dorotal Posted January 24, 2005 Posted January 24, 2005 Owczarek szetlandzki Psy junior VERIS IS VALAKAMPIO MISKO otwarta NULIS SEKMES FORMULE champion EASTDALE JUST THE MOMENT IN TIME weterany LITTLE SILVER ALL RIGHT FANTAZIJA Suki otwarta NECKLACE WITH AMBER DINASTIJA Quote
kingula Posted January 24, 2005 Posted January 24, 2005 Dorotal, moglabys podac stawke samoyedow?- dziekuje. Quote
basia Posted January 24, 2005 Posted January 24, 2005 I husky :D Chociaz tak skrótowo, please..... :) :) :) Quote
nice_girl Posted January 24, 2005 Posted January 24, 2005 No to ja się uśmiecham o welsh corgi :wink: Quote
dorotal Posted January 24, 2005 Author Posted January 24, 2005 Samojedy - 2 - sedzia Wiaczesław Verbickiy z Bialorusi Pies otwarta OMENAPUUN KULTAKANE PEGAS Quote
dorotal Posted January 24, 2005 Author Posted January 24, 2005 Welsh Corgi Pembroke - 1 - sędzia Robin Searle z Anglii Suki junior KARAMELE GYVATES ASARA Mopsy - 12 - sedzia Tamara Sarmont z Bialorusi Psy junior FOMIELENS VENDI KLOPSIKI MOPSIKI FILIPP SIGURD LUKAR ZHORREY FANTASTICHESKIY MALCHIK otwarta ANTEJ ODISEY KASA czempioni KINTLY CHIORNY VOIN Suki junior AISA ARAMAI CERERA IS LAZURITO MENES VAIVORYKSES ILANKA GUNDA ZUZANNA MONCI otwarta BELL DIAMANT ITAMI L-PERSEYA SILVIYA Quote
Yoshko Posted January 24, 2005 Posted January 24, 2005 a ja proszę ładnie o jamniki, krótkowłose standard Quote
warg2003warg Posted January 24, 2005 Posted January 24, 2005 Dorotal wielkie dzięki :calus: A może napisz tak ogólnie tak dla wszystkich o tej wystawie,jakie warunki,jaki dojazd itp. Quote
dorotal Posted January 24, 2005 Author Posted January 24, 2005 Wystawa ogólnie mi się podobała. Po pierwsze bardzo kompetentni sędziowe (wystawiałam u dwóch różnych sędziów buldogi francuskie i King Charles Spaniela, a na tej ostatniej rasie zna się bardzo mało sędziów). W obu przypadkach sędziowie poza opisem każdemu hodowcy wyjaśniali co im się w psie podoba, a co nie (a zdarza się to rzadko). Po drugie, dokładnie było podane o której godzinie jest sędziowana dana rasa. Owszem nie obyło się bez poślizgów, ale ocenianie szło bardzo sprawnie. Po trzecie na hali było cieplo, bez przeciągów, itp. Po czwarte było troche punktów handlowych z artykułami dla psów i co więcej ceny karm i innych akcesorii były niższe niż u nas w kraju (może ze względu na kurs waluty). To co mi sie nie podobało, to zbyt wąskie przejścia (ale ringi duże). W efekcie, aby dojść do ringu w okresie największego natężenia widzów trzeba było przeciskać sie z psem przez tłum, albo biegać górą schodami. Wystawa była na hali sportowej, więc każdy bez problemu miał gdzie usiąść. Gorzej było z chodzeniem. Problemem mógl być też parking. Nam akurat udało sie zaparkować bez problemu, ale Ci którzy później przyjechali mogli mieć kłopot. Jeżeli chodzi natomiast o dojazd do drogi na Litwie są zdecydowanie lepsze niż w Polsce. Jak wracaliśmy na Litwie drogi były suche i odśnieżone, a w Polsce od razu za granicą zaczął się lód. Zresztą każdy, kto był na Litwie powtarza to samo: lepsze drogi, mniejszy ruch i znacznie przyjemniejsza jazda. Quote
nice_girl Posted January 24, 2005 Posted January 24, 2005 Dorota, Serdeczne dzięki :buzi: Czy mogłabym jeszcze wykorzystać Twoją dobroć, prosząc o rodziców tej suki corgi? ;) To była wystawa jakiej rangi? Quote
