Jump to content
Dogomania

Niufki: Zmorka, Szelma[*], kot Tommy[*], collak Aris[*] i puli Luśka .

Recommended Posts

Posted

[quote name='Maga100'][quote name='Pysia']
NIE WIDZISZ ZE ONA OGLĄDA TELEWIZOR!! A my siedzimy na podłodze...Podobno zdrowo na kręgosłup :wink:

hahahaha i po tym poznasz prawdziwego psiarza :lol: :lol: :lol:
Ostatnio mój TZ prosił Leona, żeby się trochę posunął na tej kanapie, bo on chciałby z boku przycupnąć :lol: Następnym razem mu powiem, ze na podłodzę zdrowiej :wink:
A wiesz jak zdrowo się śpi na gołej podłodze bez poduszki i przykrycia ?? :lol: A jak bezpiecznie bo nad Tobą czuwa na kanapie pies... :evilbat:

Posted

[quote name='Ania-k'][quote name='Pysia'][

teraz to już mogę chyba umrzeć... :lol: :lol: jak zobaczyłam takie cooodo :o
Hihihi :evilbat: Skóra jej spadła :lol:

Posted

[quote name='Ania-k']niee no Pysia ta fota to rewelacja :angel: :angel: :angel: :angel: ale bym wycałowała... :lol:
A jaki to problem???? Przeciez mieszkasz o rzut kamieniam....Wystarczy przyjechac na spacer :) :D

Posted

Pysia napisał(a):
.Wystarczy przyjechac na spacer :) :D

byłam w niedzielę na spotkaniu z Kasią z Benem(Sosn.),ona jest z lukrowych,niewiem czy ty jej nie znasz przypadkiem...mówiła,że zapraszałaś ją na pokazy nowofunlandów na pogorię kiedyś...no ale co ja chciałam napisać???aha no ja nie mogę się z Wami spotkać bo mam mieszkanie za małe :evilbat: i TZ by mnie wywalił za wrota z takim psem,ja go męczę o bernardyna(pogadać sobie zawsze mogę),no i doszłam do wniosku,że chyba jednak zmienię TZ na takiego co by lubił psy bardziej niż ten obecny :lol: a taki słooodki czarny nowofunland też jest boooski jak słooodki bernardyn i już mi nie dużo brakuje coby nie zwariować 0X :lol:

Posted

Ania-k napisał(a):
Pysia napisał(a):
.Wystarczy przyjechac na spacer :) :D

byłam w niedzielę na spotkaniu z Kasią z Benem(Sosn.),ona jest z lukrowych,niewiem czy ty jej nie znasz przypadkiem...mówiła,że zapraszałaś ją na pokazy nowofunlandów na pogorię kiedyś...no ale co ja chciałam napisać???aha no ja nie mogę się z Wami spotkać bo mam mieszkanie za małe :evilbat: i TZ by mnie wywalił za wrota z takim psem,ja go męczę o bernardyna(pogadać sobie zawsze mogę),no i doszłam do wniosku,że chyba jednak zmienię TZ na takiego co by lubił psy bardziej niż ten obecny :lol: a taki słooodki czarny nowofunland też jest boooski jak słooodki bernardyn i już mi nie dużo brakuje coby nie zwariować 0X :lol:

Co ma spacer do mieszkania ?? :o A pamiętaj o tym że wielkosć mieszkania do wielkosci psa nie ma nic....Tylko to ile czasu psu mozesz poświęcic :D Mały pies biega po całym mieszkaniu i mozna stracic zdrwie spotykając się z meblami kiedy sie pada z poplatanym malcem pod nogami :lol: Znam to z autopsji...u mamy :evilbat: Za to niufa widac i nie sposób się o niego potknąć bo on nie zmienia pozycji w domu :lol: Ewentualnie gdyby juz ktoś w nicy wstał zaspany i po ciemku szedl siusiu to jak pada to na miękkiego psa :lol: :wink:

Posted

arima napisał(a):
Pysia jak ma w nocy paść na psa? :o
Przecież one nie nocują na podlogach!!!! :lol: 8)

:oops: Mojej czasami goraco...Ale masz racje ;) Pisze bzdury ;) Upadek nie grozi chyba ze z łóżka jak pies za bardzo się wyciągnie :lol: :evilbat:

Posted

Pysia napisał(a):
:oops: Mojej czasami goraco...Ale masz racje ;) Pisze bzdury ;) Upadek nie grozi chyba ze z łóżka jak pies za bardzo się wyciągnie :lol: :evilbat:

mój poprzedni pies, sznaucer, zawsze się ładował pomiędzy mnie a ścianę, a następnie na siłę prostował łapy i sztywniał :-? a ja spałam trzymając się kurczowo brzeżka łóżka :lol:
Leonowi też jest za gorąco w łóżku.... 8) na szczęście 8)

