Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Patisa']a jak cotonowym poszło wczoraj w NDM?

Patisa - najpierw przyjmij gratulacje za brawurowy debiut Twój i Twoich kropek :multi: Tak trzymać!.

Nasze maluchy: pies i suczka też debiutowały w młodzieży. Przyjechaliśmy sporo wcześniej, bo baliśmy się, czy psiaki potrafią się odnależć w hali, w gwarze, hałasie i tłoku. Suczka zaaklimatyzowała się w 3 minuty i już po chwili postanowiła zaprzyjażnić sie z wszystkimi przechodzącymi koło nas psami i zalizać każdego, kogo twarz znajdowała sie w jej zasięgu, niezależnie od tego, czy ktoś pochylał sie nad nią, głaskał w parterze swojego psa albo ze stołeczka obserwował akcję w ringu, nie przepuściła nikomu.
Piesek początkowo był bardziej zdystansowany, ale suczka go nakręciła. Po prostu żal mu się robiło, że ona taka przez publikę głaskana, pieszczona i zaczął podbiegać, ale zawsze w ślad za nią, po swoją porcję pieszczot.

Taki styl bycia sprawił, że psiaki wyszły na ring niestety szare /ach ta hala/, ale sędzia był łaskaw: piesek i suczka dostały ZW. Młodzieży, potem piesek wygrał porównanie z siostrą, a następnie porównanie z dorosłą suczką i zarobił BOB-a.
Duma nas rozpierała i postanowiliśmy dalej znęcać sie nad psem i czekać na finały.
W Best Junior sędzia na psiaka nawet nie spojrzał, natomiast mieliśmy swoje 0,5 minuty w BOG IX grupy. Sędzia wybrał psiaka do finałowej siódemki. :loveu:. Tego zaszczytu nasz, niespełna 11- miesięczny, Lordzik już nie zdzierżył i gdy sędzia podszedł, by go kolejny raz pomacać, psiak padł i zaczął udawać ścierkę do podłogi:evil_lol:. I tym akcentem zakończyłiśmy nasz udział w nowodworskiej wystawie.
pozdr.

Posted

Gratuluję sukcesu, Pani Tereso. Piesek w przeciwieństwie do Pani zachowania, bardzo ładny. Mam nadzieję że będziecie go dużo wystawiać.

Wracając do Pani postu... Na przyszłość mam dla Pani szczerą radę - niech się Pani dobrze zastanowi nad doborem słów i zwrotów których publicznie Pani używa wobec innych osób. Jako była policjantka powinna Pani zdawać sobie sprawę z konsekwencji stosowania wyrażeń uznanych za obraźliwe, a takim na pewno jest dla każdego hodowcy "fabryczka szczeniaków". Kolejny adresat Pani potwarzy, bo tak odebraliśmy Pani post, może okazać się mniej wyrozumiały niż my.

Darek

Posted

[quote name='cotons rule!']Patisa - najpierw przyjmij gratulacje za brawurowy debiut Twój i Twoich kropek :multi: Tak trzymać!.

Dziękuję.

My tak daleko nie zaszliśmy niestety...jej, BOB, BOG to się nazywa:cool3:
Ale na pierwszy raz jest dobrze, Frodo także się zaaklimatyzował z czasem, chociaż na początku nie było za ciekawie.

Au Clair de la Lune
a Wy też byliście? Jak Wam poszło?

Kurczę, ale żałuję, że nie mogłam sobie Was pomacać wszystkich :placz: ( Waszych psiaków ;):lol: )

http://img223.imageshack.us/img223/9807/img0088b.jpg

jakie wspaniałe!:crazyeye::loveu:

Posted

Au Clair de la Lune napisał(a):
Nie , nie było nas w NDM. Pierwsza wystawa w Polsce na której będziemy to Opole. A potem też raczej rzadko: na pewno W-wa, Białystok i Poznań.

Ooo...ale i tak nic straconego ;)

No to w takim razie życzę powodzenia wszystkim cotoniarzom, jest Was mała grupka, a mimo to o rasie słychać! :cool3:
Działajcie tak dalej!

