Chefrenek Posted May 6, 2009 Posted May 6, 2009 Piesek w typie shih tzu szuka DS. Whisky jest młodym, wykastrowanym pieskiem, skłonnym do dominacji. W sprawie psiaka proszę dzwonić do DT 501 024 736 lub pisać na email wincentyna@gmail.com Quote
dzasta Posted May 6, 2009 Posted May 6, 2009 Mogę tylko podnieść :( Ale pyszczek bardzo słodki :) Czyżby u Ciebie na DT przebywał? Quote
Chefrenek Posted May 7, 2009 Author Posted May 7, 2009 dzasta napisał(a):Mogę tylko podnieść :( Ale pyszczek bardzo słodki :) Czyżby u Ciebie na DT przebywał? Nie, chłopaki by go chyba wywalili w kosmos.:diabloti: Quote
Chefrenek Posted May 8, 2009 Author Posted May 8, 2009 A oto dodatkowy opis Whiskacza. Ma od 8 miesięcy do roku, ale, według Pani wet. na pewno nie więcej. Widać to zresztą po jego zachowaniu, a między innymi po merdaniu ogonem jak tylko widzi potencjalnego kumpla do zabawy (psa, kota, a ostatnio nawet jeża- ale ta zabawa okazała się nieco...kłująca) Jest samcem alfa (po kastracji), tzn. dominantem, i powinien trafić do odpowiedzialnego domu, który mu zapewni szkolenie. Jego dominacja przejawia się między innymi szczekaniem, kiedy jemy (on chce być pierwszy w stadzie). Uczymy go podstawowych komend i Whisky łapie je szybko, pod warunkiem wsparcia naszych argumentów smakołykami. Na początku był też nieco agresywny i czasem się nadal zapomina, ale karcimy go za to i też jest to w moim przekonaniu absolutnie do naprawienia. Siersciuch vel whisky jest po prostu niewychowany....także nowi właściciele powinni zainwestować w szkolenie z prawdziwego zdarzenia (to chyba będzie najskuteczniejsze) i mieć świadomość, że mają psa dominanta. Tyle minusów. Reszta to same plusy. Whisky jest radosny, skory do zabawy, przytulak. Ma fajną, ciemno biszkoptową maść z podpalanym pyskiem i uszami i zabawne trz czarne plamki na języku. Przywiązuje się do ludzi. Lubi mojego nastoletniego syna i radośnie merda do wszystkich ogonem. Przy całej swojej skłonności do dominacji jest niezwykle ufny. Nie lubi tylko kiedy mu się odbiera zabawkę, ale pracujemy nad tym. Jest czysty i prosi o spacer. Niezły z niego żarłok, przy czym świeży kurczak z ryżem i warzywami, to przysmak nad przysmaki. Ma ostre zęby i zbyt miękkie zabawki szybko wykańcza. Fajnie by bylo, gdyby SZYBKO trafił do dobrego domu, bo to jeszcze szczenior, co oznacza, że przy jego bystrości i właściwym postępowaniu będzie super psem. Natomiast jedno nie ulega watpliwości: jest psem z charakterem, a nie zwykła przytulanką....ale to amatorzy ShiTzu już na pewno wiedzą :-) Z zabiegów jest po kastracji, po 1 odrobaczaniu, przed szczepieniem na wściekliznę i drugim odrobaczaniem Quote
Chefrenek Posted May 8, 2009 Author Posted May 8, 2009 Ahoj Kapitanie ! Chrapka na Niezapominajki Quote
Chefrenek Posted May 8, 2009 Author Posted May 8, 2009 W SPRAWIE WHISKEY DZWONIĆ DT 501 024 736 lub pisać na wincentyna@gmail.com Quote
