Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Piekny owczarek niemiecki poprostu cudo. Wielki ogromniasty o pieknym umaszczeniu. Zostal zgłoszony do gminy Jożefów. stał na przystanku autobusowym i czekal i czeka. Zostal zabrany na przetrzymanie do brwinowa na kilka dni. tam go poznałam.Szczeka mi opadla do samej ziemi.
Poprostu cudo. niestety na tym mój zachwyt sie skończył.
Pies na moje podejscie pokazał iz tego sobie nie zyczy. Poprostu zaczął podnosić fafle które odsłaniały przepiekne białe zeby.Nie skoczył do mnie tylko ostrzgał. Posłuchałam co bede sie wpraszac na siłe.
Pies ten uwielbia siedziec w samochodzie ,gdy tylko zobaczy samochód gna do niego nie patrzac na to co frunie za nim na końcu smyczy.
ten pies ma taka pare ze dziewczyna chudzienka go nie utrzyma. To poprostu lokomotywa.
samochód to dal niego azyl uspokaja sie w nim i widac ze sie tam dobrze czuje. Może jezdzic caly dzień . Gdy se go wyciagnie na siłe z samochodu do boksu na noc to jest dopiero lament.

Pies napewno byl szkolony zna komenty. Z niego beda ludzie ale trzeba z nim troche popracowac.
Niestety pies został dzis wywieziony do schronu w Jozefowie.tam nie ma szans na zadna resocjalizacje.

Prowadzone sa rozmowy z jednym hodowca który prawdopodobnie zgodzi sie go przetrzymac i resocjalizowac. ma w tym doswiadczenie.

Niestety nie za darmo koszt miesiecznego pobytu to 300,00 zł a ile on tam bedzie to trudno powiedziec czy 2 cz 3 czy 4 miesiace. Wiemy napewno ze jezeli szkolenie nie da rezuktatów to pozostaje....... które moz sie stac na dniach w obecnym schronie.

Dl atego psa to ogromna szansa. Potrzebne tylko deklaracje wpłat.
kwota 300,00 za tak duzego psa to wydaje mni ze ze nie jest wysoka. Ciotki prosze o jakies grosinki dka ratowania owczarka.

Tylko 300 zl a ratuje mu zycie. Ciotki plisssssssssss

Posted

On jest nie piekny tylko przepiekny.
Okreslamy go 2-3 lata. Ale jest to pies majacy pare w sobie i do obcych nie jest wylewny. Do innych psów nie jest milusiński wrecz przeciwnie.

Posted

[quote name='Ania-tygrysiczka']w jakim wieku jest? Mam dobry dom dla owczarka w Siedlcach. Tylko musi być względnie młody, 2-3lata.

ciotka ja mam jeszcze dwa psy w typie owczarka niemieckiego. jeden to suka ok 1 roku drugi to pies ok 2-3 lat. Zgarnełam je wczoraj z ulicy i teraz mam klopot gdzie je jutro wsadzic.latały po okolicy juz 5 tygodni i wszyscy tylko je przeganiali.samiec troche chudziutki ale pare dni jedzenia i bedzie ok a suka wyglada dobrze tylko mam nadzieje ze nie jest w ciazy. szczepienia czy sterylki mozemy załatwic

dwa suka i pies

pies otwarty ale po kilku minutach jak sie przekona to nawet do samochu sie pakuje

suka to przylepa

Posted

Chciałbym coś więcej napisać o potencjalnym domku w Siedlcach, o którym wspomniała wcześniej Ania.
Emerytowany lekarz (jak mniemam nie najmłodszy), mieszkający w domu z ogrodem. Pan ma duże doświadczenie w wychowywaniu ON-ków. Utrzymuje bliskie stosunki z jednym z siedleckich wetów, który od zawsze prowadził jego psy. Ostatni z nich odszedł ze starości, a sposób w jaki o nim opowiadał, zdaje się potwierdzać dogomaniackie zacięcie pana.
Psiak miałby zamieszkać w domu, ale latem większość czasu spędzałby na ogrodzonej posesji.
Pan ma jednak jeden warunek, który nie dla wszystkich jest do zaakceptowania... Pies nie może być kastrowany. Jego zdaniem, po takim zabiegu zmienia się charakter psa, co w jego przypadku jest nie do przyjęcia.
Wiem z kolei, że nie wszyscy zgadzają się na tego typu rozwiązanie, dlatego od razu stawiam sprawę jasno.
Pan jest zainteresowany poważnie, ponieważ juz od dłuższego czasu ponawia kontakt po tym, jak obiecałem mu wyszukać odpowiedniego kandydata (pies musi być młodym, naprawdę prawie ON-kiem).
Niestety, pan jest offline, więc musiałbym osobiście podjechać do niego a lapkiem, żeby przedstawic psich kandydatów.
Chciałbym mieć pewnosć, czy któryś z nich mogłyby być adoptowany na jego warunkach.
Sprawa pilna.

Posted

Pies jest w schronie. Jezeli trzeba bedzie go wyciagnac to mowicie kiedy i jest do naszej dyspozycji.

Pragne jeszcze raz napisac iz to jest bardzo silny pies i dla osob z doswiadczeniem.

Posted

A ja ponawiam prośbę o info, czy tego lub wspomnianego drugiego psiaka, mogę zaproponować panu z Siedlec.
Gdyby coś, proszę o kilka fotek przygarniętego ostatnio psiaka (sunia raczej odpada).

Posted

Gallegro

wysłałam zdjecia na e-mail bo juz wstawic dzis na watku nie miałam siły.
Wysłałam ok 10 szt. Ta w podartych spodniach ma wzrostu 164 cm to tak dla porównania wielkosci