Jump to content
Dogomania

Niufki: Zmorka, Szelma[*], kot Tommy[*], collak Aris[*] i puli Luśka .

Recommended Posts

Posted

Tfu tfu mam nadzieje że się uda spokojnie wypocząć ;)

Byłyśmy dzisiaj na wystawie aby oczka zbadać u znanego specjalisty. Jako ze badanie bez certyfikatu a z nim było ociupinkę tylko tańsze to dopłaciłam te grosze i mamy nawet międzynarodowy certyfikat zdrowych oczków Zdziry :)
1. Persistent Pupillary Membrane (PPM ) - free
2. PHTVL / PHPV - free
3. Catarct - free
4. Retinal Dysplasia - free
5. Hypoplasia / Micropapilla - free
6. CEA - free
7. Other - free
8. Entropium - free
9. Ectropium - free
10. Podwójne rzęsy (districhiasis) - free
11. Corneal dystrophy - free
12. Cataract - free
13. Lens luxation ( primary) - free
14. PRA - free
Na fb jest skan z wymazanymi mymi danymi certyfikatu :)
Co prawda puliki nie są objete tymi wadami ( na Węgrzech tylko na entropium i ectropium puliki badają), ale badanie obejmowało wszystko. I dobrze :) Przynajmnie wiem ze zdrowa ;)

• 2 weeks later...
Posted

Wyjechałam. Byłam tydzień i wróciłam ;)
Zdzirka cudna choć wieśniara :) Wstydu mi nie przyniosła :)
Fotki na fb są. Calutka masa. Nie pamietam jak sie foty zmniejsza.... A tam można wrzucać wszystkie ;)

Posted (edited)

Dla tych co FB nie mają specjalnie link: [URL]https://www.youtube.com/watch?v=H_OSSVfktzQ[/URL]

[url]https://www.youtube.com/watch?v=ZuWesTj1rDg[/url]

Moje dwie czarnulki uwiecznione razem. Czyli zabawowo-konsumpcyjny filmik ;) Co kto lubi :)

Edited by Pysia
Posted

Ha ha jaki lwi pędzel na ogonku Zmorki.
Pysiu w sobotę na mojej dzielnicy jak jechałam autkiem takiego cudnego niufa widziałam :) Ale nie był jakiś taki wielki ...

Posted

Aniu Zmorka jest niedużą suczką :) A niuf czym większy tym pokraczniejszy. Najlepiej jak sunia ma tak 66 cm w kłębie. Wtedy jest idealna ;) Nie to piękne co wielkie tylko to co zgrabne ;)

Posted

Spory, ciężki, ale jest dużo o wiele większy psów ;) Leonbergery są większe ;) Czernysze sa wyższe od niufów itd ;) Spory sznup samiec jest większy od suki niufki. Tylko suka ma większa mase ;)

Posted

Czekam na info dzisiaj czy Misia będzie miała w ten dzień operacje. Brzuch mnie już rozbolał z wrazenia. Nie widziałam tego psa na oczy w rzeczywistości a tak mocno czuję sie z nim związana.... Wiem że to dziwne, ale tak jest.
Oby wszystko poszło dobrze i Misia nie cierpiała potem!

Posted

[quote name='Pysia']Spory, ciężki, ale jest dużo o wiele większy psów ;) Leonbergery są większe ;) Czernysze sa wyższe od niufów itd ;) Spory sznup samiec jest większy od suki niufki. Tylko suka ma większa mase ;)[/QUOTE]

Ale samce sa więsze? musza być większe kurde bo ja pamietam z wystawy takiego wielkiego czarnego samca... wielki był.... i cudwnie słodki w sliniaczku wielkości mojego ręcznika kąpielowego :loveu: a własiciel pozwolił mi go wyczochrac :iloveyou:

Posted (edited)

12 lat temu przyszła na świat mała istotka - SETI Dryfujący Miś. Wtedy była malutka i jej podstawowym problemem było " Jak dostać sie do żarcia"
12 lat później znowu ma te same priorytety

Seti zmieniła diametralnie nasz cały Świat. Wszystko stało się spokojniejsze, lepsze i postanowiłam sięgnąć po marzenia.

Wiele można pisać o Seti. Największa na świecie pacyfistka. Oaza spokoju i cierpliwości. Pracująca w szkołach, przedszkolach z dziećmi i dorosłymi. Starająca sie pomóc dzieciom z ograniczeniami. Pomagająca wyjść psom na prostą. Dajaca poczucie bezpieczeństwa.
Można też napisać: mistrzyni złodziejstwa, kombinatorstwa itd

Wszystkiego Najlepszego nasza "kruszynko" ! Obyś nam dalej żyła w tak dobrym zdrowiu i kondycji! Pamietaj, że my nie wyobrażamy sobie życia bez Ciebie.
[url]https://www.youtube.com/watch?v=YkXwfUhCWTA[/url]

Edited by Pysia