sacred PIRANHA Posted May 9, 2009 Posted May 9, 2009 sliczny pieseczek:-) moge jedynie podniesc wątek bo znajomi co prawda szukali psiaka w tym typie do adopcji i rozgladalam sie po watkach za takimi ale zakochali sie w kundelku ze schroniska:loveu: Quote
Chefrenek Posted May 9, 2009 Author Posted May 9, 2009 Madallena napisał(a):przekazuję kontakt do osby zainteresowanej :) Super i wielkie dzięki.:loveu: Quote
Chefrenek Posted May 10, 2009 Author Posted May 10, 2009 karolina_g_k napisał(a):Czy to Whisky był dziś na zlocie buldożków i bawił się przez chwile piłeczką z moimi synami? ;) Nie to był mój Bunio.:loveu: Quote
karolina_g_k Posted May 10, 2009 Posted May 10, 2009 Czy to Whisky był dziś na zlocie buldożków i bawił się przez chwile piłeczką z moimi synami? ;) Quote
karolina_g_k Posted May 10, 2009 Posted May 10, 2009 Chefrenek napisał(a):Nie to był mój Bunio.:loveu: :lol: Coś mi właśnie nie pasowało... bo na dominanta to ten ślicznotek nie wygladał ale pomyslałam, że może dzieci tak delikatnie traktuje ;) Quote
Maupa4 Posted May 12, 2009 Posted May 12, 2009 Chefrenku - ten pies ma już wątek: http://www.dogomania.pl/forum/f28/pomocy-shih-tzu-warszawa-134128/ http://www.dogomania.pl/forum/12019376-post19.html I teraz tradycyjne pytanie: który wątek mam zamknąć ? Tamten "martwy" czyli zapomniany przez "wszystkich" czy ten nowy ? Quote
Maupa4 Posted May 12, 2009 Posted May 12, 2009 A kto w takim razie prowadzi wątek i co z Twoimi informacjami z pierwszego postu ? Warto by było żeby jak najwięcej informacji było w pierwszym poście bo sama wiesz jak "czyta" się wątki ... ;) edit Zgodnie z sugestią Lavinii zamknięty został stary wątek. Quote
_ChiQuiTa_ Posted May 17, 2009 Posted May 17, 2009 Dzięki Chefrenek za info :) Już wysyłam fotki i opis psiurka :) Quote
Chefrenek Posted May 17, 2009 Author Posted May 17, 2009 _ChiQuiTa_ napisał(a):Dzięki Chefrenek za info :) Już wysyłam fotki i opis psiurka :) Dziękuję ślicznie.:loveu: Quote
_ChiQuiTa_ Posted May 24, 2009 Posted May 24, 2009 Z domku jak na razie nici. Pisałam na wątku Pekińczyków, nie wiem czy czytałaś. Otóż bardzo chcieli Pekińczyka po tam jak im przedstawiłam, ze Pekińczyki są stare i potrzebują dużo opieki i spokoju a 6 letni chłopiec nie jest najlepszym kumplem wstrzymali się z decyzją i poczekaja aż chłopak podrośnie wtedy zastanowią się nad odpowiednim psiakiem dla niego... A czy na niuńka już jacyś chętni są?? Quote
Chefrenek Posted May 25, 2009 Author Posted May 25, 2009 _ChiQuiTa_ napisał(a):Z domku jak na razie nici. Pisałam na wątku Pekińczyków, nie wiem czy czytałaś. Otóż bardzo chcieli Pekińczyka po tam jak im przedstawiłam, ze Pekińczyki są stare i potrzebują dużo opieki i spokoju a 6 letni chłopiec nie jest najlepszym kumplem wstrzymali się z decyzją i poczekaja aż chłopak podrośnie wtedy zastanowią się nad odpowiednim psiakiem dla niego... A czy na niuńka już jacyś chętni są?? Brak chętnych.:shake: Quote
Madallena Posted May 25, 2009 Posted May 25, 2009 Czy psiak został zgłoszony na event? (www.przytulpsa.pl/event) Quote
Recommended Posts