Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 551
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[B]Różycza[/B] Zk wyrazi zgode, to np. znaczy ze przedłuży termin, lub osobiście w oddziale można zgłosić jeszcze psa. Co do suczek z cieczką rzepraszam mój błąd, ale ostatnio wszyscy mówili że już można, więc przepraszam. :)

Posted

[quote name='Kaya'] Co do suczek z cieczką rzepraszam mój błąd, ale ostatnio wszyscy mówili że już można, więc przepraszam. :)[/quote]

regulamin swoje a ludzie swoje.. różne cudeńka się już widziało... a i suki w cieczce na wystawie nie raz widziałam. I to nie takie "ukrywane gdzieś tam" pilnowane żeby żaden pies nie zobaczył, psikane specyfikami żeby nie było czuć że suka w cieczce, takie w dosłownie pierwszych dniach gdzie nawet może krwi nie być (to może i bym zrozumiała). Ale też takie gdzie widać było że całe "tylne portki" są we krwi a właściciel stał przy ringu z tą suką, tuż przy wejściu zadowolony z życia. Ludzie... Także są tacy którzy się podporządkują regulaminowi i nie jadą z suką w cieczce, ale są też tacy którzy robią "jak chcą". Bądź co bądź temat suk w cieczce na wystawie był poruszany nie raz.

Posted

Poprostu niedawno było głośno o zniesieniu tego punktu i mi się pomieszało. Ja osobiście suki z cieczką zostawiam w domu. Wiem co to trzymać nakręconego na suki dużego samca :)

Posted

[quote name='konikowa']Dla zainteresowanych:
Napisałam e-maila i odpowiedzieli mi, że termin zgłoszeń został przedłużony, ale nie opłat, więc w tym momencie 150 zł za każdego psa;)[/quote]

Bez sens :angryy:

Posted

[quote name='konikowa']Też mnie to jakoś nie ucieszyło...
Mogliby już te opłaty też przedłużyć[/quote]

Dokładnie... niby to 'tylko 30 zł', ale jak dla mnie samo to 120 zł jest sporą kwota jak za wystawe :shake:

Posted

[quote name='konikowa']Zgadzam się.
A to 30 zł można by było odłożyć na coś innego.

Ale w dzień wystawy też się płaci 150 zł?[/quote]

Tak... już mogli by być dobrymi ludźmi i odpuścić to 30 zł :shake::shake::shake:

Posted

Zastanawiam się dlaczego nie wprowadzą (tak jak to się praktykuje chociażby u Niemców) dwa terminy, dwie wysokości opłat i wszystko jasne.
U nas za każdym razem mówią że terminu przedłużać nie będą i chyba oprócz Opola w tym roku żadna wystawa słowa nie dotrzymała;)

Po co te kombinacje alpejskie:shake:

Posted

[quote name='IraKa']Zastanawiam się dlaczego nie wprowadzą (tak jak to się praktykuje chociażby u Niemców) dwa terminy, dwie wysokości opłat i wszystko jasne.
U nas za każdym razem mówią że terminu przedłużać nie będą i chyba oprócz Opola w tym roku żadna wystawa słowa nie dotrzymała;)

Po co te kombinacje alpejskie:shake:[/quote]

Dokładnie. Na dwóch wystawach w tym roku jak byłam spotkałam się z tym, że specjalnie wyrabiałam w terminie zgłoszeń ze zgłoszeniem się i wpłatą... po czym zgłoszenia były przedłużane, np: o tydzień.
Tyle, ze w kazdym z tych przypadków cena pozostawała ta sama...

Posted

No fakt:P
Z tego całego zakręcenia to zapomniałam;)

Wstępnie mogę powiedzieć, że prawdopodobnie będę miała jedno wolne miejsce dla człowieka i nie dużego psa (samochód Opel Vectra Kombi). Na razie tylko wstępnie;)