karolina_g_k Posted May 8, 2009 Posted May 8, 2009 Hop! Może ktoś znajdzie kawałek miejsca dla małej suni? Quote
ajcka Posted May 8, 2009 Author Posted May 8, 2009 Wyjeżdżam...dom tymczasowy potrzebny szybko....:placz: Quote
karolina_g_k Posted May 8, 2009 Posted May 8, 2009 Bardzo prosimy o tymczas! Jesli znajdzie sie ktoś chętny spoza Warszawy to bedziemy kombinować z transportem!!!! Quote
karolina_g_k Posted May 9, 2009 Posted May 9, 2009 Nikt nie zagląda a mała tak bardzo potrzebuje domu :-( Quote
ajcka Posted May 9, 2009 Author Posted May 9, 2009 Pytam już nawet ludzi w parku by pytali wszystkich znajomych czy ktoś jej nie przygarnie. szukamy i nic.....:shake: Quote
majqa Posted May 9, 2009 Posted May 9, 2009 Nie bierzecie pod uwagę tej oferty? http://www.dogomania.pl/forum/f28/jest-dom-tymczasowy-w-tomaszowie-mazowieckim-dla-malego-psiaka-137339/ Quote
karolina_g_k Posted May 9, 2009 Posted May 9, 2009 Majga dziekuję za link. Wysłalam już wiadomość do supergogi z prosbą o namiary na Pania, która chce dać tymczas. Mam nadzieje, ze coś z tego wyjdzie :) Quote
ajcka Posted May 10, 2009 Author Posted May 10, 2009 Nie chcemy jej dawać poza Warszawę. Na razie jakoś sobie poradzimy z jej przetrzymaniem. Szukamy domu stałego .Lub jeśli tymczas to w Warszawie -tu łatwiej domek znaleźć i nie trzeba suni wozić w tę i spowrotem i stresować.Ona i tak swoje przeżyła. Chcemy ją mieć blisko. Quote
Isadora7 Posted May 10, 2009 Posted May 10, 2009 ajcka napisał(a):Nie chcemy jej dawać poza Warszawę. Na razie jakoś sobie poradzimy z jej przetrzymaniem. Szukamy domu stałego .Lub jeśli tymczas to w Warszawie -tu łatwiej domek znaleźć i nie trzeba suni wozić w tę i spowrotem i stresować.Ona i tak swoje przeżyła. Chcemy ją mieć blisko. Możesz jej zrobić kilka zdjęc nowych, fajnych, ze zbliżeniem mordki, oczu. Zrobię suni allegro. No i opisz jak ona się zachowuje w domu,. czy zachowuje czystość. Quote
Isadora7 Posted May 10, 2009 Posted May 10, 2009 Jkabyś sie uporała to mam miejsce na allegro wyróżnionym i mogę podmienić i dopasować. Sunia nieco w typie tej co domek już znalazła Wołanie o pomoc, ślicznej, panny ratlerek -owej (631548004) - Aukcje internetowe Allegro . Quote
karolina_g_k Posted May 10, 2009 Posted May 10, 2009 Jest u Ciebie więc Ty decydujesz ;) A jak sunia się czuje, zachowuje? Quote
majqa Posted May 10, 2009 Posted May 10, 2009 Podpowiadałam opcję Tomaszowa, bo na wątku było info o pilności sprawy ale skoro sunia może zostać dłużej tam, gdzie jest, to super. Quote
ajcka Posted May 10, 2009 Author Posted May 10, 2009 Więc na razie opis suni: Idealny psiak na razie nie zauważyłam żadnej wady. Sunia młoda ma ok 2 lat ale bardzo spokojna i stonowana. Idealna dla spokojnej rodziny(ew ze starszymi dziećmi),ludzi starszych. Lubi powolne spacery,rozłożyć się na trawie i pomedytować,położyć przy ławce i po prostu posiedzieć,lub iść przed siebie szukając ciekawych zapachów,ładnie chodzi na smyczy nie ciągnie. Do innych psów łagodna,raczej nie zwraca na nie uwagi,na spacerach na obce też.Gdy do niej podchodzą odchodzi albo siada i poddaje się. W domu zachowuje czystość-załatwia