• 2 weeks later...
Posted

Zachęcony sukcesmi rodzeństwa w Nowym Dworze Mazowieckim, szykuje się do debiutu wystawowego kolejny piesek z ostatniego miotu Gabi.

Malec już bardzo polubił stanie w pozycji wystawowej:

radośnie też gania na ringówce:

Zupełnie nie wiem czemu mam wrażenie, że z tym debiutem może być problem:evil_lol:

Posted

[quote name='cotons rule!']Zachęcony sukcesmi rodzeństwa w Nowym Dworze Mazowieckim, szykuje się do debiutu wystawowego kolejny piesek
z ostatniego miotu Gabi.

Malec już bardzo polubił stanie w pozycji wystawowej:

http://img4.imageshack.us/img4/5666/kinio7.jpg

radośnie też gania na ringówce:

http://img7.imageshack.us/img7/3276/kinio8.jpg

Zupełnie nie wiem czemu mam wrażenie, że z tym debiutem może być problem:evil_lol:

Ho,ho,ho ... widać, że malec ciężko ćwiczy przed występem ... początki zawsze bywają trudne, może jest trochę nieśmiały :oops:
rozumiem, że piesek na zdjęciach to brat cotonka pokazywanego w nowym dworze? na cotonkowym forum wyczytałam, że na wystawie strasznie zagadywano sędziego przy ocenie pieska ...

Posted

Amber - pieseczek to rzeczywiście miotowy brat malucha z Nowego Dworu.
Nie jest on w żadnym razie nieśmiały, to wulkan energii, radości i ciekawości. Zajęcia z ringówką setnie go nudzą, więc nie tak trudno pokazać jaką ma minę, gdy "jest w pracy". Obawiam się, że na ringu, po serdecznym przywitaniu sędziego i konkurencji, może uznać, że jest jeszcze mnóstwo ciekawych rzeczy do obejrzenia i .....dać w długą.

Ale chwileczkę postać spokojnie juz potrafi:

Wypowiedzi na "cotonkowym forum" komentować nie będę. Mam jednak fotkę z porównania o BOB-a w Nowym Dworze i proszę sama odpowiedz sobie na pytanie czy konieczne było "straszne zagadywanie sędziego"

pozdr.

• 1 month later...
Posted

Miło,że psinka Ci sie podoba, no i przede wszystkim, że chciało Ci się zajrzeć do takich staroci. W międzyczasie i debiutanci z ND. i "wełniak" pokończyły Młodzieżowe Championaty Polski i teraz będą czekać aż obrosną, żeby zmierzyć się z dorosłymi psami.
Niepotrzebnie baliśmy się o wystawienie Kinga. Trema wystawowa tak utemperowała jego temperamencik, że było prawie dobrze /chociaż wiadomo, że "prawie" czyni różnicę/.
pozdr

Posted

cotons rule! napisał(a):
Miło,że psinka Ci sie podoba, no i przede wszystkim, że chciało Ci się zajrzeć do takich staroci. W międzyczasie i debiutanci z ND. i "wełniak" pokończyły Młodzieżowe Championaty Polski i teraz będą czekać aż obrosną, żeby zmierzyć się z dorosłymi psami.
Niepotrzebnie baliśmy się o wystawienie Kinga. Trema wystawowa tak utemperowała jego temperamencik, że było prawie dobrze /chociaż wiadomo, że "prawie" czyni różnicę/.
pozdr

U nas z kolei było nieco inaczej...Frodek się trochę stresował, atmosfera mu wcale nie nie pomogła się wyluzować, a jednak!
Całkiem odprężony wszedł na ring, zgarniając złoto i zaskakując Pancię, sędzinę i pewnie siebie samego :loveu:

Też nie było idealnie, ale zakładam, że z czasem będzie lepiej - oby.
Wam wszystkim cottoniarze życzę coraz lepszych wyników na wystawach!
Pozdrawiam;)