Jump to content
Dogomania

Niufki: Zmorka, Szelma[*], kot Tommy[*], collak Aris[*] i puli Luśka .

Recommended Posts

Posted

Jak wgrywasz kilka na raz to po wgraniu masz opcje " wstaw zdjęcie"  albo coś w tym stylu.  I linka wstawiasz gdzie chcesz. Operujesz myszką jak chcesz i przedzielasz czym chcesz ;)

Posted

Dodaję sobie do posta jak chcę :)

[attachment=4807:_MG_7553.JPG]

Blotny Kapsel- czyli pies kochajacy brodzić ;)

[attachment=4808:_MG_7572.JPG]

Posted

Dzisiaj była wizyta p/a dla Kapsla. Osobista moja z Kapslem. Tam jest kot. Kapsel obiecująco się zachowuje. Powinno byc ok. Rodzina bardzo spokojna, stabilna. Chłopiec 13 lat grajacy w klubie. Bardzo zrównoważony. Chłonął całym sobą to co mówiłam i bardzo fajnie instynktowniereagował na różne rzeczy. W sobote Kapsel jedzie do nowego domu. Trzymać kciuki za kota aby on dobrze to przeszedł i sie nie zestresował!

• Upvote 1
Posted

oooo kolejna szybka adopcja! oby więcej takich! i psiak pewnie też blisko zamieszka :)

Tak się przed chłopakiem broniłas a tu nie dość ze słodziak to rach ciach i do  domku!

Suuuuuper!

Posted

Dzisiaj była wizyta p/a dla Kapsla. Osobista moja z Kapslem. Tam jest kot. Kapsel obiecująco się zachowuje. Powinno byc ok. Rodzina bardzo spokojna, stabilna. Chłopiec 13 lat grajacy w klubie. Bardzo zrównoważony. Chłonął całym sobą to co mówiłam i bardzo fajnie instynktowniereagował na różne rzeczy. W sobote Kapsel jedzie do nowego domu. Trzymać kciuki za kota aby on dobrze to przeszedł i sie nie zestresował!

To sobie pogadałaś :scared:

Posted

Tak. U siebie. Na razie jest super ( tfu tfu!).

A ja dopiero dzisiaj wysłałam wniosek na MłChPl Zirki. Oczywiscie zgubiłam ocene z Ustronia.... Mam nadzieję, ze wystarczą te trzy co wysłałam. Niby tylko trzy trzeba, ale z własnego doświadczenia wiem, że czasem w oddziałach gubią sie oceny i lepiej mieć przynajmniej cztery gdyby coś.  Trzymajcie kciuki aby było ok.

No i Zirka zgłoszona do Kielc. Pierwszy raz w pośredniej. Mam nadzieję ze dostanie cieczki po wystawie bo 13-go listopada minie pół roku od cieczki. Nie wiem co ile będzie miała. Zobaczymy.  Fakt że teraz można z cieczką na wystawe, ale to trochę  nie fair. Na wolnym powietrzu jeszcze przy zachowaniu zasad: idziemy na samym końcu ok. Ale na hali gorzej.

Posted

Na pewno będzie ok i nic nie zginie. :)

Te Kielce to w ogóle takie cieczkowe. Zibi głupiał tam kompletnie, a i Doginka podobnie je wspominała. Taka pora chyba. Będę trzymać kciuki za Was. :)

Posted

A dlaczego Ci się nie podoba? Że niby samce durnieją?  A co? Suki mają być ciągle do tyłu?  Sprawiedliwość musi być. Ale trzeba być dobrze wychowanym.

W Bytomiu Zirka miała cieczkę.  Na szczęście wolny teren, deszcz itd. Inaczej siedziałybysmy w aucie albo przemykały tyłami.  Drugie szczęście to to, że Zirki rasa była przedostatnia na ringu. A za nami 3 suczki tylko ;) Nie musiałyśmy się przestawiać w wystawianiu. Na honorowy nie poszłyśmy i już.  Żeden pies nie durniał bo to nie były te dni ;)  No i ja unikałam kontaktów ;)

Zdzirka dzisiaj skończyła 15 m-cy a tym samym w/g FCI weszła w głupi wiek, kiedy to juz niby nie młodzież, ale nie do końca dorosły. Więc mamy smarkatą babe wiejską w domu :megagrin: 

Rozumu przybywa w zachowaniu. Np skakała, cudowała jak do domu wracałam. Nie korygowałam, bo uwielbiam jak pies szaleńczo się cieszy z przyjscia mojego ;)  A ona sama stwierdziła, ze najpierw muszę sie rozebrać i dopiero przywitamy się jak należy. Siada więc i czeka aż ściagnę kurtkę i buty. Dopiero jak zaczynam mówić i kucać do niej to zaczynaja sie jęki, stęki i szaleństwo :loveu: