Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 334
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Prywatna Lecznica Małych i Dużych Zwierząt
18-400 Łomża ul. Krótka 14
tel. (0-86) 216-64-39
dr n. wet. Janusz Karpiński

Powyżej podaję adres i kontakt do Kliniki, do której może dziś trafić nasz sierściuch. W zależności od tego jaki jest jego rzeczywisty stan zabierzemy go w sobotę do Poznania lub wet doprowadzi go do stanu "używalności". Będę w kontakcie z wetem, pojadę do Łomży jeśli będzie trzeba w sobotę, gdyby się okazało, ze psiak wymaga dłuższego leczenia.

Teraz tylko feluska musi go dostarczyć do weta. Dziś! A Ona nie odbiera telefonów .... niedobrze

Posted

Szybka akcja :crazyeye: pies w hoteliku, czekamy na badania krwi. Dane kontaktowe musiałam podać "dwóch stron", podałam swoje i Spincy. Meila weta komu wysłać? Goni?

Czarny chciał zrobić mi na złość i się schował - siedział w miejscu, gdzie zawsze bał się chodzić, szukałam z 10 minut. Potem były problemy z zapakowaniem do samochodu, ale jakoś poszło. W samochodzie był zdenerwowany, jednak nie jakoś wyjątkowo, weta się bał. Ogólnie myślałam, że będzie gorzej. A najciekawsze, że jak zachęcałam go na kiełbaskę, żeby wszedł do auta, to przyszła jakaś mała suczka. Skąd ona się wzięła??? Wyglądała jednak na domową, mimo że widziałam ją jak podkradała jedzonko "moim" psom jakieś 2 miesiące temu...

Posted

Maila do weta poproszę ja. Obiecałam pomóc, więc zajmę się kontaktem z wetem. Gonię oczywiście prosiłam o telefon do weta jutro w sprawie wyników badań. Niech sama usłyszy dobre wieści.
Jak nam idzie tak z górki to z pewnością dobre :)

Feluska, spisałaś się na medal :)

No dobra, jesteśmy w połowie drogi do sukcesu :)

Posted

feluska997 napisał(a):
(...) to pierwsza taka moja akcja i do tego naprawdę ekspresowa. Ale nigdy nie poradziłabym sobie bez Was i mojego kochanego TZ :cool3: (...).

Oby jak najmniej było takich konieczności ale jeśli...niech Ci wszystkie idą tak gładko!!! :lol: Ogromne podziękowania dla TZta!!! :loveu:

Posted

Bardzo, bardzo nie chcę się cieszyć zawczasu, ale jakoś nie mogę :lol: trzymam kciuki za Czarnego, żeby był zdrowy i jak najszybciej spadał grzać komuś kanapę panikarz jeden. Nieskromnie mówiąc jestem z siebie dumna, bo to pierwsza taka moja akcja i do tego naprawdę ekspresowa. Ale nigdy nie poradziłabym sobie bez Was i mojego kochanego TZ :cool3: Stawiam mu dziś dobre piwo.
Wet pytał czy zostawię mu z 50zł, a ja z tego wszystkiego nawet portfela zapomniałam :oops: ale mi było głupio hehe. Zaraz wysyłam pw z jego meilem.

Posted

Felusku, gratuluję sprawnie przeprowadzonej akcji! :loveu: Ukłony dla dzielnego TZta!!
Majguś i Spinca - fajne z Was babki! :loveu: Bardzo Wam dziękuję za pomoc w zapanowaniu nad chaosem!!! Sama nie mogę wyjść z podziwu, że to szaleństwo się udało! :evil_lol:

Czy podoba się Wam imię PRETEKST? Mam nadzieję, że tak, bo takie imię nadałyśmy psiakowi ze Spinką :evil_lol:

Posted

GoniaP napisał(a):
(...) Czy podoba się Wam imię PRETEKST? Mam nadzieję, że tak, bo takie imię nadałyśmy psiakowi ze Spinką :evil_lol:

Nieee. :evil_lol: faktycznie masz dziś fazę Goniuś!!! Krejzolki jezdeśtaaa...

Posted

Spinca napisał(a):
Tak, przy okazji wycieczki W-wa - Poznań ;) Zresztą już dawno się chciałam do Gosi na kawę wprosić ;)
Patrz, dopiero zobaczyłam ten wpis! Oczywiście zapraszam, to przy okazji poznasz sprawczynię mojej czarnuszkowej obsesyji ;):evil_lol:

Posted

majqa napisał(a):
Nieee. :evil_lol: faktycznie masz dziś fazę Goniuś!!! Krejzolki jezdeśtaaa...
O, co to , to nie :mad: Na trzeźwości dziś jezdem :diabloti:
Jak jesteś taką mądra, to wymyśl inne na "P", bo ja już chyba cały słownik przerobiłam!!

Posted

GoniaP napisał(a):
O, co to , to nie :mad: Na trzeźwości dziś jezdem :diabloti:
Jak jesteś taką mądra, to wymyśl inne na "P", bo ja już chyba cały słownik przerobiłam!!

Głodnemu chleb itd...miałam na myśli fazę humoru, nie %tu! :evil_lol: Imię na "P"?
Proszę bardzo - Przetak, Przymuł, Pieścioch, Piernik, Patafian, Pompon, Pleksi, Pulpet, Pierdzisław. Voila!

Posted

majqa napisał(a):
Imię na "P"?
Proszę bardzo - Przetak, Przymuł, Pieścioch, Piernik, Patafian, Pompon, Pleksi, Pulpet, Pierdzisław. Voila!
Przymuł i Pierdzisław górą!!! :megagrin: Ale co będzie jak nie będzie puszczał bąków i okaże się mądry?? :grins:

Posted

GoniaP napisał(a):
Przymuł i Pierdzisław górą!!! :megagrin: Ale co będzie jak nie będzie puszczał bąków i okaże się mądry?? :grins:

Bądźmy szczere. Mądry jest na bank więc Przymuł odpada. Optuję za drugim imieniem. Nie wierzę, by nie bąkolił, a jeśli, znaczy korek w dooo.ie ma i tsha usunąć.
Goniuś :loveu:, ja nas tak czytam, czytam...i zastanawiam się, czy kiedyś zdarzy się jeszcze wątek, gdzie uda nam się zachować choć gram powagi.

Posted

majqa napisał(a):
Pretekst jest boski! Już samym imieniem zrobi furorę! :lol:
Zołzunia :diabloti: No ewentualnie mógłby być jeszcze Paragrafem, ale to imię zostawię dla innego :evil_lol:

Posted

Ło matko jedyna co tu się dzieje??? Chciałam nieśmiało zapytać, czy ktoś ma ciekawy pomysł na imię, wchodzę a tu co??? Patafian? Przymuł? Pierdzisław? O nie nie nie, na to się nie godzę! :roflt: A czemu musi być na "P"? Jakaś tradycja? :oops:
"Niuniuś" - wymiękam, zobaczycie jaki niuniuś, jak Wam przyjdzie go wsadzić do samochodu... :eviltong: