Murka Posted May 9, 2009 Author Posted May 9, 2009 halcia, w zamian za karmę spuszczamy z kosztów utrzymania psa, więc póki Rudi nie pożre worka od Ciebie liczymy 12 zł/doba ;) Quote
halcia Posted May 10, 2009 Posted May 10, 2009 A smakuje mu przynajmniej?CZy on zarłok,czy w normie,czy wybrzydza?Umie sie bawić piłeczkami?Dzieki Murko.Teraz mały smutny,który płakał jak zostawiłam go w boksie zapadł mi w serce.Ulka pewnie wie który.KIlka zdjeć mam,ale teraz wyruszam sciskac swoja Nele w Orzechowcach. Quote
halcia Posted May 10, 2009 Posted May 10, 2009 W podskokach radosci :multi:zawiadamiam,:multi:ze Rudi pojechał do domku.:multi:Podobno była to rekordowa w czasie adopcja,a chowajac sie za bude w schronisku mógłby siedziec pare lat.Wielkie dzieki Murka za opieke i oby wszyscy byli szczęśliwi,Rudi i rodzina.Reszte napisze Murka w wolnej chwili. Quote
halcia Posted May 10, 2009 Posted May 10, 2009 Ktoś z kolejki.A ja mam upatrzone to małe co płakało w boksie jak go zostawiłam,zapisałam go na koniec,jesli nie znajdzie domku,to kiedys pójdzie do hoteliku.Nie jest to kolejka z Era,biedna Era jeszcze czeka,a ja padam na dziób,bo na nas 4 wyspacerowa łysmy 25 psów w Orzechowcach. Quote
agusiazet Posted May 10, 2009 Posted May 10, 2009 Niesamowite!!! Cudowna wiadomość, aleś Halciu wypatrzyła psiaka!!! A kto wskakuje na miejsce Rudiego? Quote
Reno2001 Posted May 10, 2009 Posted May 10, 2009 Matko, ale tempo :crazyeye:. Mureczko, pisz nam proszę wszystko. Mam go ściągac z allegro??? Jeszcze nie mogę uwierzyc. Quote
Ulka18 Posted May 10, 2009 Posted May 10, 2009 Jaja se robicie czy co :crazyeye: Jak to Rudy pojechal do domu, a szczepienie/kastracja? Quote
Murka Posted May 10, 2009 Author Posted May 10, 2009 Już jestem. Wszystko działo się w ciągu kilku godzin więc nie miałam czasu na pisanie na dogo, tylko wszystko konsultowałam telefonicznie z halcią. Otóż po Rudiego przyjechali Ci Państwo co dzwonili wcześniej. Z Łęcznej. Ludzie wspaniali i dom naprawdę super. Na początku było trochę nieporozumienia i niechęci zwiazanej z odległością (w aukcji był napisany Lublin więc sądzili, że pies może zostać tam dowieziony), ale zauroczenie psem okazało się silniejsze :lol: Rudi będzie mieszkał w bloku mając zapewnione odpowiednie spacery (są okolice sprzyjające wybieganiu) i szkolenie w zakresie posłuszeństwa ;) Przyjechała po Rudiego cala rodzina, byli u nas prawie godzinę, zapoznawali się z Rudim i poznawali jego temperament. Jeśli chodzi o kastrację, to wynikło nieporozumienie, bo na aukcji napisano że Rudi jest wykastrowany i Państwo byli przekonani, że tak jest. Zmartwiła ich informacja, że jeszcze zabieg nie został wykonany i byli gotowi poczekać aż Rudi zostanie wykastrowany i dopiero wtedy go odebrać. Zabieg ten jest dla nich oczywisty zważywszy na temperament Rudiego i mogli by sami wykastrować Rudiego, ale są to dla nich dodatkowe koszty, więc obstawali za tym, aby jednak Rudi został wykastrowany u nas. Pomyślałam, że bezsensu aby Rudi czekał u nas na zabieg, bo to są koszty hotelowania i zabiegu. A może przecież być we własnym domu. Więc ustaliłam z halcią, że z tych pieniędzy co wpłaciła na Rudiego część może pójść na pokrycie połowy kosztów kastracji, jeśli Ci Państwo go adoptują dzisiaj. No i tak Rudi pojechał: na tylnim siedzeniu, z tyłkiem na kolanach Pani :p Już ja widzę gdzie on będzie spał :evil_lol: Quote
Ulka18 Posted May 10, 2009 Posted May 10, 2009 Jazda normalnie, jazda bez trzymanki :crazyeye: Czyli padla rekord Kluskowo - Panterkowy :-o Dobrze, ze sie dogadalas Murko z tą kastracja. A czy Rudas da rade wytrzymac w bloku kilka godzin ? Quote
agusiazet Posted May 10, 2009 Posted May 10, 2009 Piękny Rudi po prostu swoich Państwa zauroczył, a Państwo z kolei zauroczyli Murkę i stąd taka szybka adopcja! Quote
