Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 452
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tak jak napisałam - Febisia od wtorkowego wieczora jest już u siebie w domu w Opolu. Pani jest młodą emerytką, pan jeszcze pracuje, a syn studiuje. Na pożegnanie Febe dostała w prezencie od moich miśków nową czerwoną obróżkę i smyczkę, chociaż państwo przyjechali ze swoimi rzeczami po ich niedawno zmarłym jamnisiu. Na drogę dostała też trochę suchej karmy i ulubione kocie puszki, ale nowa pańcia powiedziała, że za parę dni Febe będzie dostawała gotowane żarełko.
Zadzwoniłam do nowej pańci, żeby się dowiedzieć jak sunia sobie radzi - i tu niespodzianka, bo o wiele lepiej niż wtedy jak przyjechała do mnie.
Kolację zjadła już w nowym domku bez problemów, a przy "ludzkiej" kolacji oczywiście żebrała:evil_lol:. Załatwiła się już na pierwszym spacerze, wieczorkiem pokazywała nie tylko brzuszek, ale niestety też ząbki:mad:. Państwo jednak uprzedzeni o tym i trochę poćwiczyli u mnie obłaskawianie niuni - na szczęście smaczki działaja skutecznie, chociaż na razie panowie muszą się bardziej starać o względy Febe. Na następny dzień sunia nawet wskoczyła już na chwilę na kolana u nowego pańcia, z nową pańcią też się wylegiwała na fotelu, a więc mam nadzieję, że wszystko za jakiś czas się unormuje i będzie OK.

Posted

Myślę, że chyba można zmienić tytuł.
Za parę dni muszę jeszcze spotkać się z państwem, żeby dopełnić formalności, tzn. podpisać umowę (dzięki uprzejmości Magdy sunia została "przygarnięta" przez Fundację "Fioletowy Pies") i przekazać książeczkę zdrowia suni ze wszystkimi wpisami od weta.

Posted

moze ktos dallby DT innej suczce?
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=148741

missieek napisał(a):
dostalam informacje ze od okolo 3 miesiecy w miejscowosci pod olkuszem koczuje suka
biega kolo drogi szybkiego ruchu, jest nieduza, ok 13kg
w zeszlym tygodniu miala cieczke, zchodzily sie samce, dlatego moze byc zaciazona
jest mloda - mozliwe ze kilka miesiecy, podchodzi do osoby ktora ja dokarmia, obcych sie boi

potrzebny DT, cokolwiek
trzeba ja wykastrowac - w tym moge pomoc
tylko gdzie ja dac po zabiegu?!

• 6 months later...
Posted

Fester szuka domu
juz od 2 tygodni jest u mnie
jego Pani trafila do szpitala
w dniu wyjazdu poprosila mnie o opieke
nie wiedziala na ile jedzie
maz nie jest w stanie sam zajac sie psem
bo jak Pani nie ma to on wyje
Pani bedac na emeryturze spedzala z nim duzo czasu

wczoraj dzwonilam zapytac jak wyglada sytuacja
Pani nadal w szpitalu
jeszcze tam zostaje
potem rehabilitacja
ustalilysmy ze szukamy dla psa domu

potrzebne ogloszenia
kto pomoze?

teraz reaguje na imie Felek
przypominam ze wykastrowany
bardzo fajny pies, kontaktowy
bardzo lubi przytulanie
na poczatku do obcych z rezerwa, ale szybko sie przekonuje
jeszcze sie boi szybkich ruchow, podniesionego glosu
chodzi na smyczy, zachowuje czystosc
koty pogania, dlatego dom bez kotow
dogaduje sie z innymi psami

• 2 weeks later...
Posted

dopiero teraz odczytałam maila od Ciebie Missieek...kurcze...biedny Fester. coś wymyślimy, teraz nie wiem co, ale coś na pewno. muszę pomyśleć tylko, eh...nie zasnę dzisiaj przez Ciebie Festerku mój...:(

Posted

i jak tam? nic się nie ruszyło? ma jakieś ogłoszenia? ja dzisiaj znalazłam na ulicy psa, który w panice biegał między autami i nie wytrzymałam - wzięłam go do domu...ale muszę coś wymyślić, bo już jutro wyjeżdżam z Krakowa. dzisiaj porobię ogłoszenia, pewnie ktoś go zgubił, adresówki niestety brak i też nie wiem co robić...:( swoją drogą piękny i przyjacielski psiak z niego...nie zakładam mu jeszcze wątku, bo może ktoś się do jutra po niego zgłosi. idę na razie porozwieszać info po okolicy. jak do jutra się nikt nie zgłosi to co? schron? może ktoś z Was cioteczki miałby wolne miejsce dla wesołka? missieek u Ciebie by się nie zmieścił na upartego? ehh...nie wiem co robić:( sorry Fester, że Ci zaśmiecam wątek, ale szukam pomocy. A tobie to znajdziemy super domcio już raz na zawsze...dziewczyny help! :(

Posted

Kenny napisał(a):
i jak tam? nic się nie ruszyło? ma jakieś ogłoszenia? ja dzisiaj znalazłam na ulicy psa, który w panice biegał między autami i nie wytrzymałam - wzięłam go do domu...ale muszę coś wymyślić, bo już jutro wyjeżdżam z Krakowa. dzisiaj porobię ogłoszenia, pewnie ktoś go zgubił, adresówki niestety brak i też nie wiem co robić...:( swoją drogą piękny i przyjacielski psiak z niego...nie zakładam mu jeszcze wątku, bo może ktoś się do jutra po niego zgłosi. idę na razie porozwieszać info po okolicy. jak do jutra się nikt nie zgłosi to co? schron? może ktoś z Was cioteczki miałby wolne miejsce dla wesołka? missieek u Ciebie by się nie zmieścił na upartego? ehh...nie wiem co robić:( sorry Fester, że Ci zaśmiecam wątek, ale szukam pomocy. A tobie to znajdziemy super domcio już raz na zawsze...dziewczyny help! :(

moze to poschroniskowiec jakis
najlepiej podejsc do najblizszego weta i sprawdzic czy ma chipa
wklej jego zdjecia
moze byc tu

Posted

hurraa, nie trzeba już, dzięki missieek! zuzaneczka pomogła mi znaleźć właścicieli przez ogłoszenie w necie :D wabi się Tobi i jego rodzinka zaraz tu po niego przyjedzie...ufff...dzień pełen wrażeń, podobno zaginął wczoraj, widzę właśnie że wszędzie ogłaszany. tak więc Fester do domku już! dzwoniła do mnie dzisiaj Pani Finki i pytała czy nie mam jakiegoś tymczasowicza bo Jej znajoma szuka pieska dla siebie. Podałam więc Twój numer missieek - może to szansa dla Festerka :) ma dzwonić, także oczekuj :)

• 2 weeks later...
Posted

wczoraj zawiozlam Festera do nowego domu do Rzeszotar pod Krakowem
mam nadzieje ze to juz jego ostateczna przystan
rodzinka naprawde ciepla, lubiaca psy
mam nadzieje ze on pozwoli poznac sie od jak najlepszej strony
na poczatku jest strachliwy w kontakcie

Kinya dziekuje za sprawdzenie domu!! :Rose: