Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 271
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Zalogowałam sie i postanowiłam poudzielać również na Dogomanii
Co do aktualizacji to Devilek za TM.
Są jeszcze inne bullowate w Łodzi, których wątki zaraz dodam

Posted

ewatonieja napisał(a):
ciekawa jestem czy fakt umieszczenia ich na publicznym watku oraz zainteresowanie tymi psami szerszego grona dogomaniaków przedłuży im życie

o co ci chodzi? bo nie bardzo rozumiem:razz:

Posted

[FONT=Palatino Linotype]:-( Mój ukochany Devilek
  • :-(
  • [/FONT]

Nie zdążyłam się z nim pożegnać :-( :-( :-(
    Myślałam ,że trafił do domku ......... przecież był taki łagodny.
    Wobec mnie nie okazał nigdy odrobiny agresji .
    Devilek to oaza spokoju i radości wobec człowieka.
    Obok Devilka nie można było przejść obojętnie.
    Zawsze ściągał mnie swoim łagodnym ,proszącym wzrokiem.
    Tyle razy go wytarmosiłam, wytuliłam i wycałowałam.
    Mimo iż nie słyszał ,zawsze wiedział kiedy zbliżam się w jego kierunku.
    Jego oczka prosiły przyjdź,weź mnie ,pokochaj :-(
    Ja go pokochałam :-(
    Mój kochany ,cudowny Devilku zawsze cię będę takiego pamiętać :-( :-( :-(

Posted

[quote name='ewatonieja']Fundacja "Pomagajmy razem - Zwierzęta w potrzebie"
    ile naliczyłaś bullowatych?

Ewatonieja...już na niebieskim forum napisałam, ze tyle bullowatych ze schronu, które odchodzą za tm to chyba nie ma nigdzie więcej jak w Łodzi...:-(

ale jak temu zapobiegać, skoro ich na dogo są setki? a znam bullowate z Łodzi, bo na niebieskim są ich wątki i ci, którzy pomagają bullowatym też wiedzą o nich...tylko niestety domów jest o wiele za mało:-(

Posted

czesc
    moze zaczne od konca, tzn od Basko

moglby ktos sklecic krotki, a zawierajacy wszystko co potrzebne tekst, chcialbym go oglosic w miesieczniku "pies"
    krotki tekst + to chwytajace za serce zdjecie = nowy cudowny domek ?
    kto wie, ale warto sprobowac
    pojawilby sie dopiero w lipcowym numerze, w najgorszym przypadku sierpniowym

co o tym sadzicie, moze lepiej wyborcza ? wasza regionalna lodzka ?
    chyba, ze to gow.. pomysl to wspolnie pomyslimy nad czyms innym

• 1 month later...
    Posted

Re: Łódź - Boston

przez aga1234 » 02 lip 2009, 11:52
    Boston bardzo wesoły psiak co widać na zdjęciach ( gonił za własnym ogonem, podskakiwał, cieszył się ) tak bylo 2 tygodnie temu.
    W sobote z trudem wyszedł na spacer. Ma całe poranione łapy odleżyny od moczu kału i mokrej palety, chudy ,matowy leczony na "gila". Dopiero jak zwróciłam uwagę na łapki zostały mu psiknięte czerwonym preparatem - jednym słowem to już nie Boston. Żaden pies tak ciężko nie zniósł pobytu w schronisku pod względem wyglądu.
    Wczoraj juz nie wychodzil z budy cięzko ziajał ale i pogoda upalna. Jakoś go wywołałam z budy i na siłe został wyciągnięty z boksu. Na zewnątrz przewrócił się i nie mógł iść. Zwymiotował pod siebie. awet nie mógł się czołgać. Obecnie wygląda gorzej niż Szakal, który został otruty.
    Zabralismy go na noszach ( iść zupełnie nie może) do pomieszczenia gdzie są leczone zwierzęta. Łapy całe od spodu tkliwe, opuchniete, do tego dziury-odleżyny. Czy nadal ma "gila" nie wiem. Stan jest tragiczny!!! Ja nic więcej dla niego nie mogę zrobić. Mam dzwonić jutro i dowiedzieć sie jak jego stan oraz ewentualnie wykupić jakiś lek którym nie dysponuje schronisko.
    kopiowane z błękitnego forum amstaff-pittbull

Posted

Bullowatych jest na chwilę obecną 20 sztuk od niedzieli doszły 3 nowe i pewnie ze 4 nowe w typie rasy. Jest nowy piękny czarny pies z białą krawatka, cięte uszy, nie agresywny, przywieziony do schroniska w niedziele, jeżdzil pół dnia w autobusie. Pies jest klasyczny i bardzo zadbany ok 6-7 lat, zna komendy, siad, noga,rłównaj i łapa, nakreca sie na kije i szczeka jak czegoś chce.Oprócz niego doszła pręgowana jasna suka i pies ciemna pręga. Niestety próbuje zgrać fotki ale aparat mi odmawia posłuszeństwa.
    Jeśli ktoś od bulli czyta ten tekst proszę o szybka pomoc dla bullki. Stan suki bardzo sie pogarsza niestety zmiany grzybiczne na nosie są tak rozdrapane, że saczy się z nich krew. Widać nowe zmiany na łapach. Sunia przestaje wychodzić z budy.