Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 616
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A smakuje mu przynajmniej?CZy on zarłok,czy w normie,czy wybrzydza?Umie sie bawić piłeczkami?Dzieki Murko.Teraz mały smutny,który płakał jak zostawiłam go w boksie zapadł mi w serce.Ulka pewnie wie który.KIlka zdjeć mam,ale teraz wyruszam sciskac swoja Nele w Orzechowcach.

Posted

W podskokach radosci :multi:zawiadamiam,:multi:ze Rudi pojechał do domku.:multi:Podobno była to rekordowa w czasie adopcja,a chowajac sie za bude w schronisku mógłby siedziec pare lat.Wielkie dzieki Murka za opieke i oby wszyscy byli szczęśliwi,Rudi i rodzina.Reszte napisze Murka w wolnej chwili.

Posted

Ktoś z kolejki.A ja mam upatrzone to małe co płakało w boksie jak go zostawiłam,zapisałam go na koniec,jesli nie znajdzie domku,to kiedys pójdzie do hoteliku.Nie jest to kolejka z Era,biedna Era jeszcze czeka,a ja padam na dziób,bo na nas 4 wyspacerowa łysmy 25 psów w Orzechowcach.

Posted

Już jestem.

Wszystko działo się w ciągu kilku godzin więc nie miałam czasu na pisanie na dogo, tylko wszystko konsultowałam telefonicznie z halcią.

Otóż po Rudiego przyjechali Ci Państwo co dzwonili wcześniej. Z Łęcznej. Ludzie wspaniali i dom naprawdę super. Na początku było trochę nieporozumienia i niechęci zwiazanej z odległością (w aukcji był napisany Lublin więc sądzili, że pies może zostać tam dowieziony), ale zauroczenie psem okazało się silniejsze :lol:

Rudi będzie mieszkał w bloku mając zapewnione odpowiednie spacery (są okolice sprzyjające wybieganiu) i szkolenie w zakresie posłuszeństwa ;)

Przyjechała po Rudiego cala rodzina, byli u nas prawie godzinę, zapoznawali się z Rudim i poznawali jego temperament.

Jeśli chodzi o kastrację, to wynikło nieporozumienie, bo na aukcji napisano że Rudi jest wykastrowany i Państwo byli przekonani, że tak jest. Zmartwiła ich informacja, że jeszcze zabieg nie został wykonany i byli gotowi poczekać aż Rudi zostanie wykastrowany i dopiero wtedy go odebrać. Zabieg ten jest dla nich oczywisty zważywszy na temperament Rudiego i mogli by sami wykastrować Rudiego, ale są to dla nich dodatkowe koszty, więc obstawali za tym, aby jednak Rudi został wykastrowany u nas. Pomyślałam, że bezsensu aby Rudi czekał u nas na zabieg, bo to są koszty hotelowania i zabiegu. A może przecież być we własnym domu. Więc ustaliłam z halcią, że z tych pieniędzy co wpłaciła na Rudiego część może pójść na pokrycie połowy kosztów kastracji, jeśli Ci Państwo go adoptują dzisiaj.
No i tak Rudi pojechał: na tylnim siedzeniu, z tyłkiem na kolanach Pani :p
Już ja widzę gdzie on będzie spał :evil_lol:

Posted

Jazda normalnie, jazda bez trzymanki :crazyeye: Czyli padla rekord Kluskowo - Panterkowy :-o

Dobrze, ze sie dogadalas Murko z tą kastracja. A czy Rudas da rade wytrzymac w bloku kilka godzin ?

Posted

No, padł rekord adopcyjny :lol:

Rudi mimo temperamentu jest grzeczny w samochodzie/boksie także myślę, że w mieszkaniu też nie będzie problemu.

Posted

Co do wpisu na aukcji to:

"Przed wydaniem do nowego domu pies zostanie odrobaczony, zaszczepiony i wykastrowany"

Przestaję się dziwc, że na maturze wprowadzili test z czytania ze zrozumieniem :diabloti:.

Chyba nie sądzili, że zrobimy to wszystko w ciagu godziny po ich decyzji o adopcji :cool3:.

No, ale w sumie najważniejsze, że wszystko zostało ustalone.

Bądź szczęśliwy, Rudi :loveu::loveu::loveu:

Posted

Reno2001 napisał(a):
Co do wpisu na aukcji to:
"Przed wydaniem do nowego domu pies zostanie odrobaczony, zaszczepiony i wykastrowany"

Przestaję się dziwc, że na maturze wprowadzili test z czytania ze zrozumieniem :diabloti:.
Wpis jest wyrazny, nie jest napisane, ze ZOSTAL, tylko ZOSTANIE ! Mam nadzieje, ze Panstwo dopilnuja kastracji.

Posted

Obiecali być w kontakcie z Murka ,a młoda jego Pani nawet moze na dogo.Jesli tyle siedział jak mysz w boksie to i w mieszkaniu wysiedzi.Murce ludzie sie podobali,rozmowa tez bez fochów,zgoda na wizyte poadopcyjna....a nastepny szczęśliwiec moze zajać miejse w hoteliku.Ja teraz trzymam kciuki za Ere,zeby szybko trafiła do Murki.A przyznam ,ze bałam sie Ulki:eviltong:o ta decyzje,ale tez przegadałysmy ze Szpilka ten temat.Świadome rozmnazanie nie wchodzi w gre,bo po co?Nie rasowy przeciez,czasem ludziom odwala,bo chca miec od suczki malutkie/nie zastanawiajac sie co potem z nimi/ale on ich nie bedzie miał.A tak z ciekawosci,"pojechał z dupcia na kolanach...."..Ile mógł wazyc Rudi?25-30?

Posted

Oby tylko Rudek nie wariowal w domu, oby mial duzo spacerkow, ruchu, biegania. No i ta kastracja, zeby byla za jakis czas.

Czy jakis pies wskakuje na miejsce Rudego? On nie byl w ogolnej kolejce. Lecę na watek hoteliku sprawdzic jak sytuacja z miejscami.

Posted

Ja tez umieram z ciekawości.A czekoladce Szpilka zrobi banerki,juz prosiłam:evil_lol:Mysle,ze kilka dni moze nie byc znaku,az coś wiecej beda mogli napisac.Do tygodnia czekam w miare spokojnie:diabloti:

Posted

Z Rudim wszystko ok, dostałam informację, że jest grzeczny, bawi się, je i nie sprawia kłopotów. Jak się trochę przyzwyczai do nowego miejsca to mam dostać fotki lub filmik :cool3:

Jeszcze rozliczenie Rudiego:

Wpłaty:
240 zł halcia
50 zł Reno2001
Razem: 290 zł

Koszty:
105 zł hotelowanie (4-10.05)
40 zł przejazd Stalowa Wola-Mielec
9 zł odrobaczenie
Razem: 154 zł

290 zł - 154 zł = 136 zł
Pozostałość po hotelowaniu Rudiego to +136 zł.

Poproszę właścicieli Rudiego o wywiedzenie się ile będzie kosztować u nich kastracja, to wtedy będziemy dokładnie wiedzieć jaką sumą dysponujemy po odjęciu części przeznaczonej na kastrację. halcia prosiła, aby pozostalość przeznaczyć na innego mielczaka w hoteliku.
Karmę od halci (15 kg) również przeznaczymy na konto innego mieleckiego pieska (zmniejszą się koszty hotelowania) - tylko pytanie którego/ych? :cool3: