Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam

Lhasa moich rodziców - Tygrys - ma stwierdzoną (póki co przez jednego lekarza) dyskopatie, teraz pytanie czy zdać się na zastrzyki i czekać aż dysk "znajdzie" swoje właściwe miejsce czy działać. Poczytałem trochę na różnych forach i jendą z opcji jest operacja, tylko że: Tygrys ma wadę serca i operacja nei gwarantuje do końca pełnej sprawności psa.
Cytałem również o kręgarzach psich, tylko godnego zaufania udało mi się znależć dopiero pod Wrocławiem.

Teraz pytanie: czy może któś miał taki przypadek i może polecić jakiegoś dobrego specjalistę w Warszawie lub okolicach.
Będę bardzo wdzięczny za wszelki info, szkoda psiny!!!

Pozdr.

Posted

matko :-( dyskopatia... wada serca... czy to jest połączone z sporym wiekiem psa ? czy to "czysty" lhasaczek ? pytam bo właściwie ja spotkałam się u lhasaków z wypadnięciem rzepki, "wiśniowym okiem", ewentualnie z jakąś alergią a tak to lhasaki to dla mnie niesamowicie zdrowe i długowieczne psy, niestety ja nie umiem Ci nic doradzić bo się z tym nie spotkałam ani u siebie ani u znajomych hodowców.