Jump to content
Dogomania

Niufki: Zmorka, Szelma[*], kot Tommy[*], collak Aris[*] i puli Luśka .

Recommended Posts

Posted

Trzeba przyznać, że rzeczywiście Pysiu wyglądasz tu rzeźniczo ;)

A ja mam jedno pytanie :hmmmm: Może głupie ... alem ciekawa. Ten lakier do paznokci; Ty naprawdę znaczyłaś nimi maluchy? :hmmmm:
A miniobróżki z kolorowej taśmy nie są lepsze?

Posted

tak jak obiecałam.. nadrobiłam wszysstko od soboty 13:00

ogladałam fotecki- wycałowałam kazdego po kolei na kazdym zdjęciu...i mam zaśliniony monitor :cool1: czytałam wszystko od deski do deski... sprawozdanie z porodu także... i ... prawie... było blisko... ale sie NIE popłakałam... nie wiem czy to było spowodowane klientami wewsklepie czy brakiem wrażliwości :shake:
:niewiem: powiem tylko.... że JESTEM DUMNA Z CIEBIE, ZMORECZKI, I MALUSZKóW... :loveu: mizianko jak zwykle i dla Szelmusi też :loveu:

Posted

[quote name='AlKil']Cześć. Wydaje mi się, że kciuków nie trzymałam podczas romantycznej randki Zmorzastej , a potem to już była musztarda po obiedzie...:placz:

Pysiu - cios prosto w serce...:-( Myślę o facecie, bo nigdy nie miałam suczki, no i przy moich dwóch facetach z kobitką pewnie bym zwariowała...
Ale serce by bardzo chciało...:placz::placz::placz:
No nie wiem...Same samce...Nie wiem....Wojna murowana :diabloti:
A szkoda bo nie martwiłabym się o dwa maluchy już ;)

[quote name='sylwiaskalska']Witaj Pysiu

Gratulacje :) :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: Teraz niech tylko mamusia też dba o siebie i niech maluszki rosną zdrowo :)
Mamusia o siebie dba:cool1: Właśnie zjadłaby mi palce z kawałkiem kotleta który wędrował do MOICH ust :mad:

[quote name='Agunia-Pańciunia)']Pysiu,

ja tez sie oryginalnoscia nie popisze....
cudowne robaczki.....:loveu:
to z jezyczkiem na wierzchu..slodziachne....:loveu:

Behemocik...extra gosc bedzie...... i ma taka fajna siostre...ludzka co prawda ale fajna...babka z niej...:diabloti:
Zadymiara....Jak rodzynek w nią się wrodzi to właściciele mają przechlapane :evil_lol:

[quote name='malawaszka']nie będę tu zaglądać :comp26: :grab: :wallbash: :flaming:
Chciałam Ci zakomunikować że Twoja suczka to kawał baby na dodatek taaaaaaaaaaakiej słodkiej :loveu:

Posted

[quote name='AlKil']a co??? Zaczynasz się łamać?????
Weszka jest najbardziej niezdecydowaną istotą pod słońcem :evil_lol: Chciałaby a boi sie :diabloti:

[quote name='bonita']O Ballada. mojej Bonity sister się tak nazywa . A Bonitka, Boni-jak Twoja córcia:diabloti:

Witaj Pysiu, mamciu stada niufków:loveu:

Cudeńka są

No właśnie...Córcia ...Dwie o jednym imieniu? I czy nie uważasz ze to za delikatne imie dla Big Sister ? :evil_lol:

[quote name='dealer']dzien dobry gromadko
a mnie to sie rzucilo w oczy ze'' przyjechaly posilki w postaci tesciowej''...

smaczna byla???
Tak:diabloti: Same problemy z nią bo nie chce spać a ja się martwię że sie przemęczy przeze mnie :cool1:

[quote name='anetta']Aaaa, ciemnosc widze, widze ciemnosc

Ja też mam ostatnio czarno przed oczami :evil_lol:

[quote name='olcha']Ni ma nowych zdjęciówek? Ale wcale się nie dziwie, pracy po pachi na pewno macie :glaszcze:
Są ale ktoś je musi wrzucić na kompa, potem zmniejszyć a potem wstawić....

[quote name='*Ania...Niuf*']Witaj Pysiu! zamawiam mizianko dla klusków,ich dzielnej mamci i cioci Szelmusiowej:loveu:
Zapisałam w kalendarzu Cię na 25 maja - pasuje? :evil_lol:
[quote name='Katerinas']

Trzeba przyznać, że rzeczywiście Pysiu wyglądasz tu rzeźniczo

A ja mam jedno pytanie :hmmmm: Może głupie ... alem ciekawa. Ten lakier do paznokci; Ty naprawdę znaczyłaś nimi maluchy? :hmmmm:
A miniobróżki z kolorowej taśmy nie są lepsze?
Mam ostatnio nowy nick - nie wiedziałaś? Rzeźniczka....
Co do obróżek...Widziałaś kiedyś jak szczeniak szczeniakowi w taką wsadził łape i go udusił? A co matka? Niufka mająca w genach łapanie i ciagnięcie....Znam swoją suke i nie mam ochoty zakopywać poduszonych szczeniąt. Lakier jest stanowczo bezpieczniejszy zwazywszy na dodatek dosć grube futerko maluchów ;)

[quote name='clockwork']tak jak obiecałam.. nadrobiłam wszysstko od soboty 13:00

ogladałam fotecki- wycałowałam kazdego po kolei na kazdym zdjęciu...i mam zaśliniony monitor :cool1: czytałam wszystko od deski do deski... sprawozdanie z porodu także... i ... prawie... było blisko... ale sie NIE popłakałam... nie wiem czy to było spowodowane klientami wewsklepie czy brakiem wrażliwości :shake:
:niewiem: powiem tylko.... że JESTEM DUMNA Z CIEBIE, ZMORECZKI, I MALUSZKóW... :loveu: mizianko jak zwykle i dla Szelmusi też :loveu:

Jestem z Ciebie dumna :diabloti:
Szelmusia śpi bo nagła fala upału nastroiła ją sennie ;)

[quote name='Agunia-Pańciunia)']Pysiu,

a jak Szelma na to całe zamieszanie reaguje...
nie wypchałas jej przeciez ...powiedz jak ona to znosi....???
jako ciocia....
Szelma wczoraj była jeszcze ciut poddenerwowana. Ale dzisiaj luzik :loveu: Śpi sobie rozwalona w cieniu i nawet nie chce jej się bawic. Wypchać nie powiem - mam ochote :diabloti: Połamała mi już dwa pięknie rozwinięte hiacynty, zadeptała kilka tulipanów itd. A wszystko to przez kąpiele w oczku pośrodku skalniaka :mad: Wchodzi, wkłada głowe do wody a potem się kładzie w niej :cool1:Na końcu staje na kwiatkach, otrzepuje się i idzie do cienia :mad:
Jako ciocia czy się sprawdza próbować nie będziemy :diabloti:

Posted

[quote name='Pysia']

Szelma wczoraj była jeszcze ciut poddenerwowana. Ale dzisiaj luzik :loveu: Śpi sobie rozwalona w cieniu i nawet nie chce jej się bawic. Wypchać nie powiem - mam ochote :diabloti: Połamała mi już dwa pięknie rozwinięte hiacynty, zadeptała kilka tulipanów itd. A wszystko to przez kąpiele w oczku pośrodku skalniaka :mad: Wchodzi, wkłada głowe do wody a potem się kładzie w niej :cool1:Na końcu staje na kwiatkach, otrzepuje się i idzie do cienia :mad:

no skoro tak mowisz to rozumiem ze ta wersja obowiazuje....
No to Szelmusia sprytna dziewczyna jest....
z tymi tulipanami to fachowo obmysliła.....sprawe.......:loveu:

Posted

Pysia napisał(a):

Buhahaaa:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

Cześć babciu rzeźniczko:loveu:

