Jump to content
Dogomania

Niufki: Zmorka, Szelma[*], kot Tommy[*], collak Aris[*] i puli Luśka .

Recommended Posts

Posted

No nie :-? Z radości to raczej nie :( Już umieram ze strachu czy będa kochane i czy opiekunowie będą dbać o nie należycie. Wybrałam im najlepsze domki - a miałam w czym wybierać. Ale zycie pokaże co im los przeznaczył :-? Wiecie jak wygląda życie z maluchem w domu. Nikoko nie oszukiwałam i nie mówiłam że aniołki sprzedaje bo nawet niufy niszczą, sikają, srają i trzeba nad nimi popracować aby były dobrze wychowane. Wszyscy twierdzą że są świadomi tego i nie liczą że Einsteinów dostają ale....proza zycia jest okrutna.Początki są zawsze trudne i ludzie muszą byc na to przygotowani. Będa mieć na tyle dobrze że zawsze mogą zadzwonić i ja im posłużę radą co robić. Ich tata też jest bardzo chętny do pomocy wszelakiej więc..nie zostaną sami jak to bywa w przypadku szczeniat bezrodowodowych na targach kupionych. Wiedzą jak się rozwijałymaluchy i mamy ze sobą ciągły kontakt. Juz teraz naładowani są wiedzą bo pytają ciągle. Z tego co wiem to mają juz swoje miski, szczotki, grzebyki i część nawet ma juz kupione witaminki wiec wygląda to obiecująco. Ale...pozyjemy zobaczymy. Trzymajcie kciuki bo ja juz umieram :fadein:

Posted

Pysia, będzie dobrze!!! :kciuki: Na pewno starannie wybrałaś przyszłych właścicieli, będziesz miała z nimi kontakt, a przede wszystkim spiszesz umowę, w której możesz przecież zawrzeć równiez punkty dotyczące warunków w jakich pieske ma byc trzymany i jak ma być traktowany!

Ja ci mówię - będzie dobrze :D Już teraz sobie pomyśl o tym,. jak to będzie fajnie się spotykać na niufowych rodzinnych zjazdach :drinking:

Posted

Pysia napisał(a):
Niewinne.... :evilbat: Owszem przesypiają większość dnia bo to malutkie szczeniaczki ale po każdym jedzeniu jest szaleństo na całego. A jak wrzeszczą jak je z podwórka do domu daję... :-? Stanowczo im sie w domowym kojcu nie podoba. Potem w domu ciągle łażą w w nocy zaczyna sie dyszenie - bo im robi się gorąco. Wtedy muszę wstawać i otwierac drzwi na dwór żeby wpuscić zimne powietrze :evil: Spanie w takich warunkach jest praktycznie niemozliwe :o Na dodatek ciagle leją i srają a ich kupki do najmniejszych juz nie należą...Ciagle pilnuję który nabrudzi i od razu sprzątam. Dzięki temu Gówniarze nie śmierdzą i sa czyści :lol: Inaczej musiałabym je codziennie prać :angel: Pewnie by im się to podobało bo każdą miskę z wodą rozlewają a jeden to uwielbia spac z mordką w wodzie.Szyje mają ciągle mokre bo są utytłane po każdym jedzeniu jak świnki a Zmorka jako dobra mama myje im te pyszczki i łałoczki dokładnie. Potem one sa uślinione całe a ona pogryziona :evilbat: Wesoło mamy w kazdej minucie :lol: :wink:

To ty masz niezły ubaw :lol: :wink: Małe diabełki :) ale jakie kochane :)

Posted

no juz niufy pelna geba :o a tak niedawno sie urodzily :cry: .Ja teraz obserwuje male leonki od urodzin i maja 3 tygodnie i tak sie zmieniaja nie do poznania :o :lol: .Oj,pysi sie pewnie bedzie ciezko rozstac z malymi rozrabiakami :cry:

Posted

LAZY napisał(a):
No i ja nie moge hodowac psów....przeciez w zyciu bym tego cuda nie oddała! :(

:wink: no to po prostu byś hodowała :wink: Miałabys ddduuuuuuużżżąąą hodowlę :lol: :lol: :lol:

Guest bernulka
Posted

Ale códdaa :iloveyou: Ja kcee do klusek buuu :cry:

paździoszki

Posted

HA HA Kochani!! Dzięki wspaniałym ludziom Gosi i Rafałowi byłam dziś u Maluszków:-)) To jest nie prawdo podobne jak one wyrosły, ile maja futerka i jak wspaniałe główki !!
Dziś pojechały do swoich nowych domków dwa następne maluszki i został już tylko jeden różowy który opuści gniazdko za dwa tygodnie. Edytka bardzo to przeżywa i pomyślałam abyśmy ją tutaj na forum podniesli na duchu:-) Co Wy na to ??

Edytko Kochanie głowa do góry będzie wszystko super!!!!

Posted

Takie domki jak im znalazłas Edytko to marzenie dla kazdego psa! Ja sama im zazdroszcze takich "rodziców". Teraz tylko prosimy o relacje z nowych domków, bo z pewnoscia będziesz z włascicielami w stałym kontakcie...

Posted

LAZY napisał(a):
Takie domki jak im znalazłas Edytko to marzenie dla kazdego psa! Ja sama im zazdroszcze takich "rodziców". Teraz tylko prosimy o relacje z nowych domków, bo z pewnoscia będziesz z włascicielami w stałym kontakcie...

:oops: Dzięki :D Wydaje mi się ze będzie dobrze :) Są cudowne maluchy. Wysłałam zdjęcia Malawaszce bo ja po długiej niebytnosci w domu nie mam czasu siedzieć przy kompie tak długo zeby wstawic zdjęcia.
Maluchy w wieku 7 tygodni wazą ponad 8 kg. Mają grubą kość no i rzeczywiście piekne głowy :) Mają tez kazdy inny charakter:) Jeden to ciagły śpioch i straszny obzartuch _ ALL YOU NEED IS LOVE, drugi to taki całuśny - AQUARIUS, trzeci bardzo kontaktowy i zabawny - ABAYOMI ( kto to imie wymyslił ? jest chcrzestnym ;) ) jest jeszcze ALL MY LIFE< ANGEL IN LOVE i nie wiem czy wszystkie napisałam :)Miesza mi sie :)