego, ze przez pierwsze dwa dni będzie się bała - to w każdym nowym miejscu - musiałaby zostać u Ciebie żeby tego nie przechodzić ;)

• 2 weeks later...
Posted

miałam telefon od pewnej pary małżeńskiej ok 60 lat, stracili swojego pieska i chcieliby przygarnąć Febunię ale najlepiej po sterylizacja, mieszkają w Świebodzicach, znacie kogoś żeby podszedł do nich na wizytę?
niestety może też tak się stać że będą szukać dalej i nie poczekają na to aż Febunia będzie wysterylizowana bo sterylkę nie załatwie raz dwa

Posted

spróbuj przez wyszukiwarkę userów na dogo znaleźć kogoś stamtą, a jak nie ma to z Wałbrzycha, albo Świdnicy - mnie nie działa wyszukiwarka kurcze :angryy:

edit: znalazłam na mapie pomocy dogo z Wałbrzycha jest apbt_sól a ze Świdnicy rotek_ - pisz do nich maja po ok 10 km do Swiebodzic to może dadzą radę