Posted

Pysia napisał(a):
Co do obróżek...Widziałaś kiedyś jak szczeniak szczeniakowi w taką wsadził łape i go udusił? A co matka? Niufka mająca w genach łapanie i ciagnięcie....Znam swoją suke i nie mam ochoty zakopywać poduszonych szczeniąt. Lakier jest stanowczo bezpieczniejszy zwazywszy na dodatek dosć grube futerko maluchów ;)

Pysia... ja niedoświadczona w tym temacie. Nie mam hodowli, nigdy nie miałam :-)
Pytam się bo spotkałam się tylko z wersją "obróżkową" a nigdy z "lakierową".
A.... ekhm... w kwestii technicznej. Masz wówczas kilka kolorów lakierów, nie? :hmmmm:

Posted

Pysia napisał(a):
Zapisałam w kalendarzu Cię na 25 maja - pasuje? :evil_lol:

hmmm...nie wiem czy byś naprawdę chciała:evil_lol: jak bym raz posmakowała to już byś się mnie nie pozbyła:diabloti: no i odległość :placz:

Posted

[quote name='bGirl']

biało- czarni na patrzeć się nie mogą
czarne cudeńka
:loveu:

[SIZE=1]Cleo & [SIZE=3][SIZE=1]WielkoLUD

Witamy biało-czarnych w krainie mrocznej czerni ;)

[quote name='Agunia-Pańciunia)']no skoro tak mowisz to rozumiem ze ta wersja obowiazuje....
No to Szelmusia sprytna dziewczyna jest....
z tymi tulipanami to fachowo obmysliła.....sprawe.......:loveu:
TZ chce zrobić basenik dla Szelmy specjalnie żeby biedna nie musiała się wspinać i przeżywać stres związany z roślinami wchodzącymi jej pomiędzy paznokcie :diabloti:

[quote name='madzia i medor']Buhahaaa:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

Cześć babciu rzeźniczko:loveu:
Cześć :loveu:

[quote name='Katerinas']Pysia... ja niedoświadczona w tym temacie. Nie mam hodowli, nigdy nie miałam :-)
Pytam się bo spotkałam się tylko z wersją "obróżkową" a nigdy z "lakierową".
A.... ekhm... w kwestii technicznej. Masz wówczas kilka kolorów lakierów, nie? :hmmmm:
Jeżeli maluchy byłyby prawie łyse ( patrz rasy krótkowłose ) miałabym nie lada problem ;) A tak włoski mają chociaż gładkie to jednak długie więc brak problemu ;)
Kolory są - I dziewczyna - perłowa oliwka :evil_lol:
chłopak - bez koloru chociaż malnęłam go na początku bordowym perłowym ale jak zejdzie to nie będę poprawiać bo się wyróżnia :diabloti:
II dziewczyna- biała
III dziewczyna - bez koloru
IV dziewczyna - zielona
Biała ma leszcze dwa paluszki z białymi włoskami :loveu: I kilka białych pazurków na tylnych łapkach :loveu: To nie zostanie :placz: Zejdzie :placz: A takie słodkie jest :loveu:

Posted

[quote name='Pysia']
chłopak - bez koloru chociaż malnęłam go na początku bordowym perłowym ale jak zejdzie to nie będę poprawiać bo się wyróżnia :diabloti:

Pysiu, jak mogłaś mu to zrobić:shake: :shake: :shake: :evil_lol:

Posted

madzia i medor napisał(a):
Pysiu, jak mogłaś mu to zrobić:shake: :shake: :shake: :evil_lol:

Musi mi wybaczyć :diabloti:
W zeszycie zrobiłam kropki lakierami i jak się rodziły to po kolei opisywałam dziecko. Akurat Behemot urodził się drugi - pod tym kolorem :evil_lol:

Posted

Pysia napisał(a):
Jeżeli maluchy byłyby prawie łyse ( patrz rasy krótkowłose ) miałabym nie lada problem ;) A tak włoski mają chociaż gładkie to jednak długie więc brak problemu ;)

