Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ja bym chciała wiedzieć jak dany egzemplarz wygląda w naturze a nie zrobiony za pomocą dodatkowych kłaków i farb.

IraKa - ja dokładnie tak samo! :p

I jeżeli te czarniejsze będą wygrywać to farbowanie nigdy się nie skończy. Tak samo z lakierowaniem, kopiowaniem...

Tu masz całkowitą rację tylko egzekwowanie przepisów przez sędziów może zmienić coś w tej kwestii.
Ja po prostu jestem w szoku jak sędziowie propagują łamanie prawa - no bo jak mozna nazwać sytuację, w której sedziowie promują np. cięte sznaucery jak nie jawnym olewaniem Ustawy?
Niestety państwo się ośmiesza wprowadzając przepis którego nie umie i nawet nie próbuje egzekwować - posłowie mogli sobie darować wprowadzanie martwego prawa.

• Replies 83
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Posłowie mają inne sprawy na głowie np. wysyłanie 6-latków do szkoły i myślanie nad tym czy zastrzyk śmierci ma być wprowadzony. Niedługo jak tylko niemowlak zacznie chodzić pójdzie do pracy a wsztskich starych którzy już nie pracują uśpią:diabloti:

Posted

Gośka napisał(a):
Posłowie mają inne sprawy na głowie np. wysyłanie 6-latków do szkoły i myślanie nad tym czy zastrzyk śmierci ma być wprowadzony. Niedługo jak tylko niemowlak zacznie chodzić pójdzie do pracy a wsztskich starych którzy już nie pracują uśpią:diabloti:

Oj Gośka nie kracz bo jeszcze się spełni;)
U nas w pięknym kraju to wszystko możliwe np uprawianie przez lata roli na cmentarzysku...
Uprawa na cmentarzysku

(matko, teraz to już chyba moderator nas stąd pogoni, bo to lakierowanie zeszło nam najpierw na jadra, przeleciało przez kopiowanie i dotarło aż do problemów parlamentarnych, kulturowych i moralnych:evil_lol:)

Posted

martyna. napisał(a):
Pani 'dokopala sie' do gumek i dokladnie sprawdzila czy wszystkie wlosy trzymaja sie skory a nie prawdziwych klaczkow.

Dobrze, że tylko się dokopywała a nie sprawdzała czy się kłaki trzymają poprzez podniesienie psa za futro i potrząśnięcie, bo by się Unek zdziwił:evil_lol:

Posted

Hmm, nie chodziło mi o to, że doczepianie włosów jest rzeczą normalną tzn. ze powinno sie to robic podczas kazdego przygotowywania do wystawy, a, ze w niektorych krajach nikt sie z tym nie kryje i nie uwazaja tego za cos 'zlego'.W Polsce wystarczy przejrzec pare tematow, chocby ten na Dogomanii dot. farbowania i wiekszosc ludzi uwaza to za nieludzkie.
Chociaz psu nic zlego sie nie dzieje, co innego psy trzymane w klatkach,popapilotowane w ubrankach i kolnierzach.
Ludzie beda robic wszystko co moga by ich psy byly najlepsze.Ale co innego farbowanie, lakierowanie i doczepianie wlosow, a trzymanie cale zycie w klatce.Off sie nam troche robi ;-)

Powiem jeszcze, jako ciekawostke, ze na jednej z wystawy sedzina sprawdzala czy Uno nie ma doczepionej grzywy.Jego konkurent (nie bede juz pisac ktory) mial wlosa duzo mniej i roznica byla widoczna z daleka.
Pani 'dokopala sie' do gumek i dokladnie sprawdzila czy wszystkie wlosy trzymaja sie skory a nie prawdziwych klaczkow.

Posted

Equus napisał(a):

Ja po prostu jestem w szoku jak sędziowie propagują łamanie prawa - no bo jak mozna nazwać sytuację, w której sedziowie promują np. cięte sznaucery jak nie jawnym olewaniem Ustawy?

Jeszcze chwilę pooffuję. Zapis ustawy jest delikatnie mówiąc niejasny i aż zaprasza do interpretacji. I - jak mi to kiedyś tłumaczono - takie interpretacje mnożą się jak grzyby po deszczu a chlastanie uszów i ogonów usprawiedliwa się względami zdrowotnymi oraz normami technologicznymi dot. hodowli zwierząt. Potem taką wysmażoną z ramienia ministerstwa rolnictwa interpretację "przedrukowuje naczelny organ prasowy" Związku Kynologicznego i posprzątane...
Czy ktoś mógłby podać, w którym roku wszedł ten przepis o zakręconych pudlich ogonach?

Posted

Potem taką wysmażoną z ramienia ministerstwa rolnictwa interpretację "przedrukowuje naczelny organ prasowy" Związku Kynologicznego i posprzątane...

O tak, Polacy są mistrzami w "omijaniu" przepisów! (patrz np. "przewóz osób" zamiast "taxi"). Myślę, że jeśli byłoby to konkurencją olimpijską to drastycznie polepszyłoby to nasze miejsce w klasyfikacji medalowej;)