Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 93
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

sTaRs napisał(a):

Tatuś jets neiznany, ciekawe co z niej wyrosnie :lol: :wink:

Na pewno wspaniala sunia, ma takie slodkie spojrzenie :)

I bardzo ladne imie:)

Posted

Jest świetna :P Nie zapomnij o nas i od czasu do czasu pokaż nowe foteczki Dżoji :) Będzie zapewne psiakiem z długim włosem po mamie :P co oznacza ,że musisz ją powoli przyzwyczajać do pielęgancji .Pogłaskanie dla maleńkiego :angel:

• 1 month later...
Posted

To ja tez o cos zapytam...bardzo mi się podobają duże pudle.Powiedzcie cos prosze o ich charakterze.No i oczywiście o zdrowiu.Za wszelkie informacje bedę bardzo wdzięczna!!!! Jak byłam malutka całkiem (ledwo pamietam) to rodzice mieli pudla-do dzis duzo o nim słyszę.No i z tych opowadań to pies niesamowity!! Czekam!! Pozdrawiam!!

Posted

Jeżeli bierzesz pudla a nie "pudla" to pod kątem zdrowia jest to pies właściwie bez problemu.
Charakter super, ostatnio strzygłam dużego 6 msc i był to po prostu pies super zrównoważony.
Jedyny problem to pielęgnacja, czesanie i strzyzenie - trzeba dobrać dobrego fachowca lub nauczyć sie samemu (jedno i drugie jest kosztowne, albo płacisz komuś, albo kupujesz sprzęt który kosztuje słono x000 )
Natomiast hodowli pudla dużego w Polsce jest niewiele, teraz są super suczki białe, będą szczeniaki morelowe (1 hodowla) , będą czarne (hodowle tej idmiany policzysz na palcach jednej ręki).

• 1 year later...
Posted

Moi Drodzy...Proszę powiedzcie mi coś na temat pudli toy:) Bo w necie szukam i szukam a nic konkretnego nie moge znalezc:( Szczegolnie na temat charatkeru,hodowli i ceny wystawowego szczeniaczka bo nawet nie wiem ile moze kosztowac:) Rozglądam się nad Toyami i Mini,jak myślicie który lepszy?:) Aha,powiedzcie mi jeszcze czy trudno je obciac i co jest do tego potrzebne:)
Dziekuje z gory za informacje:)
Martyna

Posted

Ewelinaa napisał(a):
z Toy polecam hodowle Beyond The Time bardzo ładne toyki !

Dziekuje:) A masz moze stronę tej hodowli??Oraz czy cena toya jest tam "w miare normalna"?

Posted

Martyna2006 napisał(a):
Dziekuje:) A masz moze stronę tej hodowli??Oraz czy cena toya jest tam "w miare normalna"?

strona sie tworzy :D:D cenowo nie mam pojęcia to trzeba rozmawiac z właścicielką , namiary mogę dać

Posted

Martyna spis wszystkich hodowli masz na www.klubpudla.republika.pl. Są również ogłoszenia ze szczeniętami.
Wybrać hodowlę musisz sama, bo tak każdy ci zaproponuje swoją albo zaprzyjaźnioną. Jeśli chodzi o charakter to było to już wałkowane setki razy, ostatnio w temacie GALERIA. Jeśli inetersujesz się rasą przejrzyj po prostu tematy. Najwięcej informacji znajdziesz w "Pudel nie taki straszny". Z tego co się oriętuję ceny toyów wachają się od 1500-300tys (+;-) w zależności od hodowli i od tego czy szczenię na wystawy czy na "kanapę".

Posted

Tak jak Gośka napisła,hodowla swoja lub zaprzyjaźniona,wiem ,że na dzień dzisiejszy są szczenięta w hodowli Cristamini z Poznania,na forum Olle,a tak na marginesie też jestem z właścicielką zaprzjaźniona;)

Posted

Martyna2006 napisał(a):
Święte słowa:) Bo hod. Racibowski Puch FCI poleciła mi dziewczyna która jest córką włascicielki tej hodowli:)Ewelino dziekuje za namiary:)

nie ma sprawy

Posted

Witam, watek wybrałam troche na chybił-trafił, chciałam się przywitać, a że pewnie będę Was pracowicie pytać, ten był najlepszy :)

Zaprosiła mnie tutaj Gośka, po tym, jak musiała mi odpowiadać na długaśne maile z pytaniami o pudle.;) Serdeczenie dziękuję .

Szukam informacji o pudlach, za jakiś czas planuje kolejnego psa, (teraz mam bernenkę i dwa azjaty-zapraszam na stronę) , z tym,ze mam w stosunku do niego konkretne oczekiwania. Przerobiłam już teoretycznie kilka ras i żadna mi nie podchodziła. Mając bernenkę i azjaty, wiem, czego chcę. Czas oczekiwania spędzam pracowicie na poszukiwaniach, żeby wybór był trafny.
Pies ma byc zdrowy, kontaktowy, odważny. Najchętniej niemodny, bo wiem, co moda robi z psami (mam dwa modne i siedzę w temacie). Chcę dla siebie tzw, psa towarzyszącego, (azjata nie podchodzi w tej roli ;)) do wyszkolenia.
Dlatego będę sobie Was czytać i czytać, na razie nadrobię zaległości.
Pozdrawiam
Ania i Zmory

Posted

AniaRe napisał(a):
Zaprosiła mnie tutaj Gośka, po tym, jak musiała mi odpowiadać na długaśne maile z pytaniami o pudle.;) Serdeczenie dziękuję.

Aniu cieszę się że trafiłaś :p Te długaśne maile to ja pisałam:oops: , ale ja uwielbiam gadać, a o pudlach to już wogóle:cool3: . Mam nadzieję, że dziewczyny wesprzą mnie w tym gadaniu. Tym bardziej, że namawiam Anię na czarnego średniaka;).