anciaahk Posted May 10, 2009 Posted May 10, 2009 Mnie nie dziwi ten ekspres :), wszak psiak po prostu przepiękny. Aż dziwne, że był w schronie. Murko, ale masz dobrą rękę. Quote
Murka Posted May 10, 2009 Author Posted May 10, 2009 No, padł rekord adopcyjny :lol: Rudi mimo temperamentu jest grzeczny w samochodzie/boksie także myślę, że w mieszkaniu też nie będzie problemu. Quote
Reno2001 Posted May 11, 2009 Posted May 11, 2009 Co do wpisu na aukcji to: "Przed wydaniem do nowego domu pies zostanie odrobaczony, zaszczepiony i wykastrowany" Przestaję się dziwc, że na maturze wprowadzili test z czytania ze zrozumieniem :diabloti:. Chyba nie sądzili, że zrobimy to wszystko w ciagu godziny po ich decyzji o adopcji :cool3:. No, ale w sumie najważniejsze, że wszystko zostało ustalone. Bądź szczęśliwy, Rudi :loveu::loveu::loveu: Quote
Ulka18 Posted May 11, 2009 Posted May 11, 2009 Reno2001 napisał(a):Co do wpisu na aukcji to: "Przed wydaniem do nowego domu pies zostanie odrobaczony, zaszczepiony i wykastrowany" Przestaję się dziwc, że na maturze wprowadzili test z czytania ze zrozumieniem :diabloti:. Wpis jest wyrazny, nie jest napisane, ze ZOSTAL, tylko ZOSTANIE ! Mam nadzieje, ze Panstwo dopilnuja kastracji. Quote
halcia Posted May 11, 2009 Posted May 11, 2009 Obiecali być w kontakcie z Murka ,a młoda jego Pani nawet moze na dogo.Jesli tyle siedział jak mysz w boksie to i w mieszkaniu wysiedzi.Murce ludzie sie podobali,rozmowa tez bez fochów,zgoda na wizyte poadopcyjna....a nastepny szczęśliwiec moze zajać miejse w hoteliku.Ja teraz trzymam kciuki za Ere,zeby szybko trafiła do Murki.A przyznam ,ze bałam sie Ulki:eviltong:o ta decyzje,ale tez przegadałysmy ze Szpilka ten temat.Świadome rozmnazanie nie wchodzi w gre,bo po co?Nie rasowy przeciez,czasem ludziom odwala,bo chca miec od suczki malutkie/nie zastanawiajac sie co potem z nimi/ale on ich nie bedzie miał.A tak z ciekawosci,"pojechał z dupcia na kolanach...."..Ile mógł wazyc Rudi?25-30? Quote
Ulka18 Posted May 11, 2009 Posted May 11, 2009 Oby tylko Rudek nie wariowal w domu, oby mial duzo spacerkow, ruchu, biegania. No i ta kastracja, zeby byla za jakis czas. Czy jakis pies wskakuje na miejsce Rudego? On nie byl w ogolnej kolejce. Lecę na watek hoteliku sprawdzic jak sytuacja z miejscami. Quote
halcia Posted May 11, 2009 Posted May 11, 2009 Rudi był w 2 kolejkach,bo strasznie o niego" miauczałam" i kochana Murka go wpisała,chyba miał farta od kiedy go zobaczyłam:loveu: Quote
Ulka18 Posted May 11, 2009 Posted May 11, 2009 Ciekawe jak tam Rudy, czy wszystko dobrze i jak minela pierwsza noc. Quote
halcia Posted May 11, 2009 Posted May 11, 2009 Ja tez umieram z ciekawości.A czekoladce Szpilka zrobi banerki,juz prosiłam:evil_lol:Mysle,ze kilka dni moze nie byc znaku,az coś wiecej beda mogli napisac.Do tygodnia czekam w miare spokojnie:diabloti: Quote
Murka Posted May 11, 2009 Author Posted May 11, 2009 Z Rudim wszystko ok, dostałam informację, że jest grzeczny, bawi się, je i nie sprawia kłopotów. Jak się trochę przyzwyczai do nowego miejsca to mam dostać fotki lub filmik :cool3: Jeszcze rozliczenie Rudiego: Wpłaty: 240 zł halcia 50 zł Reno2001 Razem: 290 zł Koszty: 105 zł hotelowanie (4-10.05) 40 zł przejazd Stalowa Wola-Mielec 9 zł odrobaczenie Razem: 154 zł 290 zł - 154 zł = 136 zł Pozostałość po hotelowaniu Rudiego to +136 zł. Poproszę właścicieli Rudiego o wywiedzenie się ile będzie kosztować u nich kastracja, to wtedy będziemy dokładnie wiedzieć jaką sumą dysponujemy po odjęciu części przeznaczonej na kastrację. halcia prosiła, aby pozostalość przeznaczyć na innego mielczaka w hoteliku. Karmę od halci (15 kg) również przeznaczymy na konto innego mieleckiego pieska (zmniejszą się koszty hotelowania) - tylko pytanie którego/ych? :cool3: Quote
halcia Posted May 11, 2009 Posted May 11, 2009 Jak którego,......chudego:diabloti:! Zamarłam jak zobaczyłam Twój wpis,super,ze dobrze. Quote
Recommended Posts