Posted

Maga100 napisał(a):
Pysia napisał(a):

mój poprzedni pies, sznaucer, zawsze się ładował pomiędzy mnie a ścianę, a następnie na siłę prostował łapy i sztywniał :-? a ja spałam trzymając się kurczowo brzeżka łóżka :lol:
Leonowi też jest za gorąco w łóżku.... 8) na szczęście 8)

Ja znalazłam radę na to prostowanie łap 8) Kupiłam łóżko baaaaaaardzo szerokie :evilbat: Musiałaby mieć 180 cm długosci łapy zeby dała rade mnie wywalic z wyrka :lol:

Posted

Pysia napisał(a):
Ja znalazłam radę na to prostowanie łap 8) Kupiłam łóżko baaaaaaardzo szerokie :evilbat: Musiałaby mieć 180 cm długosci łapy zeby dała rade mnie wywalic z wyrka :lol:

no tak, ale mój sznaucer był w czasach, gdy byłam niewinnym dziewczęciem i miałam wąskie, panieńskie łóżko 8) :lol: :lol: :lol:

Posted

[quote name='arima']Ania wymień TZta :lol: Oleq jest wolny i lubi duże psy 8)
:o :o :o on jest za młody i nie lubi antyków :evilbat:
Pysia ty wiesz,że ja czekam na takie wieści jak ty piszesz :

[quote name='Pysia']A pamiętaj o tym że wielkosć mieszkania do wielkosci psa nie ma nic....Tylko to ile czasu psu mozesz poświęcic
[quote name='Pysia']nie zmienia pozycji w domu
wy mieszkacie w bloku czy w domu ?? :lol:

Posted

[quote name='Ania-k'][quote name='arima']Ania wymień TZta :lol: Oleq jest wolny i lubi duże psy 8)
:o :o :o on jest za młody i nie lubi antyków :evilbat:
Pysia ty wiesz,że ja czekam na takie wieści jak ty piszesz :

[quote name='Pysia']A pamiętaj o tym że wielkosć mieszkania do wielkosci psa nie ma nic....Tylko to ile czasu psu mozesz poświęcic
[quote name='Pysia']nie zmienia pozycji w domu
wy mieszkacie w bloku czy w domu ?? :lol:
Przez 4,5 dnia w tygodniu mieszkam w bloku:) I dzięki temu moja niufka jest wyspacerowana :D Bo większość osób uwaza ze jak jest podwórko to juz nie trza na spacer :evilbat: Tak szczerze to problem widzę dopiero jak sunia jest hodowlana i ma szczeniaki. To jednak duuuuuuuuzo koooooooopek ;) A jak jest ciepełko i podwóreczko to problem znika :lol:
Ale normalnie to czy masz mieszkanko czy w domu mieszkasz to różnicy nie ma. I tak musi niuf być z Tobą w domu. A jeżeli chodzi o wypuszczanie psa samego na podwórko to jedno woleć : albo posłusznego psa i wtedy tylko spacery i przebywanie na dworze z nim ( nawet na własnym) albo pies wariat i wtedy wypuszczamy pieska samopas na własna trawkę ;) A miejsca niuf rzeczywiscie nie zajmuje jak jest wyspacerowany. A wyspacerować go mozna szybko bo to ani terier ani owczarek tylko powolny leniwy niuf :lol:

Posted

Pysia napisał(a):
[A wyspacerować go mozna szybko bo to ani terier ani owczarek tylko powolny leniwy niuf :lol:

jasne Pysia :lol: może i kiedyś tak było :lol: :lol: :lol: ale teraz ciężko nazwać Seti powolnym leniwym niufem :wink:

Guest bernulka
Posted

malawaszka napisał(a):
Pysia napisał(a):
[A wyspacerować go mozna szybko bo to ani terier ani owczarek tylko powolny leniwy niuf :lol:

jasne Pysia :lol: może i kiedyś tak było :lol: :lol: :lol: ale teraz ciężko nazwać Seti powolnym leniwym niufem :wink:

chcę się o tym przekonac na własne oczy :evilbat:

paździoszki

Posted

bernulka napisał(a):
malawaszka napisał(a):
Pysia napisał(a):

paździoszki

No to a co czekasz?

Guest bernulka
Posted

Pysia napisał(a):
bernulka napisał(a):
malawaszka napisał(a):
Pysia napisał(a):

paździoszki

No to a co czekasz?

Na okazje :lol:

paździoszki

Guest bernulka
Posted

przy której ulicy? :lol: 8) nie no, a tak serio to gdzie? 8)

paździoszki