dorotal Posted January 24, 2005 Author Posted January 24, 2005 I trochę się pochwalę. Wystawiałam w klasie otwartej Gabi (suka buldoga francuskiego). Dostała ocene doskonałą, CAC i NSwR. Wygrała nawet z suką, która była multichampionem. Po raz pierwszy wystawiłam też w klasie szczeniat moje nowe psiaki: Mandy (King Charles Spaniel) i Leosa (buldog francuski). Oba wypadły doskonale. Mandy sędzina była zachwycona. Powiedziała, że ma idealna głowe, budowę, itp. (pomimo, iz pies nie chciał się wogóle wystawić). A przy Leosie usłyszałam, że czeka go duża kariera. Wróciłam więc bardzo zadowolona, bo nie ma nic milszego dla hodowcy niż usłyszeć, że jego psy zapowiadają sie wspaniale. Quote
PSYLLA Posted January 24, 2005 Posted January 24, 2005 dorotal gratuluje tak wspaniale zapowiadającej się modzieży :) A przy okazji proszę o stawkę posokowców bawarskich gr VI (o ile wogóle były jakieś zgoszone). Quote
kingula Posted January 24, 2005 Posted January 24, 2005 Dorotal- slicznie Ci dziekuje i pozdrawiam. Quote
dorotal Posted January 25, 2005 Author Posted January 25, 2005 Wystawa w Kownie to krajowka litewska, psow ogólem 589, ras 106. Welsh corgi pembroke KARAMELE GYVATES ASARA 2004.01.11, PL CH SZCZODRZENIEC LISIURA, LT JCH JAMAIKA GYVATES ASARA Syberian hysky - 0 Alaskan malamute - 2 psy junior NANOOK SPIRIT MOMENT IN TIME otwarta GRAND OT FILIPPOVOY Briard - 0 Posokowiec bawarski - 1 Psy junior BINGO MEDZIOTOJAS Quote
dorotal Posted January 25, 2005 Author Posted January 25, 2005 Jamniki mam wątpliwości co do nazw bo są nazwy ras po litewsku i w języku ojczystym rasy. Dachshund zwerg kurzhaar - 1 Suki junior MERE SVAJONIU ZEME Dachshund standard kurzhaar - 3 Psy otwarta TUTIS DAUGYVENE Suki junior DEZI GAURUOTAS LUITAS LOMZE DERIBAS TERRA Dachshund standard langhaar - 3 Suki junior GILE RUDE KEDRA URVELIS KETA URLEVIS KRETA URVELIS Quote
dorotal Posted January 25, 2005 Author Posted January 25, 2005 Goldeny - 32 Psy szczeniaki NOJUS NUO ISMANU junior DEWI DI SANTOLINA DEWMIST SILK SPIRIT NENUORAMOS BARKLEY otwarta ARTIS ULA ATLANTAS TAURO ZVAIGZDE SELENE CHESS SOPRETTY AVALANCHE GYPSY SOUL DURRIL JACOBAS VILTIES SPINDULYS JIM BIM VILTIES SPINDULYS LYRAS REX ANGELU MARKIZAI NENUORAMOS HOLIGAN URSUS VILTIES SPINDULYS czempioni DELIBESS COUNTRYBOY CHAP ZORO AUKSINE VILTIS Suki szczenieta NIKA NUO ISMANU junior AMIDA VILNOJA BETELGEIZE SELENE DIA GRIENE DI SANTOLINA DONATELLA DI SANTOLINA GELMA VANILE GIFT FROM EBOU KARA SAVAS SKLYPAS NENUORAMOS BABBETTE NENUORAMOS BIANCA PUKE ASTRA otwarta ALFEKA SIURES ZVAIGZDE SELENE NENUORAMOS YELLOW JAMAICA ROGERWIEK BLOSSOM OF FERN czampioni KASHIM OLIGARCHIA MARANDA PANDA NUO ISMANU Quote
PSYLLA Posted January 25, 2005 Posted January 25, 2005 [quote name='dorotal']Posokowiec bawarski - 1 Psy junior BINGO MEDZIOTOJAS dorotal a mogę Cię jeszcze prosić o dane tego posokowca (data urodzenia, nr rodowody, rodziców, hodowce, waściciela - to wszystko co da się wyczytać z katalog). Z góry ślicznie dziękuje :D Quote
dorotal Posted January 25, 2005 Author Posted January 25, 2005 posokowiec bawarski BINGO MEDZIOTOJAS 2003.12.12, teraz umaszczenie ale po litewsku :D raudai elnine, ojciec INT, PL, LT CH BRAVO HAZBA, matka AKSTE PEDSEKYS, hodowla M. Kilkus, wlasciciel Pakutka Quote
Agasia Posted January 25, 2005 Posted January 25, 2005 A ja bym bardzo prosila o beagle jesli sie da :D Quote
Recommended Posts