się tylko na dworze ale trzeba z nią pochodzić. W jedzeniu to gotowane lubi suche je tylko z ręki mniej chętnie. Śpi na posłaniu,ale chce wchodzić tez na łóżko-więc zanosi się na kanapowca. Pieszczoch -uwielbia wszelkie drapanie i głaskanie w ilości znacznej.Jak zaczniesz głaskać to nadstawia się i podtyka głowę do ręki. Jeszcze nieco strachliwa momentami i ogonek w dole ale ogólnie to więcej już jest ośmielona i nawet macha nim z radości.Do ludzi obcych podchodzi. Jechała samochodem,metrem,autobusem bez większych trudności,windą też,chodzi po schodach bez strachu. U suni nie zauważyłam żadnych objawów agresji,tylko widać po niej że była przeganiana i czasami jak się przestraszy że np drzwi się za nią zamkną za szybko to zapiszczy,i się skuli,albo gdy smycz jej się zaplącze to tak samo. Gdy się ją woła przychodzi i idzie za człowiekiem. Jutro postaram się o zdjęcia. Quote
ajcka Posted May 11, 2009 Author Posted May 11, 2009 waga suczki ok 8 kg,wielkość i gabaryty jamniczka. Quote
Isadora7 Posted May 12, 2009 Posted May 12, 2009 ajcka napisał(a):Prosimy o allegro. Będzie allegro po południu (wczoraj gości miałam i nie skończyłam) Quote
karolina_g_k Posted May 12, 2009 Posted May 12, 2009 Zrobiłam małej ale.gratke MAŁA, MŁODA I SPOKOJNA Quote
Isadora7 Posted May 12, 2009 Posted May 12, 2009 Allegro sunieczki (wyróżnione) Młoda, grzeczna miziasta sunieczka (631548004) - Aukcje internetowe Allegro . Quote
Isadora7 Posted May 12, 2009 Posted May 12, 2009 ajcka napisał(a):Dziękuję. Sunia uciekła! Dziś wróciłam z pracy i jej nie było. Nie wiem jak to się stało,odchodzę od zmysłów.:placz: Obdzwoniłam wszystkie Żoliborskie lecznice,schronisko,straż miejską ani śladu. Musiała wymknąć się przez drzwi jak ktoś wychodził. Fakt ona czatowała przy drzwiach i przy każdej okazji chciała na dwór czmychnąć.Pilnowałam tego jak byłam w domu i mówiłam rodzinie żeby też pilnowała. Oni twierdzą że nie zauważyli momentu jak uciekła. Było to na pewno po 11 a przed 16. Bo rano byłam a potem wróciłam. Jasny gwint ten Żoliborz jakiś przeklęty to 3 sunia w ciągu ostatnich dwóch tygodni która tam uciekła. Boshe ona po zabiegu świeżo. Quote
ajcka Posted May 12, 2009 Author Posted May 12, 2009 Dziękuję. Sunia uciekła! Dziś wróciłam z pracy i jej nie było. Nie wiem jak to się stało,odchodzę od zmysłów.:placz: Obdzwoniłam wszystkie Żoliborskie lecznice,schronisko,straż miejską ani śladu. Musiała wymknąć się przez drzwi jak ktoś wychodził. Fakt ona czatowała przy drzwiach i przy każdej okazji chciała na dwór czmychnąć.Pilnowałam tego jak byłam w domu i mówiłam rodzinie żeby też pilnowała. Oni twierdzą że nie zauważyli momentu jak uciekła. Było to na pewno po 11 a przed 16. Bo rano byłam a potem wróciłam. Quote
karolina_g_k Posted May 12, 2009 Posted May 12, 2009 O kurcze :shake: Moge jakos pomóc? Mogłabym podjechać tylko czy szukanie jej o tej porze cokolwiek zmieni? A jak ta rana pooperacyjna? Zagoiła się chociaz na tyle, że nic jej z tej strony nie zagraża? Quote
gagata Posted May 12, 2009 Posted May 12, 2009 Ten Zoliborz to jakis przeklety.....dlaczego tam gina male suczki ???? Quote
Recommended Posts