Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

powiedzcie mi prosze jak tam u waszych pudelsow poped łupu wyglada-w sensie sa zakochane w pilce tak na serio czy nie zawsze? ;)

ktos z pudelsami duzymi moze OBI cwiczy? w ogole jakies szczeniaki sie duzych szykuja w tym roku?;)

Posted

jo_ann co do XXL pomponów to się szykują małe gadziny, myślę że http://www.klubpudla.pl/ dobrze cię nakieruje. Jeżeli chodzi o OBI to nie mam zielonego pojęcia co i gdzie natomiast kilka sztuk w Polsce ćwiczy agility i to jest pewne jak w banku. A jeżeli chodzi o piłkę to moja małpa uwielbia każdą zabawę aby była dość wyczerpująca :p

Posted

jo_ann napisał(a):
powiedzcie mi prosze jak tam u waszych pudelsow poped łupu wyglada-w sensie sa zakochane w pilce tak na serio czy nie zawsze? ;)

Moja Pudel nie jest tak bardzo nakrecona jak Kenia, ale jest. Szarpie sie, warczy, goni, przynosi....ale wiem, ze to ja musze zakonczyc zabawe pierwsza, bo po pewnym czasie sobie odpusci i pojdzie do innych.
Kenia natomiast chyba moze wisiec na pilce w nieskonczonosc......:roll:

Dodam, ze to rodezjan i ze podobno jedyny co kocha pilke na zaboj :-o

Posted

Szelma lata za piłką o kazdej porze dnia i nocy, nie zna umiaru i ja też piłeczkę muszę jej dozować, ale nie dlatego że się znudzi tylko w końcu padnie...:shake: Przez jakiś czas rzucałam jej frisbee- na to jeszcze bardziej się nakręca, teraz już tylko rekreacyjnie od czasu do czasu.
W agility biega i to kocha, natomiast obi jest zdecydowanie nudne, no bo ile można chodzić przy nodze i wykonywać siad, leżeć, zostań, itd... Jednak pudel to ne owczarek, musi mieć bardziej urozmaicone, najpierw 3 razy się zastanowi a dopiero później wykona albo stwierdzi, że jednak można trochę oszukać i zrobić coś w inny sposób:cool3: Ale wiem, że są takie co ćwiczą obi i z bardzo dobrym rezultatem.

Szczenieczki w najbliższym czsie będą w hodowli Nontiscordardime (www.duzypudel.republika.pl) Zapraszam!

O sportowych pudlach możesz trochę poczytać na www.poodles-in-scandinavia.com

W Polsce duży apricot ćwiczył IPO, na dogo gdzieś są zdjęcia, fenomenalnie to wygląda.

W USA jest faja hodowla nastawiona na użytkowość, jeśli jesteś anglojęzyczna to warto sobie przeczytać co tam piszą Poo'Pla Standard Poodles - Home
W 'Mój Pies' albo "Przyjaciel Pies" był jakiś czas temu wywiad z właścicielką hodowli.

Posted

dzieki za info!

Aniu, Twoja suka to z tej wlasnie hodowli?

widze, ze warszawianki jestesmy, moze mi kiedys pokazesz to pilkowe zwierze?:evil_lol: my na polach czesto cwiczymy na przyklad :cool3: