atha_maris Posted May 6, 2005 Posted May 6, 2005 Cześć! A ja marzę o seterku już dobre 3 latka. Mieliśmy mieć teraz, ale będzie dopiero w sierpniu. No ale będzie :) Quote
Iwona. Posted May 7, 2005 Posted May 7, 2005 Seterk@ napisał(a):Cześć! A ja marzę o seterku już dobre 3 latka. Mieliśmy mieć teraz, ale będzie dopiero w sierpniu. No ale będzie :) No to prosimy więcej szczegółów :wink: Quote
tristia Posted May 7, 2005 Author Posted May 7, 2005 i bardzo dobrze bo seterki to najlepsze psy na swicie:> tylko w samochodzie musza miec pasy bezpieczenstwa bo sie strasznie do szybby pchaja:> pozdr Quote
gwiezdny-wyslannik Posted May 8, 2005 Posted May 8, 2005 Wcale się nie pchają tylko słodko lezy ;) Quote
atha_maris Posted May 10, 2005 Posted May 10, 2005 Więcej szczegółków?? Zamówiliśmy pieska w znajomej chodowli. U suczki, która miała szeniaki, były jakieś komplikacje, pierwszy raz miała małe i do tego tylko cztery. Dwa umarły po 1,5 miesiąca w tym ten nasz (i to na dzień przed odebraniem) :cry: . Miały chyba wadę genetyczną. Ryczałam chyba ze dwa dni i to nie dla tego że go nie mamy tylko było mi go tak żal. Za to dostaniemy szczeniaka z następnego miotu od ''doświadczonej'' :wink: suczki. Ale mogę codziennie latać do Wicinki (innego szczeniaka), chociaż to nie to samo i jeździć do chodowli (są tam też wyżełki i inne stery) i obiecali mi że wezmą mnie kiedyś w pole zobaczyć jak psy polują :D No, wyżaliłam sie :D Quote
gwiezdny-wyslannik Posted May 10, 2005 Posted May 10, 2005 A piesek bedzie z rodowodem czy nie? ;) Quote
atha_maris Posted May 12, 2005 Posted May 12, 2005 Piesek będzie z rodowodem :) . A seter nie dlatego, że ładnie wygląda, tylko dlatego, że lubi biegać. Kiedyś mieliśmy kundelka którego ze spaceru trzeba było na rękach przynosić... Ale to już nie na temat :D Quote
gwiezdny-wyslannik Posted May 13, 2005 Posted May 13, 2005 No to mów nam szybko po jakich rodzicach i z jakiej hodowli! :P Quote
atha_maris Posted May 15, 2005 Posted May 15, 2005 Nic nie powiem, dopuki piesek nie znajdzie sie u nas w domu, bo jeszce znowu zapeszę. :wink: Quote
gwiezdny-wyslannik Posted May 16, 2005 Posted May 16, 2005 No dobrze nie mow ;) A szczeniaki maja sie urodzic czy juz sie uroszily? ;) Quote
atha_maris Posted June 4, 2005 Posted June 4, 2005 No i nici z pieska z tej chodowli :( . Suńka, jak sie okazuje, nie jest szczenna, albo po prostu nie chą nam dać. I to nie dlatego, żebyśmy sie nim nie zajeli dobrze. Jeśli naprawde nie chcą, to powód może być tylko jeden: moja babcia. Ona czasem ma takie wyskoki i straszy obcych ludzi... no ale nic. Miłośnicy seterków, co ja mam zrobić??? Czekam już od grudnia i ciągle coś sie dzieje nie tak. A ja chce setera, nawet nie koniecznie z rodowodem i szczeniaka. Może być ze schroniska i taki do 2, 3 lat. Tylko, że będe mogła wziąć dopiero w sierpniu, bo tak było od początku planowane. Jak znajdziecie jakieś ogłoszenie, że ktoś sprzeda setera (irlanda albo gordona) i tak w okolicach Kraków- Rzeszów... Quote
gwiezdny-wyslannik Posted June 4, 2005 Posted June 4, 2005 Wiesz co.... W hodowli Arisland - link w linkowni są szczeniaki i myślę, że jakoś na początku lipca / połowa sierpnia będą do odbioru ;) Quote
Iwona. Posted June 5, 2005 Posted June 5, 2005 Zajrzyj na ogłoszenia na seterkowie, ostatnio sporo hodowli ma szczeniaki :wink: Quote
Guest Kamcia_14 Posted June 5, 2005 Posted June 5, 2005 Seterk@ Ja hoduję inną rasę , ale wiem, że są w Krośnie rodowodowe szczeniaczki setera, wypielęgnowane, piękne i po bardzo dobrych rodzicach. To znana hodowla. Tam się naprawdę dba o psiaki i bardzo je kocha. Quote
gwiezdny-wyslannik Posted June 5, 2005 Posted June 5, 2005 A można wiedzieć jakiej hodowli chciałaś pieska....? Jak nie chce pisać publicznie, napisz mi na priv ;) Quote
atha_maris Posted June 5, 2005 Posted June 5, 2005 Ta chodowla nazywa sie Harpol (chyba, bo nie mogę zapamiętać) pana Dariusza Spisaka. :wink: Już tu troche jestem, więc odwże sie założyć topic na ogólnie o psach, bo chiałaby usłyszeć jak najwięcej opinii. Nie obraże sie, jeśli ktoś sie nie będzie ze mną zgadzać 8) Quote
gwiezdny-wyslannik Posted June 6, 2005 Posted June 6, 2005 No znam i hodowlę i Pana... No cóż... Quote
Guest Kamcia_14 Posted June 6, 2005 Posted June 6, 2005 no cóż ja też znam hodowlę i Pana :D To dobra hodowla psów użytkowych, Pan Darek jest jednym z najlepszych menerów w Polsce, na seterach zna sie jak nikt, na konkursach i polowaniach zęby zjadł. Jego setery to karne, bardzo dobrze wyszkolone psy reagujące na każdy ruch czy komendę. Widzieć je przy pracy to wspaniałe przeżycie. Takich seterów potrzebują myśliwi i pasjonaci łowiectwa. One polowanie mają we krwi, nie tylko na papierze. Dyplomów z konkursów krajowych i międzynarodowych tam tyle,że długo by zbierać u innych . A wiedzy u właściciela hodowli można tylko pozazdrościć. Druga strona medalu może nie jest za świetlana, ale idzie w parze z przeznaczeniem tych psów. Mieszkają w kojcach nie chodzą na spacerki, jedzą cały czas to samo, nie znają smakołyków i przyjemności spania z panem czy pańcią w jednym łóżku. Quote
gwiezdny-wyslannik Posted June 8, 2005 Posted June 8, 2005 Więc tak menerem jest bardzo dobrym, a na seterach jak nikt zna się tylko Pani Jadwiga Konkiel i jej moim zdaniem należy się wielki i to wielki szacunek za to co robi... 70% Polskich psów ma w rodowodzei świetnie psy z hodowli Arisland. Co do Pana Spisaka to nie wiem jak traktuje te psy, bo nie byłam u niego, ale psy u Pani Jadwigi mają świetne warunki i wystarczającą ilość milości... Quote
adlibitum Posted June 8, 2005 Posted June 8, 2005 cyt,,No znam i hodowlę i Pana... No cóż...'' cyt,,Co do Pana Spisaka to nie wiem jak traktuje te psy, bo nie byłam u niego'' Wyslanniku nieco sprzeczne podajesz argumenty nie wnoszace niczego , zastanow sie co piszesz i po co Quote
Guest Kamcia_14 Posted June 9, 2005 Posted June 9, 2005 taaaak no i znów niepotrzebne przekrzykiwanie się :cry: za moich czasów szkolnych to prof. mówił tak: uczeń umie na 3, ja na 4 , a na 5 to tylko sam Pan Bóg :D nikt nikomu zasług nie ujmował więc po co te fanfary o wystarczającej dawce czego bądź?? nikt tu nie dyskutował o tym, kto ile razy swojego seterka głaska po głowie i czy mu to do szczęścia jest potrzebne. W obu przypadkach zasługi dla kynologii są inne, Pani Jadwiga eksterierowe, a Pan Darek użytkowe. Jedne i drugie są potrzebne dla dobra rasy. To każdy nawet początkujący pasjonat psiarz wie Quote
gwiezdny-wyslannik Posted June 9, 2005 Posted June 9, 2005 adlibitum - To, że znam to nie znaczy, że musiałam u niego być. Ciebie też znam z widzenia i wiem kim jesteś, a nie byłam u Ciebie. I proszę nie mów mi co mam pisać, a czego nie jakby co to admin może o tym decydować. psiara - Oczywiście zgadzam się z tym, ale to, że napisałaś, że zna się na seterach jak nikt inny to z tym akurat się nie zgadzam ;) A Ty masz jakiegoś psiaka albo może masz zamiar nabyć jakiegoś cudnego irlandka...? :wink: Quote
Iwona. Posted June 9, 2005 Posted June 9, 2005 A tu znowu jakieś zgrzyty :roll: Wklejać zdjęcia dla rozluźnienia atmosfery :wink: Quote
adlibitum Posted June 9, 2005 Posted June 9, 2005 Drogi Gwiezdny wyslanniku milo mi ze mnie znasz , ale to nie ma znaczenia , Jednym zwrotem cyt ,, znam tego Pana ... No coz..'' dajesz mozliwosc niekoniecznie pozytywnych domyslw odnosnie hodowli Harpol , ktora ma spory wklad w istnienie polskich seterow uzytkowych , nie oceniaj cudzej wiedzy bez dystansu do swojej i to by bylo na tyle z mojej strony dziekuje Quote
alena Posted June 9, 2005 Posted June 9, 2005 Jaka wiedza, taki i do niej dystans- zależność odwrotnie proporcjonalna.... Quote
Recommended Posts