Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Radom nie ogłosił wprawdzie jeszcze obsady sędziowskiej, ale ja wiem, że jak dobrze pójdzie, to teriery (przynajmniej niektóre :)) będą sędziowane przez wybitną amerykańską sędzinę, Mareth Kipp. Mareth od wielu lat hoduje Airedale Terriery i jej hodowla jest jedną z najbardziej wpływowych na rozwój rasy w USA. Sędziowała m. in. na wystawie światowe w Argentynie, wielokrotnie na Montgomery i innych klubowych wystawach w USA, oraz w Anglii. Tak więc jej występ w Radomie to okazja dla polskich wystawców, aby wystawić psa u doświadczonego zagranicznego specjalisty. Ostatnio mamy takich okazji coraz więcej i to cieszy. :)

Mareth to moja stara znajoma, hodowczyni mojej Lotki, więc ja nie będę u niej wystawiać, za to będę tłumaczyć. :) Tak że dodatkowo będzie można liczyć na sensowne opisy. :)

• Replies 136
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 5 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

Mam problem, bo zgłosiłam psa do klasy użytkowej, ale musze go przenieść do championów. Dzwonie do oddziału, ale nikt nie odbiera. Pisałam emila, ale nikt nie odpisał. Dopiero dzisiaj się skapnęłam ze związek jest zamknięty do końca lipca:oops:. No i nie wiem co teraz:niewiem:. Boje się, ze jak zdzwonię do nich juz po urlopie to powiedzą mi, ze za późno bo juz po zgłoszeniach:-(. Zastanawiam się czy nie zgłosić psa drugi raz...

• 4 weeks later...