Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Hej ja też byłam na wystawie i po pierwsze to bardzo sodobały mi się dwie rasy - adriadle terrier (czy dobrze napisałam?) i owczarek Briard. Są bardzo piękne, muszę się jeszcze zainteresować tymi rasami przed kupnem szczeniaka ;).
Po drugie to trochę za długo trwały te wszystkie wybory "najlepszy pies z grupy" itd (jeśli chodzi o finały). Zostałam oczywiście do końca ale moja siostra już przy grupie piątej się pytała kiedy koniec hehe, a połowa ludzi też właśnie wtedy zaczynała wychodzić, brawa były mniejsze itd. Nie wiem czy się da, ale mogliby to jakoś skrócić :P.
Po trzecie to dość niepochlebne komentarze wśród publiki były o wystawcach, którzy podnosili na finale psy małych ras za ogon i smycz, przestawiając je np. przed sędziego, czy nawet stawiając w taki sposób psa na podium (mnie też się to niezbyt podobało, nieestetyczne). Nie wiem czy wiecie o co mi chodzi.. Pies nieruchomy, a właściciel przenosi go w powietrzu trzymając za smycz i za ogon (te smycze trochę szubienicę przypominają, to takie głupie skojarzenie ;)).
Po czwarte wreszcie zobaczyłam na żywo psa faraona, specjalnie spieszyłam się na 12:00 żeby móc obejrzeć tę suczkę, ale była chyba nieobyta z wystawą bo skakała na swoją panią i ją gryzła, hihi (bardzo słodka :loveu:).
A po trzecie to wstawię niedługo filmik z ringu gdzie były oceniane owczarki niemieckie - tam to dopiero było szaleństwo! Na żadnym innym ringu nie było takiego zamieszania i hałasu jak tam, byłam w szoku jak zobaczyłam ten tłum biegnących ludzi wokół ringu! A wytłumaczy mi ktoś dlaczego owczarki niemieckie prezentuje się inaczej niż inne rasy, tzn. muszą one biec przed prezenterem, a nie obok niego??
No, to chyba wszystko, mam nadzieję że nikogo moja opinia nie urazi, pozdrawiam! :)

• Replies 551
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='panienkabubu']Gratulacje ;-)

Moon - kto był drugi na grupie?bo III sznut mini z tego co wiem...
;-)
Nie wiem bo jak sędzie olał dwa piękne dogi(jeden mój:evil_lol:), to przestała mnie interesować ta impreza :lol:.
A tak na serio po zwaleniu z ringu musiałam szybko zmykać do domu..i nie mogłam popatrzeć na resztę finałów :(

Jakby ktoś miał jeszcze tego błękitnego bunia na zdjęciu, to wstawcie albo wyślijcie na natalia-natalia@o2.pl. Z góry dziękuje!.

Posted

pati1033 napisał(a):
numerek 1350 :)
prowadzilam ja ja- dziewczyna w bialej marynarce i jeansach :)

No niestety... przejrzałam swoje fotki i nie udało mi się Was uchwycic :(

Posted

panienkabubu napisał(a):
Gratulacje ;-)

Moon - kto był drugi na grupie?bo III sznut mini z tego co wiem...

Kingula - kiedy ogarniecie wyniki finałów? ;-)

II ba BOG II byl Buldog Angielski Dangerous VICTORY

Jutro bede obrabiac fotki wiec bede identyfikowac zwycieskie psy :evil_lol:

Posted

kingula napisał(a):
Podroz do Poznania koszmar- zepsul sie nam samochod na autostradzie, w ostatniej chwili zabralismy sie z bardzo mila Pania, wlascicielka szpica wilczego :loveu: która takze jechala na wystawe. Dotarlismy spoznieni i tylko w polowie skladu, zatem nie dalismy rady wykonac naszego planu w 100% :shake:
Nie mamy wywiadów oraz migawek z ringów, bowiem jak dojechaliśmy ocena wielu ringach dobiegala konca :shake: mamy za to wszystkie finaly i inne "atrakcje" z ringu glownego, plus oczywiscie fotki :multi:

To nie mogę się doczekać, bo uczestniczyłam w tych atrakcjach :)

Posted

BOG
1.Seter gordon ARAGON z Ojcowskiej Doliny
2.Seter angielski VENTU AT MARIS Magenta
3.Seter irlandzki Gipsy Wind z Arislandu

Penny Williams (GB)-wyżły brytyjskie i BOG
Josef Jursa (SK)-pozostałe rasy

Photos by Dave (legawce.com)

Posted

my tez sie pochwalimy a co :evil_lol:

dozki wywalczyly co tylko mogly w swoich klasach tak wiec moje wnuki:
Zaspany Zeus z Korczówki - I wo BEST PUPPY
Zaskakujący Zenek z Korczówki - II WO
Zakręcony Zyg-Zak z Korczówki - IIIWO
i moje sloneczko
Zachwycająca Zuzanna z Korczówki - I WO przegrala z bratem walke o tytul BEST PUPPY :evil_lol:

jestem szczesliwa tym bardziej ze sedzia uznal ze maluchy w klasie szcvzeniat zasluzyly na medale:crazyeye: i z takowymi wrocily do domku :)
gdyby ktos mial moje kurczaczki to prosze dac znac... na maila najlepiej zkorczowki@op.pl
Zyga

zenek

Zeus

zuzia

Posted

Wiktor napisał(a):
Czy mógłby ktoś podać stawkę berneńczyków ;) Chociaż psy młodzieży :p

Psy
Młodzież:
BRUNO Wąwolnickie Wzgórza
DENVER Eleuteria
DEXTER Niebieskie Moczary
DUBAJ Eleuteria
DYZIO Niebieskie Moczary
HARRISON Berneńskie Rancho
PARYS Bler
TREY von Romanshof

Posted

Gusia, niestety nie mam fotek z pokazow, wiem jednak ze wszystko bedzie na filmie.
Wlasnie obrabiam fotki z finalow (pudla :evil_lol:), w drugim rzucie bede dodawac migawki z wystawy i luzne zdjecia z finalow.

Posted

[quote name='Darianna']kingula - a BISy Juniorów macie? :D

Pudla mamy wszystkie, inne fotki z ringu glownego- nieliczne, ale sa :evil_lol:
a czego albo kogo szukasz to sprawdze? :evil_lol: