wilczy zew Posted July 26, 2014 Posted July 26, 2014 chociaż jedną fotkę morza możesz cyknąć... Miłego wypoczynku :) Quote
danyww Posted July 26, 2014 Posted July 26, 2014 Odpoczywaj i wracaj naładowana nową energią :lol: Quote
Pysia Posted July 26, 2014 Posted July 26, 2014 Wyjeżdżam w najmniej odpowiednim momencie. Ruszyłam machine pomocy dla niufki i zostawiam to wszystko w zawiedzeniu. Nie cierpię tak. Quote
Pysia Posted July 27, 2014 Posted July 27, 2014 Tfu tfu mam nadzieje że się uda spokojnie wypocząć ;) Byłyśmy dzisiaj na wystawie aby oczka zbadać u znanego specjalisty. Jako ze badanie bez certyfikatu a z nim było ociupinkę tylko tańsze to dopłaciłam te grosze i mamy nawet międzynarodowy certyfikat zdrowych oczków Zdziry :) 1. Persistent Pupillary Membrane (PPM ) - free 2. PHTVL / PHPV - free 3. Catarct - free 4. Retinal Dysplasia - free 5. Hypoplasia / Micropapilla - free 6. CEA - free 7. Other - free 8. Entropium - free 9. Ectropium - free 10. Podwójne rzęsy (districhiasis) - free 11. Corneal dystrophy - free 12. Cataract - free 13. Lens luxation ( primary) - free 14. PRA - free Na fb jest skan z wymazanymi mymi danymi certyfikatu :) Co prawda puliki nie są objete tymi wadami ( na Węgrzech tylko na entropium i ectropium puliki badają), ale badanie obejmowało wszystko. I dobrze :) Przynajmnie wiem ze zdrowa ;) Quote
Margi Posted July 27, 2014 Posted July 27, 2014 Pewnie,że lepiej wiedzieć,że zdrowe oczka ma.:lol: Quote
ania0112 Posted July 28, 2014 Posted July 28, 2014 a ty w koncu wyjechałas czy nie? bo miało byc 4 dni a ty po 2 już na dogo jestes.... Fajnie, że Zira zdrowa! Quote
malawaszka Posted July 28, 2014 Posted July 28, 2014 [quote name='ania0112']a ty w koncu wyjechałas czy nie? bo miało byc 4 dni a ty po 2 już na dogo jestes.... Fajnie, że Zira zdrowa![/QUOTE] wyjechali po wystawie :lol: Quote
anetta Posted July 29, 2014 Posted July 29, 2014 Wypoczywaj tam nad wodą. I świetnie że Zira ma zdrrrowe oczy :kciuki: Quote
Pysia Posted August 9, 2014 Posted August 9, 2014 Wyjechałam. Byłam tydzień i wróciłam ;) Zdzirka cudna choć wieśniara :) Wstydu mi nie przyniosła :) Fotki na fb są. Calutka masa. Nie pamietam jak sie foty zmniejsza.... A tam można wrzucać wszystkie ;) Quote
Pysia Posted August 17, 2014 Posted August 17, 2014 (edited) Dla tych co FB nie mają specjalnie link: [URL]https://www.youtube.com/watch?v=H_OSSVfktzQ[/URL] [url]https://www.youtube.com/watch?v=ZuWesTj1rDg[/url] Moje dwie czarnulki uwiecznione razem. Czyli zabawowo-konsumpcyjny filmik ;) Co kto lubi :) Edited August 17, 2014 by Pysia Quote
AnkaG Posted August 18, 2014 Posted August 18, 2014 Ha ha jaki lwi pędzel na ogonku Zmorki. Pysiu w sobotę na mojej dzielnicy jak jechałam autkiem takiego cudnego niufa widziałam :) Ale nie był jakiś taki wielki ... Quote
Pysia Posted August 18, 2014 Posted August 18, 2014 Aniu Zmorka jest niedużą suczką :) A niuf czym większy tym pokraczniejszy. Najlepiej jak sunia ma tak 66 cm w kłębie. Wtedy jest idealna ;) Nie to piękne co wielkie tylko to co zgrabne ;) Quote
AnkaG Posted August 18, 2014 Posted August 18, 2014 No ale mi się jakoś tak wydawało, ze to wieeeelki pies niufek jest :) Quote
Pysia Posted August 18, 2014 Posted August 18, 2014 Spory, ciężki, ale jest dużo o wiele większy psów ;) Leonbergery są większe ;) Czernysze sa wyższe od niufów itd ;) Spory sznup samiec jest większy od suki niufki. Tylko suka ma większa mase ;) Quote
AnkaG Posted August 19, 2014 Posted August 19, 2014 Takie słodkie misiaczki te niufki :) A jak Misia? Quote
Pysia Posted August 19, 2014 Posted August 19, 2014 Czekam na info dzisiaj czy Misia będzie miała w ten dzień operacje. Brzuch mnie już rozbolał z wrazenia. Nie widziałam tego psa na oczy w rzeczywistości a tak mocno czuję sie z nim związana.... Wiem że to dziwne, ale tak jest. Oby wszystko poszło dobrze i Misia nie cierpiała potem! Quote
Saththa Posted August 19, 2014 Posted August 19, 2014 [quote name='Pysia']Spory, ciężki, ale jest dużo o wiele większy psów ;) Leonbergery są większe ;) Czernysze sa wyższe od niufów itd ;) Spory sznup samiec jest większy od suki niufki. Tylko suka ma większa mase ;)[/QUOTE] Ale samce sa więsze? musza być większe kurde bo ja pamietam z wystawy takiego wielkiego czarnego samca... wielki był.... i cudwnie słodki w sliniaczku wielkości mojego ręcznika kąpielowego :loveu: a własiciel pozwolił mi go wyczochrac :iloveyou: Quote
Pysia Posted August 19, 2014 Posted August 19, 2014 (edited) 12 lat temu przyszła na świat mała istotka - SETI Dryfujący Miś. Wtedy była malutka i jej podstawowym problemem było " Jak dostać sie do żarcia" 12 lat później znowu ma te same priorytety Seti zmieniła diametralnie nasz cały Świat. Wszystko stało się spokojniejsze, lepsze i postanowiłam sięgnąć po marzenia. Wiele można pisać o Seti. Największa na świecie pacyfistka. Oaza spokoju i cierpliwości. Pracująca w szkołach, przedszkolach z dziećmi i dorosłymi. Starająca sie pomóc dzieciom z ograniczeniami. Pomagająca wyjść psom na prostą. Dajaca poczucie bezpieczeństwa. Można też napisać: mistrzyni złodziejstwa, kombinatorstwa itd Wszystkiego Najlepszego nasza "kruszynko" ! Obyś nam dalej żyła w tak dobrym zdrowiu i kondycji! Pamietaj, że my nie wyobrażamy sobie życia bez Ciebie. [url]https://www.youtube.com/watch?v=YkXwfUhCWTA[/url] Edited August 19, 2014 by Pysia Quote
Recommended Posts