Tascha Posted May 5, 2009 Posted May 5, 2009 UWAGA! może ktos ma możliwośc potwierdzenia tego info : partia Imizolu -jedynego leku przeciwko babeszjozie- została wycofana z hurtowni i obecnie nie ma mozliwości zakupienia go...najwczesniej nowa partia leku może byc dostępna podobno za jakiś miesiąc, dwa... to jakaś paranoja...:crazyeye: jeżeli tak jest faktycznie w całej Polsce.... Quote
siekowa Posted May 12, 2009 Posted May 12, 2009 Niestety to prawda dziś mi wet coś o tym mówił. :( Podobno ulotka jakiś błąd zawierała. Quote
Tascha Posted May 12, 2009 Author Posted May 12, 2009 A więc jednak... oby nikt nie usłyszał "przykro mi, Pana/Pani pies musi umrzec bo nie mozliwości sprowadzenia leku..." Quote
Chefrenek Posted May 13, 2009 Posted May 13, 2009 siekowa napisał(a):Znalazłam coś takiego kurierpoludniowy.pl Ale co? To jest jakaś paranoja. Jak tak można. Niech się biorą do roboty i poprawiają tą ulotkę.:mad: Quote
siekowa Posted May 13, 2009 Posted May 13, 2009 Znalazłam coś takiego Kurier Poludniowy - Psom grozi smierc! Quote
Tascha Posted May 13, 2009 Author Posted May 13, 2009 No żeby to......:mad: to Główny łaske robi że wróci lek do hurtowni? przeciez Imizolu nie kupuje sie w kiosku , tylko podaje go wet- mniemam że każdy wet ma często do czynienia z babeszjozą i jej leczeniem, i nawet jeśli by szybko nie dali erraty do ulotki to by sie gapnął ,ze dawkowanie jest źle podane:mad: poza tym jak mozna wycofac na tak długi czas jedyny lek ??? Może należy wystosowac odpowiednią petycję ? Dziwię się, ze w tak powaznej sprawie odezwały sie tylko dwie osoby -nikogo więcej to nie dotyczy/ nie interesuje? :angryy: Quote
Chefrenek Posted May 13, 2009 Posted May 13, 2009 Mam nadzieję, że jednak przywrócą ten Imizol. 4-6 tygodni to strasznie długo. Babeszjoza zbiera żniwa a bez tego to ja nie wiem... W tej Polsce to same kichy są.:angryy: Quote
Ania&Psy Posted May 13, 2009 Posted May 13, 2009 Tascha napisał(a): Dziwię się, ze w tak powaznej sprawie odezwały sie tylko dwie osoby -nikogo więcej to nie dotyczy/ nie interesuje? :angryy: A co mamy pisać? "Jakie to oburzające, jaka ta Polska głupia i kicha w niej" blebleble. Po co? Quote
Martens Posted May 14, 2009 Posted May 14, 2009 No właśnie - ja śledzę temat od początku, ale skoro nic nie wiem nowego w temacie, to co pisać? :roll: Że nikt nie pisze, nie znaczy, że nikt nie czyta ani się nie interesuje. Quote
Tascha Posted May 14, 2009 Author Posted May 14, 2009 Martens napisał(a):No właśnie - ja śledzę temat od początku, ale skoro nic nie wiem nowego w temacie, to co pisać? :roll: Że nikt nie pisze, nie znaczy, że nikt nie czyta ani się nie interesuje. bo może ktos ma/miałby jakis pomysł w jaki sposób niejako wymusić szybkie przywrócenie Imizolu do sprzedaży, petycja, telefony do Głównego, nagłosnienie w lokalnych gazetach itp... wydaje mi się ,ze skoro nie ma brzydko mówiąc "szumu" w tej sprawie, to Imizol do hurtowni szybko nie wróci:razz: Quote
medvetka Posted May 23, 2009 Posted May 23, 2009 Ci co leku nie mają nie mogą go nigdzie zakupić, a Ci co mają to powinni go zgodnie z Decyzją Głównego odesłać do hurtowni. No więc oficjalnie w tych wszystkich lecznicach imizol się stłukł. :) JEśli będzie jakiś poważny kryzys to pozostają do wykorzystania ludzkie leki przeciwpierwotniacze. Quote
bodzia78 Posted June 15, 2009 Posted June 15, 2009 zgodnie z info od producenta Imizol powinien być od dzisiaj już ZNOWU dostępny :) w hurtowniach. Quote
Recommended Posts