wojtekdu Posted May 6, 2009 Posted May 6, 2009 Zamówiłem właśnie specjalną smycz Walky Dog do jazdy na rowerze z psem http://sklep.rino.pl/images/walkydog1.JPG może ktoś doradzi jakie do tego szelki. Mój pies to seter irlandzki. Quote
WeronikaM Posted June 3, 2009 Posted June 3, 2009 kup szelki tego rodzaju np. Manmata Szelki (szorki siwash) zaprzęgowe SLED / Harness SLED Quote
olekg89 Posted June 3, 2009 Posted June 3, 2009 Sledy są do ciągnięcia a nie do biegania obok roweru. Kup guardy. Quote
WeronikaM Posted June 3, 2009 Posted June 3, 2009 :flaming: kurcze... myślałam, że chodzi o ciągnięcie roweru, a tu rzeczywiście przy tym urządzeniu można tylko biec obok. :oops: no więc guardy będą tu najwłaściwsze olekg89- dzięki ;) Quote
olekg89 Posted June 3, 2009 Posted June 3, 2009 Nie ma za co:) ja w ogóle nie polecam tego urządzenia. Jak pies szarpnie to traci się równowage tylnego koła i makabra gotowa (sprawdzałem ,bo przywiązywałem psa do siodełka) lepiej zaczepiać smycz pod kierownicą ,bo nad przednim kołem mamy pełną kontrole. Quote
WeronikaM Posted June 3, 2009 Posted June 3, 2009 olekg89 napisał(a): lepiej zaczepiać smycz pod kierownicą ,bo nad przednim kołem mamy pełną kontrole. też tak uważam :razz: jak zaczepiłam pod siodełkiem to jechać się z tą moją kluchą nie dało :shake: zawsze zaczepiam pod kierownicą, bo ... bo wtedy jest dużo lepiej :lol: i jak pociągnie to się nie przewracam :cool1: Quote
olekg89 Posted June 4, 2009 Posted June 4, 2009 No ja zaliczyłem glebe jak pieskowi się zachciało srać w pełnym biegu i skręcił na trawke.Od tego czasu zapinam pod kierownicą:diabloti: Quote
moon_light Posted June 26, 2009 Posted June 26, 2009 [quote name='olekg89']No ja zaliczyłem glebe jak pieskowi się zachciało srać w pełnym biegu (...) mam nadzieje ze nie jechałeś pod wiatr :evil_lol: Quote
ewka122 Posted June 26, 2009 Posted June 26, 2009 Ajaki rozmier(M, L)kupić dla suczki Siberian Husky o obwodzie szyi ok.49 cm? Quote
agnieska Posted June 28, 2009 Posted June 28, 2009 [quote name='ewka122']Ajaki rozmier(M, L)kupić dla suczki Siberian Husky o obwodzie szyi ok.49 cm?[/quote] Obwodzie szyi czy od mostka do kłębu? Przy zakupie szelek liczy się ten drugi wymiar :) Quote
Recommended Posts