Dzięki Pysiu :-)
Nie spotkałam się, a raczej nie słyszałam po poprostu o uduszeniu przez obróżkę....
Myślę, że chyba posiadacze krótkowłosych nie mają wyjścia :roll:

Pysia napisał(a):
II dziewczyna- biała
IV dziewczyna - zielona
Biała ma leszcze dwa paluszki z białymi włoskami :loveu: I kilka białych pazurków na tylnych łapkach :loveu: To nie zostanie :placz: Zejdzie :placz: A takie słodkie jest :loveu:

bordowy chłopak :lol:

Posted

Katerinas napisał(a):
Dzięki Pysiu :-)
Nie spotkałam się, a raczej nie słyszałam po poprostu o uduszeniu przez obróżkę....
Myślę, że chyba posiadacze krótkowłosych nie mają wyjścia :roll:

bordowy chłopak :lol:

Następna co się śmieje z Behemota :mad::evil_lol:

kesslee napisał(a):
Ah, Pysiu... gdyby tam tylko zapodziała się brązowa dziewczynka, to... :roll: :cool3: :evil_lol:

W " Czarnej obsesji" ??? :crazyeye: Nigdy :diabloti:

malawaszka napisał(a):
:diabloti: kombinuj dalej :diabloti:

Buahahahahahahahahaaa
Jak to przeczytałam to omalze nie spadłam z fotela bo uświadomiłam sobie, że moja podświadomość zrobiła Ci psikusa :megagrin::megagrin::megagrin:
Przyjedziesz zobaczyć swa dziewczynke - zieloną oliwke? :evil_lol:

Posted

Pysia napisał(a):
Musi mi wybaczyć :diabloti:
W zeszycie zrobiłam kropki lakierami i jak się rodziły to po kolei opisywałam dziecko. Akurat Behemot urodził się drugi - pod tym kolorem :evil_lol:

Mam nadzieję, ze nie zostanie mu jakiś uraz:shake: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

Posted

[quote name='Pysia']Witamy biało-czarnych w krainie mrocznej czerni ;)

TZ chce zrobić basenik dla Szelmy specjalnie żeby biedna nie musiała się wspinać i przeżywać stres związany z roślinami wchodzącymi jej pomiędzy paznokcie :diabloti:

i słusznie...co sie bedzie dziewczynka chwatsami stresowac.....hihihii:diabloti:

Cześć :loveu:

II dziewczyna- biała
IV dziewczyna - zielona

alez Ty pomysłowa z tymi lakierami jestes......:loveu:

Posted

Pysia napisał(a):

II dziewczyna- biała
IV dziewczyna - zielona

Podpatrzyłam u szarejduszki, że robiła na szczeniakach wycinanki nożyczkami w różnych miejscach, na szyjce, na boku, na pupie. Ale to się chyba tylko sprawdza u gładkowłosych bo u małych niufowych mogłoby to wycięcie zaginąć wśród innych włosków.

Posted

[quote name='madzia i medor']Mam nadzieję, ze nie zostanie mu jakiś uraz:shake: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:
A jakby został - to co? Najwyżej będzie lubił różowy z brokatem :evil_lol:

[quote name='kesslee']A jakieś takie słuchy mnie dochodziły że brązowy wchodzi w grę :evil_lol:
No bo Zmorka ma brązowego tate i Nero też ma w rod. brązy :) Nero daje brązowe dzieci ale widać Zmorka tą Czarną obsesje wzięła sobie do serca i nie jest genotypowo brązowa ;)

[quote name='Agunia-Pańciunia)']alez Ty pomysłowa z tymi lakierami jestes......:loveu:
O ile wiem to przede mną wiele osób to wymyśliło :eviltong:

[quote name='olcha']Podpatrzyłam u szarejduszki, że robiła na szczeniakach wycinanki nożyczkami w różnych miejscach, na szyjce, na boku, na pupie. Ale to się chyba tylko sprawdza u gładkowłosych bo u małych niufowych mogłoby to wycięcie zaginąć wśród innych włosków.
Tiaaaaaaaaaaaa...Musiałabym co dwa dni wycinać :evil_lol: